banner564

Kalite farkı

Yeniboğaziçi ve Merit Alsancak Yeşilova sezonun ikinci yarısında nasıl performans göstereceklerini merakla beklediğim iki takımın mücadelesinde sahada farklı kalitede iki takım gördüm.Merit Alsancak Yeşilova takımı özellikle yabancı oyuncuları ile kaliteli bir takım kurmuş.
Geride Binya ve Adeleke son derece sakin ve iyi oyun kurmaları orta alanda mücadeleci yerli oyuncular ve ileride takımın yıldızı Lualua ile Yeniboğaziçi takımının üzerinde bir takım.
Orta alanda Aksel’de oyuna yön verişleri ile takıma faydalı bir oyuncu.
Bu maçta da özellikle rakibi ilk karşılayan isim oldu ve paslarda sıkışan oyunu açtı.
Lualua ve takımın lideri konumunda ve arkadaşlarını çok iyi yönlendirdi.Maç başında attıkları gol ile oyunun kontrolünü ele aldılar  fakat Lualua çıkana kadar!.
Eralp hoca bence yerinde değişiklikler ile  Rüstem ile oyunu hareketlendirdi ve hücum oyuncuları Ahmet Yalçın ve Zübeyir’i  sahaya sürdü ve son bölümde baskı kurmaya çalıştı.
Yeni gelen Armond bir penaltı kaçırdı ve bence gol atmasına rağmen Ousmane ile vasat bir performans sergiledi.
Bu yabancılar ile Yeniboğaziçi takımının işi zor.
Rüstem’in 11’de yer alması takımın ileri haftalarda fayda sağlar.
Sonuç olarak Merit Alsancak Yeşilova rakibine oranlara takım ve oyun olarak üstünlüğü sahaya yansıttı ve galibiyete uzandı.
Karşılaşmanın hakemlerinin verdiği iki penaltıda yerinde ve doğru olduğunu düşünüyorum.
Sadece verilen faullerde oyuncuların etkisinde fazla kaldılar.
İleriki haftalarda Merit Alsancak Yeşilova üst sıraları zorlayacaktır fakat seneye daha kaliteli orta saha oyuncuları ile başa oynayabilir.
YORUM EKLE

banner471

banner474