banner564

Kalyoncu da hesap verecek mi?

28 Temmuz 2013 tarihinde yapılan seçimlerde oyların %38.38'ini alan Cumhuriyetçi Türk Partisi 21 milletvekili ile sandıktan Birinci Parti olarak çıktı.
Oyların %27.33'ünü alan Ulusal Birlik Partisi 14 milletvekili ve %23.16'lık oy alan Demokrat Parti 12 milletvekili çıkardı. Bu sonuca göre CTP tek başına hükümeti kuracak çoğunluğa erişemedi ve DP-UG ile koalisyon hükümeti kurdu. 2015 yılında CTP-DP koalisyonunun düşmesinin ardından CTP-UBP koalisyon hükümeti kuruldu. Bu hükümet de fazla gitmedi ve 16 Nisan 2016 yılında UBP-DP koalisyon hükümeti kuruldu ve halen görev başında.
15 Temmuz 2015 - 16 Nisan 2016 tarihleri arasında CTP’nin başında Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu vardı. Yani UBP-CTP koalisyonu görevdeyken CTP’li Başbakan tarafından ülke yönetiliyordu.
Bunları hatırlatıyoruz çünkü belli ki çok çabuk unutuldu son 4,5 yıl. Dün Cumhuriyet Meclisinde CTP’nin verdiği önergeler bu bakımdan son derece önemli. 
Ömer Kalyoncu’nun (CTP) Başbakanlığı günlerinde Tahsin Ertuğruloğlu (UBP), Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak görevini yürütüyordu. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda dün CTP grubuna bağlı bazı milletvekillerinin birlikte sunmuş olduğu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu Hakkında Meclis Soruşturması Açılması Önergesi görüşülerek reddedildi.
İyi de Tahsin Bey Bakan iken Başbakan CTP’li değil miydi? Neden sadece bakan yargılansın? Başbakanı da (o günkü) yargılamak CTP’li vekillerin aklına gelmedi mi? Yoksa işlerine mi gelmedi? 
Son 4,5 yılın hesabını iyi yapmak gerekiyor. Bu son dört yılda; En çok vekile sahip parti; CTP. En çok hükümette kalan parti ise CTP, DP, UBP olarak sıralanıyor. 
Kıssadan hisse, hesap verilecekse, bu hesaba göre verilmeli… 

İkinci Talat dönemi
İki üç gündür bu köşeden sorguluyorduk CTP’nin eski genel başkanlarından 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat nerede diye? 
Mehmet Ali Talat buralarda, sağlık sıhhati de yerindeymiş. Sadece bu dönem çok fazla medyaya çıkmama gibi karar almış. Uzak gibi görünüp sessizce çalışacak anlaşılan.
Zira CTP’de ikinci kuşaktan Talat dönemi gelebilir. Mehmet Ali Talat’ın oğlu Ongun Talat, önümüzdeki seçimlerde CTP’den Girne Milletvekili adayı olarak seçmenin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı gibi görevlerde de bulunan Ongun Talat 2005 yılında DAÜ Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Stajını tamamladıktan sonra 2007 yılında baroya kaydını yaptırdı ve halen avukat olarak iş hayatını sürdürmekte. Ongun Talat İngilizce ve orta derecede Almanca biliyor. 

YDP’nin şarkısı hazır 
Severim seçimleri, hele de seçim kampanyalarını. Bu seçim döneminde de kimin kampanyasında ne var? Kim ne yapıyor? Hangi parti kiminle çalışıyor? Bunları hep paylaşacağız sizlerle.
Dün YDP’nin seçimlerde kullanacağı şarkının metni ortaya çıktı. YDP’den aday adayı olan ülkemizin tanınmış şair, yazar, araştırmacılarından Bülent Fevzioğlu, YDP için hem yazmış, hem arkadaşları ile seslendirmiş.

İşte YDP’nin seçim şarkısının sözleri;
Nice arsız yağmaladı vatanı
Kirlettiler hak - hukuk’ta kitabı…
Şu sendendir bu bendendir böldüler;
Can bezdirip küstürdüler insanı…
**
Bak ki şimdi! Bir meşale yanıyor
Çok hesap var! Sormak için geliyor…
**
Yıkma kardeş yüreğinde inancı
Teslim etme düzenbaza meydanı…
Sen gidersen ben gidersem ülkemden;
Kim kuracak çocuklara yarını…
**
Bak ki şimdi! Bir meşale yanıyor
Çok hesap var! Sormak için geliyor…


MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Bugün bir açıklama yapıp erken seçimin önünü açacak; Seçim ve Halkoylaması Yasasını onaylayacağınızı duyuracakmışsınız. E hadi hayırlısı o zaman. 
Tufan ERHÜRMAN: Elbette hükümeti hele de UBP’yi sıkıştırmak için elinizden geleni ardınıza koymayacaksınız ama bunu yaparken de bazı şeyleri hızlı karar vermek yerine düşünerek hareket etmekte fayda var. 
Hasan TAÇOY: Seçim kararının alınması ile birlikte UBP’ye üye olmak için üyelik formunu doldurup imzalamışsınız. Yıllarını UBP’de geçiren birisi için yeniden üye formu doldurmak nasıl bir duygu? 
Ali DARBAZ: Darbaz Spor Kulübünün formalarına reklam almak yerine ücretsiz olarak SOS Çocuk köyünün reklamlarını yapmakla bir kez daha farkındalık yarattınız. 
Dr. Sıla USAR: Anladık CTP’den aday adayısınız ama Sağlık Sistemini bu kadar yerden yere vurursanız beklentileri de bir o kadar yukarı çekmiş olmaz mısınız? 
Dr. Mehmet TANCER: YDP’den Girne’den milletvekili aday adayı olmaya karar vermişsiniz. Hayırlı olsun da bu arada eşiniz de aday adayıymış. Umarız sandıkta birbirinizi kesmezsiniz? 
Cem DANA: Sizin ofis artık seçimler bitene kadar seçim ofisi olarak kullanılacakmış. Dün ilk grup gelmiş ve adaylık için olurunuzu istemiş. Demek ki Gazimağusa’dan aday olmanın yolu sizin ofisten geçecek. 
Fırat ATASER: Babanız dün kalp krizi geçirip hepimizi korkuttu. Gerçi eski topraktır, öyle kolay kolay bir şey olmaz ama gene de bir anjiyo şart gibi. Çok geçmiş olsun. 
Ahmet CENNETOĞLU: Pek muhterem biraderiniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Bülent ŞEMİLER: Dün Lefkoşa’da ev yemekleri yapan bir mekanda Derviş Ata Tahiroğlu ile yemek yerken görülmüşsünüz. Eski iki siyasetçinin yemek gündeminde ne vardı? Merak ettik doğrusu. 
Hasan ERATAL: UBP’den ilk aday adaylığı başvurusunu dün siz yaptınız. Bakalım siftahı siz açtınız gerisi nasıl gelecek? Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. 
Mustafa TOYCAN: Bahçeşehir Üniversitesi Genel Sekreterliği görevine atandıktan sonra çok kısa bir sürede Kıbrıs kampüsünü oluşturdunuz ve üniversite Lefkoşa’da eğitim hayatına başladı. Yakında yerleşkenin temelini de atmaya hazırlanıyormuşsunuz. 
Özel KADIOĞLU: Seçim oldu mu sizin mekân dolup taşar. Tabi bazıları kara listede olduğu için o mekâna giremez. Bu seçim döneminde de kara liste olacak değil mi? 
Ayşemden AKIN: CTP’nin seçim kampanya çalışmalarını neredeyse tamamlamak üzereymişsiniz. Ee bütün yaz çalıştığınıza göre her şeye hazırlıksınızdır artık. Neyse kolay gele. 
Bülent FEVZİOĞLU: YDP için yazdığınız şiiri beğendik, bakalım birde seslendirmesini dinleyelim nasıl olmuş diye. Ne zaman paylaşacaksınız seçmenlerle YDP’nin seçim şarkısını. 

POLEMİX
“Tüm partiler erken seçim konusunda hem fikir. Ancak tarih konusunda Ana Muhalefet Başkanı ile Başbakan’ın aynı tarihi seslendirmesine rağmen, diğer partilerin ve iktidar ortağının bütçenin geçmesini sebep göstererek farklı bir tarih öneriyor.”
Meclis Başkanı Sibel Siber
YORUM EKLE

banner471

banner474