banner564

Kalite farkı

K-PET Süper Lig’in ilk 9 haftasını kayıpsız geçtikten sonra 3 haftadır 3 puana hasret kalan Yenicami, başkent derbisini telafi maçı olarak görüyordu. 
K. Kaymaklı ise yaralı durumda olan rakibi karşısında galibiyet hedefiyle sahaya çıktı. 
İlk 45 dakikada Yenicami gelmeye çalıştı ancak kalabalık Kaymaklı savunma arasında usta ayakları varlık gösteremedi. Kenar ortalarıyla etkili olma çabası vardı ancak gerek ortaların kalitesizliği gerekse kaleci Raif ve savunmanın yüksek konsantrasyonu bu atakların tehlikeli bir hal almasını engelledi. 
İşin savunma kısmında iyi iş çıkarırken hücum tarafında ise organize olmaktan uzak bir görüntü sergiledi. 2. Yarıda ise hemen gelen golle rahatlayan Yenicami, K. Kaymaklı’nın belirli bir noktaya kadar üstüne gelmesine izin verdi ve kaptığı topların birinde derslik bir kontra atak golu bularak oyunun kontrolünü tüm yönleriyle ele geçirdi. 
K. Kaymaklı farkı 1’e indirse de Yenicami gole erken reaksiyon vererek maçı koparmayı başardı. Yenicami adına sahanın öne çıkan isimleri John Ebuka ve Hüseyin Sadıklar oldu. K. Kaymaklı’da ise takımın yıldızı Asare ve Rifat’ın performansları hayal kırıklığıydı. Serhat hocanın maçın başından beri tehdit altındaki sol koridora bir önlem almaması beni şaşırttı. Yenen 4 golde o kanattan olgunlaşan ve sonuçlanan ataklardı. 
Karşılaşmanın orta hakemi Ali Özer ve yardımcıları iyi bir maç yönetti. Sadece Hasan’a çıkan ikinci sarı kartla ilgili pozisyonun tartışılır olduğunu söyleyebilirim. 

YORUM EKLE

banner608

banner474