banner564

Kaosa doğru

Gazetemizin çok şükür kendi matbaası var. Bu bize yazılarımızı daha geç gönderme şansı tanıyor. Özellikle özel günlerde son dakikaya kadar sayfanın belli köşelerini yazıp bekleyebiliyoruz. Tabi ki bunun da belli bir saati var.
Dün gece böyle uzun bir geceydi sevgili okurlar. Yazımızın bu kısmı hariç diğer kısımlarını daha önce tamamlayıp, özellikle HP’den gelecek kararı beklemeye başladık.
Bu arada telefonlar da gece boyunca durmadı. Zaten son bir aydır neredeyse günde 100-200 çağrı gelirken bu rakamı daha da katlamış durumdayız.
Buna sosyal medya araçlarından gelen mesajları da ekleyince anlayın siz halimizi.  Bir saniye telefon durmuyor. Ya çalıyor, ya mesaj geliyor ya da bir bildirim düşüyor ana ekrana.
Dün gece HP hükümet görüşmelerinin başlamasına yeşil ışık yaktı. Ama çok sancılı bir süreç sonrasında bu karar alındı. Bakalım nasıl bir süreç olacak. 

UBP’de de durum farklı değil
HP dün gece uzun süren tartışmalar ile bir noktaya vardı ama epey tartışmalı oldu bu. UBP’de de durum pek farksız değil. Dün yapılması planlanan PM toplantısı Genel Başkan Ersin Tatar’ın henüz yetkiyi almaması üzerine iptal edildi. Kuvvetle muhtemel çarşamba veya perşembe akşamı toplanacak PM.
Ama dün mecliste UBP Grup toplantısı vardı. Meclis açılmadan önce milletvekilleri kendi aralarında hem hükümet senaryolarını hem de diğer olasılıkları görüştüler.
UBP’nin içinde de önemli bir kesim HP ile koalisyona sıcak bakmıyor.  Partinin tabanında da keza durum pek farklı değil. Ama gene de UBP’de sağduyu hakim. Eğer partide çoğunluk bu yönde karar alırsa uyulacağı Parti Grup toplantısında dile getirildi dün.
Güzelyurt UBP Milletvekili Menteş Gündüz, dün parti grup toplantısında bakanlık ateşi ile yanıp tutuşanlara önemli bir uyarı yaptı ve herkesin Genel Başkan Ersin Tatar’ın vereceği karara saygı duyması gerektiğini söyledi. Gündüz’ün bu çıkışı diğer milletvekilleri tarafından da kabul gördü. 
Şuan Bakanlık hayalinde olup, diğer vekil arkadaşları için kulis yapanlar Kaptan’ın bu uyarısı ve partinin çoğunluk vekillerin desteği ile şimdilik sakinleşmişe benziyorlar.

Takvim 
Cumhurbaşkanı Akıncı liderlerle görüşmeye başladı. Malum hafta sonu hem festivaller vardı hem de Cem Yılmaz’ın gösterisi. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın hafta başına bıraktığı görüşme trafiği bugün de aynı hızla devam edecek ve yarın belki sonlanacak ve Akıncı görevlendirmeyi yapacak.
Görevi alanın kendi iç değerlendirmesi, diğer partilerle yapacağı toplantılar ve sonrasında yaşanacak pazarlık sürelerini düşündüğümüzde gelecek hafta ortasından önce yeni bir hükümete kavuşma şansımız yok. 
Ama takvim işliyor.
Malum gelecek aybaşı Ramazan Bayramı tatili. 3 Haziran Pazartesi günü Arife. Kısacası 31 Mayıs Cuma öğleden sonra Bayram tatili resmen başlamış olacak. 
Eğer hükümet 7 Haziran gününü tatil ilan ederse Türkiye’deki gibi Ramazan Bayram tatili 9 güne çıkmış olacak. Hali ile Mayıs ayı maaşlarının ödenmesi ve emeklinin maaş ödemeleri 26 Mayıs ile 31 Mayıs arasındaki günlere denk gelecek.
Yani hükümetin maaş ödeyebilmesi için önünde 12 gün bir süre var. Bu sürede de yeni hükümet anca kurulacak veya kurulamayacak. Ve aldığımız bilgilere göre şuan kasada yeterli para da yok. 
Kıssadan hisse şu sevgili okurlar; ya Acun gelecek bizim için de bir SMS kampanyası yapacak ya da Ramazan Bayramı’nı kamu çalışanları maaş almadan geçirecek. 

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Bayramda vatandaş ödenemezse bu işin faturasının bir kısmı size kesilecek gibi gözüyor. Umarız da hükümet bir an önce kurulur. 

Tufan ERHÜRMAN: Siz makam aracını sürmeyi bıraktınız ama bazı bakan arkadaşlarınız halen Mercedeslere veda edemiyorlar. Neyse zaten en başından siz karşıydınız kara arabalara. 

Kudret ÖZERSAY: Dün gecenin hayli uzun ve zor geçtiğini biliyoruz. Bazı isimlerin özellikle bakanlık konusunda ültimatom verir gibi açıklama yapmaları bakalım işi nereye tırmandıracak. 

Serdar DENKTAŞ: Ay sonu maaşlar ve işçi bayramlıkları için 400 milyon civarında acil bir nakitte ihtiyaç var. Bu parayı bulup bakanlığı öyle mi teslim edeceksiniz yoksa gelen düşünsün mü diyeceksiniz? 

Ersin TATAR: Kırk yılda bir Başbakan olacaksınız ama ananızdan emdiğiniz sütü burnunuzdan getirdiler. Daha en başında bu kadar sıkıntı olacaksa vay halinize. 

Erhan ARIKLI: Erken seçim restini UBP hariç hiçbir parti görecek değildir böyle bir ortamda. Mutlaka bir formül üreteceklerdir. Var mısınız iddiaya? 

Hasan TAÇOY: HP’ye yaptığınız çıkış UBP içinde birçok kesimin yüreğine su serpti adeta. Eğer siz de cevap vermeseydiniz daha farklı senaryolar gündeme gelebilirdi. 

Mehmet CEYLANLI: Pek muhterem babanız Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun. 

Mehmet HARMANCI: Yolların boyanması güzel oldu ama şu çukurların da etrafını boyasanız da vatandaş önceden görüp tedbir alsa ve içine düşmese fena olmaz hani. 

Prof. Dr. Abdullah ÖZTOPRAK: Üniversitenin sağlam ve emin adımla büyümesi için her şeye dikkatlice bakıyormuşsunuz. Bu arada YÖK denetlemesinden de tam not almışsınız. 

Bülent TAŞEL: Madem okulda çiğ köfte partisi düzenleniyor ve biz davet edilmiyoruz bundan sonrasını varın siz düşünün artık. Ya o verdiğiniz partiyi tekrarlarsınız ya da sonrasına karışmayız. 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Her gün abonesi olduğunuz Diyalog Gazetesini büyük bir keyifle okumanız bizi ziyadesi ile memnun etti. Güzel sözleriniz ve eleştirileriniz için ayrıca teşekkürler. 

Orhan SÖNMEZER:  Sizi ve eşiniz Ebru Hanımı tebrik ediyoruz. Minik kardeşimiz Pars bebek aramıza ve dünyaya hoş geldi diyoruz. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. 

Şener ELCİL: Daha düne kadar hükümette olan Özersay için bir şey demezken hükümetten gidince hedef almanızı anlayamadık. Dün iyiydi bugün kötü oldu. 

Önder SENNAROĞLU: Yeni kabinede görev alacak isimler arasında gösterilmeye başlandınız. Tecrübe ve bu konudaki bilgi ve birikiminiz sizi öne çıkarıyor doğrusu.  

YORUM EKLE

banner471

banner473