banner564

Kalite kazandı

Lig’in başında ilk 5 haftada aldığı 10 puanla sürpriz yapan ve taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan BÜY, bu maçla beraber mağlubiyet serisini 4 maça çıkarmış oldu. 
BÜY takımı, ligin en kısıtlı kadrolarından biri olarak gözümüze çarpıyor. Ahmet Hoca’nın belirli çıkardığı 11’in dışında hamle oyuncusu yok. Bu sezon ligin 30 maçtan oluşacağını düşünürsek, Güzelyurt temsilcisinin devre arasında takıma mutlak takviye yapması gerekir. Bölge bölge ayırım yapmadan takımın en az 3-4 direkt monte edilecek oyuncuya ihtiyacı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu tip transferler, ciddi bir maliyet içerir ve bu kaynağı da lige yeni çıkmış mütevazı bir takım için bulmak kolay olmayacaktır. Maçı BÜY tarafından genel hatlarıyla değerlendirmek gerekirse, maçın başından sonuna kadar ya Ahmet Hoca’nın uygulatmaya çalıştığı ya da oyuncuların kendisinin inisiyatif alarak yaptıkları ofsayt taktiği, tamamen yanlıştı. Sayısını hatırlayamayacağım kadar fazla defansın arkasına atılan toplarla Cihangir tehlikeler yarattı. 
Hücum opsiyonları olarak da çok limitli bir takım görüntüsünde olan BÜY, Koffi sakatlanıp oyundan çıkana kadar topu onu şişirmeye çalıştı. Koffi, kalabalık savunma arasında çok boğuştu, elinden geleni yaptı ama çok yıprandı. Cihangir ekibi, ligin birçok takımına göre topa daha fazla sahip olan bir takım, bu maçta da böyle olacaktı ancak topu hiç ayağında tutamazsan, takım nefes almazsa, oyunu az da olsa ilerde oynamazsan, kendi sahana mahkûm olursun ve kötü son kaçınılmaz olur. Maalesef BÜY, bu yapılmaması gereken şeylerin hepsini yaptı. Maçtan önce performans olarak en merak ettiğim oyuncu, kaleci Erdoğan’dı. Genç yaşına rağmen şu ana kadar gözle görülür bir çıkışı olduğu kesin. Bu maçta yine birçok pozisyonda rakiplerine gol izni vermedi. Refleksleri kuvvetli bir kaleci ama yan toplarda ve topu oyuna sokarken kendini geliştirmesi lazım.
Cihangir, ligdeki takımlara bakarak konuştuğumuzda ofansif ve defansif açıdan en dengeli ekiplerinden biri konumunda. Yedek kulübesi zengin olmamasına rağmen 14-15 kaliteli oyuncuya sahipler. Abohor, bu karşılaşmada top kaybını minimum seviyede tuttu. Ayağa iyi pas yaptı ve attığından fazlasını kaçırdı. Orta sahada kaptan Fırat bu takımın organizasyon anlamında her şeyidir. Bu karşılaşmada yine direksiyona geçerek saha içinde takımı iyi yönetti. Defans ikilisi Burak ve Salih, tecrübelerini sahaya yansıttılar ve hatasız oynadılar. Ertan’ın olumlu pas tercihleri ve yüksek kalitedeki fizik kondisyonunu da takdir etmek gerekir. Charles, rakip savunmayı çok zorladı gol attı ve attırdı. Onun form durumunun yükselmesi demek sadece hücumda sadece Halil’e bağlı kalınmaması anlamına gelir. Halil de bugün gol atmak için çok uğraştı, pozisyonlara girdi ancak topu ağlarla buluşturamadı. Onun dışında takımı için elinden geleni yaptı, takımının kollektif uyum göstermesinde Fırat’la beraber en büyük pay sahiplerinden biriydi.
Karşılaşma boyuncu doğruları yapan ve kaliteli kramponlarının verdiği katkıyla kazanan Cihangir’in önü açık, ligin üst sıralarında yer almamaları içinde hiçbir sebep yok. BÜY cephesi için ise tehlike çanları yüksek sesle çalmaya başladı. En azından devre arasına kadar takımın bir toparlanma evresine girmesi şarttır.
Karşılaşmanın hakemi Hakan Muhtaroğlu açısından rahat bir karşılaşma oldu. Oyuncular iyi niyetliydi ve herhangi bir sıkıntı olmadan karşılaşmayı yönetti.
YORUM EKLE

banner471

banner473