banner564

Kartal alıştığı yerde

 Bu haftanın en önemli maçlarından biri Cuma akşamı Girne’de diğeri de Lefke’de oynandı. Bu 2 maçta ortaya çıkan sonuçlardan sonra dün akşam oynanan maçı kazananın lider olacağı bir maç cardı.

  Yenicami ve Cihangir liderlik için bu maça çıktılar. Yenicami rakibine göre maça çok daha iyi başlayan takımdı. Cihangir ise yediği gole erken cevap vermesine rağmen devamını getiremedi.
  Yenicami’de son haftaların genç golcüsü Hasan yoktu, M.Altın ise takıma dönmüştü. Bu onlar adına iyi yönlerden biriydi. Yedek kulübesinde hamle yapabileceği bir tek M.Göktaş vardı. Yasin’in sakatlanması ile M.Göktaş da zorunlu olarak oyuna alınınca hamle şansı neredeyse kalmamıştı. Bunun sıkıntısını maçın sonlarında fazlası ile yaşadılar.
  Ancak tam da acaba neler oluyor dedikleri anda buldukları gollerle bu dezavantajlarını avantaja çevirdiler.
  Yenicami rakibini çok erken bulduğu golle maça moralli başladı. Ancak bunu koruyamayarak duran toptan golü yedi. Yediği gole çok erken cevap vererek rakibinin umutlanmasına izin vermedi. Oyun olarak da Ciahngir’den daha iyi oynayarak devre sonuna kadar oyunu tamamen kendi kontrolünde tuttu. İkinci yarıda yine rakibinden iyiydi. Özellikle kenarlardan taşıdığı toplarla sonuca gitmeye başladı. Ayağa paslar yaparak hem topun kendilerinde kalmasını sağladılar, hem de buldukları boşluklardan çok iyi yararlandılar. Rakibinin defanstaki hatalarını çok iyi değerlendirdiler. Fırat geride kalan maçlara göre çok iyi oynadı. Takımının ataklarında 2 gol atan Hascan ile birlikte etkili oldular.
  S.Abaka sürati ve çabukluğunu iyi kullanarak M.Altın ile birlikte golleri bularak farkı artırdılar. Fakat biz bu maçı kazandık dedikleri andan sonra arka arkaya 2 gol yediler. Golle arka araya gelince telaş da başlamış oldu. S.Abaka attığı 5. golle takımının olası puan kaybını ortadan kaldırdı.
  Haftalar önce birçok sporsever hem teknik adam hem de takımı fazlası ile eleştirirken, yaşanan sakatlıklarla teknik adamın da yapacak fazla bir şeyi yoktu. Ancak onlar bunun üstesinden gelerek haklı bir şekilde zirvedeki yerlerini aldılar. 
  Cihangir lefke karşısında alınan farklı mağlubiyet sonrası Yenicami’ye de farklı mağlup oldu. Bu maça çıkarken ideal kadrosunda değişiklikler gitti. Musa ve Çağlar yedek kalırken A.Öztürk ve H.Hürben ile maça başladı.
  Maç boyunca ilerideki Ndue çok yalnız kadı, gerekli destek ona verilemedi. Yedikleri gole erken cevap vermelerine rağmen ikinci yarıda Yenicami’nin oyunu rölantiye aldığı dakikaya kadar hiç etkili olamadılar. Çok hatalar yaparak kalesinde arka arkaya goller gördü. 
  Nurettin tecrübesine rağmen zamanında uzaklaştırmadığı topla golü yedikten sonra tamamen oyundan düştüler. Yapılan değişiklikler takım içinde de dağınıklıklara yol açmasına rağmen rakibinin oyunu boşlamasını çok iyi değerlendirerek buldukları gollerle umutlandılar. Ancak S. Abaka’nın golüne engel olamadılar ve maçtan mağlup ayrılmaktan kurtulamadılar.
  Diğer 2 yabancısının ilk haftalardaki etkili oyunlarını rakipleri çözmeye başlayınca onlar da etkili olamadılar. Mishali sadece golde kendini gösterirken Eric hiç bir şey yapmadı.
 Son 2 maçta yedikleri 8 gol onların hiç de beklemedikleri sayıda oldu. Bunun önüne mutlaka geçmeleri gerekir.

YORUM EKLE

banner471

banner474