banner564

Kaşif aday mı oluyor?

Siyaset sahnesinin önemli isimlerinden, uzun yıllar Sağlık Bakanlığı yapmış son olarak da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığında görev yapmış Dr. Ahmet Kaşif’in önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “Bağımsız” aday olmaya karar verdiği yönde ciddi bilgiler ulaştı elimize.
Ahmet Kaşif ismini en çok 2013 yılında UBP’de ki çekişmeli kurultay sürecinden hatırlıyoruz. Dönemin Başbakanı İrsen Küçük karşısına çıkmış ve tüm baskılara inat çok ciddi bir oy almasına karşın az bir farkla kurultayı kaybetmişti. Daha sonra arkadaşları ile birlikte UBP’den kopup Ulusal Güçleri oluşturmuş ve DP ile birleşmiş ve seçimlere DP-UG olarak girmişlerdi.

Ahmet Kaşif Kimdir?
1950 tarihinde Gazimağusa’ya bağlı Nergisli köyünde doğdu. 1975 senesinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı üniversite bünyesinde Genel Cerrahi dalında doktora yaptı. 1980 tarihinde de Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde göreve başladı.
1990 genel seçimlerinde ilk olarak Yeni Doğuş Partisi'nden, 1993 genel seçimlerinde ise Demokrat Parti'den Gazimağusa milletvekili seçildi.
1 Ocak 1994 - 18 Ocak 1995 tarihleri arasında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak görevde bulundu. 6 Aralık 1998 tarihinde gerçekleşen genel seçimlerde DP'den milletvekili seçildi. 2001 yılında oluşan UBP-DP koalisyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptı.
14 Aralık 2003 tarihindeki genel seçimlerde Demokrat Parti'den Gazimağusa milletvekili olarak seçildi. 26 Nisan 2004 tarihinde DP'den istifa ederek Özgür Düşünce Hareketi'ne katıldı. 22 Eylül 2004 tarihinde ise Özgür Düşünce Hareketi'nden ayrılıp, Ulusal Birlik Partisi'nin içinde yer aldı. 20 Şubat 2005 seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi'nin Gazimağusa milletvekili seçilerek Cumhuriyet Meclisi'ne girdi.  
2009’dan 2013’e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yaptı. 2014-2015 arasında DP-UG’den Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı.


Denize karavan kurdu
Memleket sorma gir hanı olunca kimin nereye ne yaptığı da belli olmuyor. Alın size işte bir örnek daha. Kaplumbağaların yumurtladığı Bedis Sahili’nde bir vatandaş karavanını getirip bırakmış.
İsteyen dileği sahile sahip çıkıyor zaten bu memlekette. Ve hiç kimse doğayı da düşünmüyor. Kaplumbağaların üreme alanı olan bir sahile gelip karavanlarını gönül rahatlığı içinde bırakan vatandaşlarımız var maalesef.
Bir okurumuz bu fotoğrafı ulaştırdı bize. Gördüğünüz gibi kaplumbağaların yumurtladığı sahilin hemen yanı başında bir vatandaşın oraya bıraktığı karavanı görüyorsunuz.
Bedis Plajı olarak bilinen ve birinci derecede sit alanı olan bölgede iki yıldır bu karavan duruyormuş. Resminde de görüldüğü gibi kaplumbağaların yumurtladığı alanda karavanın tam önünde.


 
MESAJLAR

Betül Dizdarlı HASTAN: Hadi gözünüz aydın, çok sevdiğiniz ve uzun süredir ayrı kaldığınız bir arkadaşınız Ada’ya geri dönmek için artık gün sayıyor. Eh artık bu müjdeyi verdiğimize göre bizi de unutmazsınız artık.

Fikri ATAOĞLU: Ketenden sıfır yaka beyaz gömleğiniz tam anlamıyla Kıbrıs tütüyor ve mevsimsel.  Valla aynısından bulursak bir tanede biz alacağız. Çok yakışmış, güle güle giyin.

Mustafa İNAN: Pandemi sonrası sakalları kesmediğiniz görülüyor. Anlaşılan sakala alıştınız bu süre içerisinde. Türk dizilerindeki Aksakallı dede gibi olmuşsunuz bu haliniz ile.
Ercan TURHAN: Fazla kilolarla başa çıkamayınca sonunda bir diyetisyene gitmeye karar vermişsiniz. Ve ilk haftadan 5 kilo ile güzel bir başlangıç yapmışsınız.

Dimağ ÇAĞINER: Kıbrıs Türk Otelciler Birliği olarak KIB-TEK’i tarifelerden ötürü dava etmiştiniz. Ne oldu o dava? Bir sonuç var mı? Görülmeye başlandı mı?

Selim GÖKBÖRÜ: KIB-TEK’e atanalı çok az bir süre olmasına karşın neredeyse tüm personeli tanışmışsınız ve her gün sabah kendi makamınıza çıkmadan personelle kahvenizi içip öyle mesaiye başlıyormuşsunuz.

Aytaç ÇALUDA: Hastalık sonrası bir döndünüz pir döndünüz sahalara. Hele şu bakanlık mevzusu da sizi hayli hırslandırmış gözüküyor. Eskiden üç beş yer gezerken şimdi günde on, on beş yer gezmeye başlamışsınız.

Orhan YILMAZ (Fıstık): Sizin gibi yılların Doblocusu nasıl oldu da arabasını ve modelini değişti. Biz yolda Doblo görünce aklımıza siz geliyordunuz. Neyse hayırlı ve uğurlu olsun yani arabanız.

Osman NAZLI: Kocaelispor'un eski kalecisi "Fenerbahçe'yi yenmek için 4 Galatasaraylıdan 20 bin dolar aldım itirafında bulundu. Yani artık resmen şikeci olduğunuzu herkes görmüş oldu.

Buray BÜSKÜVÜTÇÜ:  Bütün bir zümreyi karalamak sizin gibi bir siyasetçiye yakışmadı. İsim verin, korkunuz mu var?  Biz diyor muyuz bütün siyasetçiler sahtekâr! O yüzden genel değil,  hedefe odaklanın.

Gürsel UZUN: Yani site kurdunuz medyanın içine girdiniz, yazılarınız da gündem oluyor ama hala daha 5 sene önce kışta çekilmiş fotoğraflarınız kullanılıyor. Yeni bir albüm şart oldu size.

Dursun OĞUZ: Koop hellim 62 lirayken nasıl olurda başka hellimler 45 liradan satılabiliyor. Bu kadar fark nasıl oluşur? Bunun bir izahatı var mı? Valla merak ettik doğrusu.

Ömer KALYONCU: Karpaz balık turunuz nasıl geçti dün. Duyduğumuz kadarı ile denizde balık tutamayınca Kaplıca’da limanda durup balık satın almışsınız ve tutmuş gibi mahalledeki dostlarınıza hava atmışsınız.

Doğuş ELMAS:  Devlet Laboratuvarı Dairesi Müdürlüğü görevine getirilmişsiniz, hayırlı ve uğurlu olsun öncelikle bu göreviniz. Umarız yangın soruşturması ve yeniden eski binaya dönülmesi konusunu çözersiniz.

GÜNÜN FOTOGRAFI
Ufuk, Deniz ve Mustafa Göçer (Çatlı) ile birlikte. Deniz kızımız mezun olmuş, tebrikler….
 

YORUM EKLE

banner608

banner474