banner564

Kartal pençesi

 Zirve yarışından uzakta kalan ve tüm gücünü kupaya veren Yenicami şampiyonluk kovalayan rakibini farlı mağlup ederken daha önce kaybettiği puanların değerini de daha iyi anladı. 

 Ligde şampiyonluk mücadelesi veren ve tek puan kaybına tahammülü bile olmayan Doğan Türk Birliği, elinde sadece kupa olan Yenicami karşısında farklı mağlup olurken oyunuyla da gelecek için ümit vermedi.
 Yenicami ilk yarıda yaşadığı sıkıntılarını takıma katılan eski golcüsü J.Ebuka ve Aminu’nun da takıma dönmesiyle atlatarak çok daha iyi bir takım oldu. Ancak bir hafta önce Hamitköy karşısında alınan farklı mağlubiyeti bu takım mı aldı diye de düşünmek lazım.
 Maçın ilk yarısında rakibine oranla daha tutuktu. İlk 25 dakikada rakip kalede pozisyon bulamazken devrenin son çeyreğinde etkili oldu. Rakip kalecinin hatasıyla da olsa çok da iyi oynamadıkları bu devrede öne geçmeyi bildiler. 
 İkinci yarıda çok daha etkili ve ne yaptığını bilen bir takım vardı. M.Göktaş, M.Altın S.Abaka, Tansel ve J. Ebuka rakipleri karşısında çok olumlu işler yaptılar. Bunlara bir de ilk devrede hiç oynamayan Aminu’nun orta alandaki mükemmel oyunu eklenince istedikleri sonucu aldılar.
 Aminu orta alanda çok iyi toplar aldı ve arkadaşlarını pozisyonlara soktu. S.Abaka süratini olumlu oyunu ile birleştirdi, J.Ebuka ben zaten golcüyüm diyordu. Yani Yenicami ikinci yarıda tam bir takım oyunu oynayarak rakibinin de riskleri aldığı dakikalarda sonuca gitmesini bildi. 
 Doğan Türk Birliği her zaman eleştirilen uzun top oyununu bu maçta da oynayınca belki de telafisi çok zor olacak bir mağlubiyet aldı.
 İlk yarıda bir şeyler yapar gibi görünmelerine rağmen etkili olabilecek pozisyonları olmadı. Rakibinin yardımlaşarak oynaması, Michael’e oynayacak alan bırakmaması ve kendilerinin de dağınık oyunu onlara gol getirmedi.
 Rakibinin orta alanı çok kolay geçmesi kalesinde tehlikeler yaşamasına neden oldu. İlk yarıda geriye düştükten sonra ikinci yarıda bu alandaki açıkları fazlası ile verdiler. Özellikle ikinci yarıda neredeyse pozisyonları dahi yoktu. Pozisyon bulamadıkları gibi risk aldıkları son dakikalarda verdikleri açıklarla da kötü bir bedel ödediler ve liderin tam 7 puan gerisinde kaldılar. 
 Ondan çok şeyler beklenen Michael sanki sahada yoktu, Weston ise ne yaptığını kendi de bilmiyordu. Kenan ve Aydın da kenarlardan istenilen topları getiremediler. Yedikleri ilk goldeki kaleci hatası belki de onların bu açı kaybetmesindeki etken oldu. Çünkü takımın bütün moralini bozmuştu. 
 Doğan Türk Birliği takım olarak kötü bir oyun ortaya koyarken mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. 

YORUM EKLE

banner608

banner473