banner564

Kalecinin kupası

Finalde karşı karşıya gelen iki takım sezon başında lig şampiyonluğu hedefi için de yola çıkmışlardı. 

Sezonu ikili averaj ile de olsa Mağusa Türk Gücü şampiyon olarak tamamladı. Yenicami hiç değilse kupayı alıp sezonu tamamlayım derken, Mağusa Türk Gücü ikinci kupayı istiyordu. Ligi de bu iki takımımız son haftaya kadar taşıdı diyebiliriz.
Maça her iki takım da ellerindeki en ideal kadroları ile çıktı. Yenicami ilk yarının tamamında olmasa da rakibinden ne kadar iyiyse ikinci yarıda o kadar kötü oynadı. Mağusa Türk Gücü de bunun tam tersi ilk yarıda kötü ikinci yarıda rakibinin de oyundan düşmesi ve skoru koruma içgüdüsü ile çok daha iyi oynayarak kupayı kazandı.
Yenicami maçın başlarında topa daha iyi sahip olarak ve kanatlardan iyi ataklar geliştirerek ben bu kupayı istiyorum diyordu. İlk 15 dakikadaki etkili oyunu ile de istediği golü bularak öne geçti. İlerideki Tansel, J.Ebuka ve Kenneth takımlarının rahatlamasını sağlayacak 2. golü bulamadılar. Bunda rakip kaleci Yusuf’un iyi oyununun katkısı da çoktu.
Yenicami rakibinin bu yarıdaki kötü oyununa ikinci golü atarak cevap veremedi. İlk 35 dakikada çok daha diri ve atağa çıkarken ayağa pas yaparak çıktı ve etkili oldu. 
 Maçın ikinci yarısında oyuna iyi başlasalar da başta J.Ebuka olmak üzere etkili olamadılar. J.Ebuka sahada yok gibiydi. Bilinen Ebuka’nın çok çok uzağındaydı. Tansel de oyundan düşünce hiç etkili olamadılar. Sonradan oyuna girenler de sadece sahadaki oyuncu sayısını tamamlamadan başka bir görevleri olmadı.(S.Güvensoy mecburen oyuna dahil oldu)
Mağusa Türk Gücü ligde çok uzun süre takip ettiği rakibinin 29. haftadaki puan kaybından sonra yakaladığı liderliği şampiyonlukla taçlandırdı. Kupayı da kazanarak çifte zaferle sezonu tamamladı.
Şampiyonluk havasından kurtulmaları zaman almış gibi. Çünkü maçın ilk yarısında oyunları ile bu takım mı şampiyon oldu diyenlerin sayısı çoktu.
Devreyi sadece 1-0 geride tamamladılarsa bunu kaleci Yusuf’a borçludurlar. Yenicami’ye özellikle kanatlardan çok fazla atak şansı tanıdılar. Rakipleri bu devrede biraz daha becerikli olsa devreyi çok daha farklı bir şekilde geride tamamlayabilirlerdi. Kendileri rakip kaleye ancak 2 tane cılız şut atarak devreyi tamamladılar.   
İkinci yarının ilk dakikaları hariç geride kalan dakikalarda ilk devreye oranla çok daha iyi oynadılar. Yenicami’nin galibiyeti koruma içgüdüsü ile oyunu daha geride kabul etmesinden sonra oyuna giren Uğur ve Sadık’ın etkili oyunları ve Dinopeter’in de kendini hatırlaması ile golleri buldular. Yani kulübeden gelenler sonuca etki edenler oldu.
Peter, Arif ve H.Turan da etkisiz kaldı. Adil çok fazla görünmese de ikinci yarıda çok çalıştı. Ancak tüm futbolcular bir yana kaleci Yusuf kupayı takımına kazandıran adam oldu. Hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda gol olacak pozisyonlarda ortaya çıktı. Özellikle son dakikada gol olacak pozisyondaki kurtarışı takımına kupayı getirdi. Mağusa Türk Gücü kaleci Yusuf’un iyi oyunu ile kupanın sahibi oldu diyebiliriz.  
 

YORUM EKLE

banner608

banner474