banner564

Kadro kalitesi

 Güzel bir havada ve sentetik de olsa iyi bir zeminde ama az bir seyirci önünde oynanan maçı ev sahibi kazanırken oyuncuların maç boyu akıllarında hafta arasındaki kupa maçının olduğu belliydi. Yine de kadro farkı galibiyeti getiren faktördü.

 G.Gücü ise çok uzun haftalardır galip gelemiyor. Zor deplasmandan en azından 1 puan almak istiyordu.
 Merit Alsancak Yeşilova iyi bir kadroya sahip ve özellikle kanatları kullanarak sonuca giden bir takım. Biri penaltıdan olmak üzere buldukları ilk 2 golü de kanatlardan getirdikleri toplarla buldular. 
 İlk golü bulana kadar rakiplerinin direncini kırmakta zorlandılar. Golü bulduktan sonra daha etkili ve daha iyi ataklar yapmaya başladılar. Kendi alanlarından çıkarken ayağa pas yaparak çıktıklarında rakip kalede daha etkili oldular.
 Mbah’ın bildiğimiz hızlı atak çıkışları bu maçta geçmiş maçlara oranla geride kaldı. Yine de rakip kaleye dikine giden tek adamdı. Bunu denediği zamanlar takımı adına etkili oldu. Vakkas sol tarafta iyi oyununu asistle tamamladı. Mustafa Salk her zaman aranan bir oyuncu, onun yokluğu da hissedildi.
 Belli dakikalarda orta alanda verdiği boşluklar oldu. Rakibi bunları kullanmasına rağmen sonuç alamadı. İkinci yarıda yine boşluklar verirken değişikliği geç yaptı diyebiliriz. 
 Golcü Burak iyi oynarken golünü de atarak rakibin direncini kıran adam oldu. Rahatlayabilecekleri pozisyonları bulmalarına rağmen değerlendiremediler.
 Kazanarak galibiyetlerine devam ettiler. Ancak maç boyunca akıllarındaki kupa maçını çok fazla düşündüler. Defansta yapılan hataların benzerlerini bir hafta önceki Binatlı maçında yaptılar. Bu maçta Emin gibi deneyimli adamın hatası affedilir gibi değil. Bu hata sonrası golü de kalesinde gördü. 
 Maçın neredeyse önüne geçebilecek pozisyonda Tayfun ile Mbah arasındaki faul sonrası yaşananlarla birlikte hakemin gösterdiği kartlar çok tartışıldı. 
 G.Gücü için her geçen hafta daha da zor olacak. Yeniden oluşturulmaya çalışılan bir takım. Bu durum onlara zaman alacak gibi. Bu zamanı atlatana kadar maksimum puanlar almak zorundadırlar.
 Maçın ilk bölümünde golü yiyene kadar iyi mücadele ettiler. Rakip kalede pozisyonlar bulmalarına rağmen değerlendiremediler. Yabancı oyunculardan Boateng diğer arkadaşlarına göre daha hareketli olmasına rağmen takımları adına olumlu işler yapamadılar.
 Rakibinin hızlı kanat oyuncularına istedikleri gibi önlem alamadılar. Kenarlardan özellikle ilk yarıda fazla atak yediler. Onlar adına kırılma dakikası; ilk devrenin son dakikasında pozisyonun neredeyse kaybolduğu dakikada yaptıkları penaltı oldu.
 Devreye 2 farklı geride girince Gençlik Gücü ikinci yarıda daha farklı oynamaya çalıştı. Daha çok rakip kaleye gittiği dakikalarda rakibinin de hatasını affetmeyerek umutlandı. Gol atmakta çok zorlanan bir takım. Sonradan girenlerin de katkı yapmadığı G.Gücü’nün bu maçtaki en büyük artısı zaman zaman da olsa mücadeleleri oldu.  

YORUM EKLE

banner608

banner473