banner564

Kavga başladı

Önce Serdar Denktaş’ın oğluna arazi kiralama iddiaları sonra Serdar Denktaş’ın HP’nin devlet içinde kadrolaşıyor iddiaları. 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hızla giderken patlak veren bu yeni kavgayı sağ cenahta iyi okumak ve iyi değerlendirmek gerekiyor. 
Çünkü bu kavganın galip geleni muhtemelen sağ kesimin son adayı olabilir Cumhurbaşkanlığı seçimleri için. Zira sağdaki diğer adaylar Tatar ile Arıklı çoktan yol almaya başladılar. 
Arıklı’nın arkasında her geçen gün güçlenen ve büyüyen partisi var iken Tatar’ın da artık arkasında anket rüzgârı var. Ve elbette UBP adayının şansı her zaman daha fazla.
Şimdi bu iki adayın olduğu bir ortamda üçüncü bir aday için son kozlar paylaşılıyor. Özersay cephesi “arazi kiralamaları” üzerinden yüklenecek, Denktaş cephesi ise bazı atamalar ve bazı icraatlar üzerinden yüklenecek.
Oysa biz biliyoruz ki seçim öncesi bu türden yıpratma çalışmalarının kimseye bir faydası olmuyor. Siz kavga ederken başkaları aradan sıyrılacak.
Özersay ile Denktaş’ın girdiği bu kavga bugünlerde en çok YDP’ye ve Erhan Arıklı’ya yarayacak gibi gözüküyor. 

Güzel işler denemeleri
Sık sık bu köşede güzel işlerden de bahsetmeye, memlekette her şeyin kötü olmadığına ve karamsarlığa düşmemeye çabalamaya yarayacak haberleri de paylaşıyoruz. 
Bugün üç belediyeden üç haber var. Gerçekten ülkemizdeki belediyecilik ve hizmet anlayışının gelişmesi adına son derece önemli…
Girne Belediyesi KKTC’de bir ilke imza atıp “çocuk meclisi” oluşturma yönünde atım atacağını açıkladı. Bundan böyle Girne’deki çocuklar ne istediklerini direk kendi ağızlarından belediyenin üst yönetimine ulaştırabilecekler. Bu gerçekten çok önemli ve takdir edilmesi gereken bir adım. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve tüm ekibini kutluyorum.
İskele Belediyesi bölgedeki çevre kirliliğin önünde geçmek için bir adım daha attı. İskele Belediyesi yeni çöp araçlarından bir tanesini “Alo çöp” aracı olarak tahsis etti. Vatandaş yolda belde gördüğü çöpü, ya da evinden çıkan çöpü belediyeye arayıp alınmasını anında isteyebilecek.  Bazen eski eşyalardan veya bahçede yaptığımız temizlikten sonra bir sürü çöp çıkar ama çöp günü değilse bir iki gün kapının önünde öylece kalması gerekebiliyor. İşte bu araç ile çöplerinizin evin önünde beklemesine gerek kalmayacak.  
Alsancak Belediyesinin uzun süreden bu yana devam eden Whatsapp Şikâyet Hattı 3 dilde (Türkçe, İngilizce ve Rusça) bölge sakinlerine hizmet vermeye devam ediyor. Geçenlerde bu hatta gelen şikâyetlerin bir bölümünün İzmir’in meşhur Alsancak Belediyesinden geldiğini duyunca açıkçası çok şaşırdım. Öyle ki İzmir Alsancak’ta oturan vatandaşlar internetten belediyeye şikâyet iletmek istediklerinde Girne Alsancak Belediyesinin Whatsapp Şikâyet Hattının numarasını bulup, İzmir Alsancak zannedip buraya yazıyorlarmış. Koskoca İzmir Alsancak Belediyesinin Whatsapp Şikâyet Hattının olmaması garip gelirken bizim Alsancak Belediyesinin bunu gayet düzgün bir şekilde uygulaması alkışı hak ediyor doğrusu.

Geçitkale zehirli dumana teslim 
Önceki gün bölgeden birkaç telefon almıştık. Bugün elimize resimlerde ulaştı. Geçitkale’de çöplük yakıldı veya kendisi yandı, bilemiyoruz ama bildiğimiz o bölgenin sakinleri son 48 saati zehirli dumanları soluyarak geçirdiği şeklinde. 
Geçitkale merkezine 4 kilometre mesafedeki çöplük kontrolsüz bir şekilde yakılınca dumandan birçok kişi maalesef olumsuz olarak etkilendi. 
Bize ulaşan vatandaşlar özellikle astım hastası ve yaşlıların yoğun dumandan olumsuz etkilendiklerini ve adeta zehir soluduklarından yakındılar ve yetkililerden bu konuda acil yarım talep ettiler.

Bekleme yapma…
“Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde son durum şu; Mustafa Akıncı adayım demek için vaktin daralmasını bekliyor, Tufan Erhürman adayım demek için Mustafa Akıncı’yı bekliyor, Ersin Tatar adayım demek için Tufan Erhürman’ı bekliyor, Kudret Özersay adayım demek için Ersin Tatar’ı bekliyor, Serdar Denktaş’ta adayım demek için Kudret Özersay’ bekliyor.  Cümbüşe az kaldı... “
Tekin K. Birinci

MESAJLAR
Mehmet Ali TALAT: “Türkiye ile uyumlu ilişki olmazsa Kıbrıs sorunu çözülmez" dediniz ve sizin için sosyal medyada hemen linç kampanyası başladı. Doğru söyleyeni bu aralar sadece 9 köyden değil sosyal medyadan da kovuyorlar. 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Cumhurbaşkanı Akıncı’nın görevi ile ilgili öyle bir benzetme yaptınız ki valla bundan öncekilerin hepsini bir kelime ile alt ettiniz diyebiliriz. Bundan sonra sizin örnek üzerinden devam edeceğiz. 

Kudret ÖZERSAY: Serdar Beyin de dokunulmazlığı kaldırılabilir. Ama daha önce dediğimiz gibi bu işi tek tek yapmak yerine hepsinin kalkması için niye girişim yapmıyorsunuz ki. 

Serdar DENKTAŞ: Günlerdir suskundunuz ama artık her halde bundan sonra daha sık sizi ekranlarda ve sosyal medyada göreceğiz gibi. 

Soner KARASALİH: Dün bir kez daha deniz kenarından Kemal Eşref Oktar ‘a meydan okudunuz ve denizden olta ile en büyük balığı kendinizin çektiğini iddia ettiniz. Gözler şimdi Kemal Oktar’da, bakalım nasıl cevap verecek. 

Polat ALPER: İnternet gazeteciliğinde 18 yıl önce başlayan Kıbrıs Postası’nın yeni yaşını kutluyoruz. Bu arada hem gazetede hem de internet sayfasında bir takım yenilikler getirecekmişsiniz.  

Hasan SADIKOĞLU: İskele’de ‘Alo çöp’ aracı devreye girmiş ve artık vatandaşlar bir telefonla evlerinin önündeki veya yolda belde gördükleri çöplerin kaldırılmasını talep edebileceklermiş. 

Veleddin TAŞKENT: Dün küçük bir kazaya karıştığınızı üzülerek öğrendik. Allah’tan verilmiş sadakanız varmışta ucuz atlamışsınız. Neyse çok geçmiş olsun diyoruz ve acil şifalar diliyoruz. 

Gürsel UZUN: Son 10 gündür gündüz demeden gece demeden zeytin topluyorsunuz. Demek ki sizde büyük bir rezerv var bu konuda. Yakında adınız zeytinyağı kralına çıkarsa şaşmayacağız. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Çocuklardan oluşan bir belediye meclisi toplanması gerecekten de güzel bir fikir. En azından çocuklar kendi istek ve beklentilerini birinci ağızdan dile getirebilecekler. 

Fırat ATASER: İzmir Alsancak’ta yaşayan vatandaşlar şikâyetlerini sizin belediyenin Whatsapp Şikâyet Hattına atınca bazen komik durumlar yaşanıyormuş belediyede. 

Betül Dizdarlı HASTAN: Kıbrıs’ta kadınlar daha uzun yaşıyormuş yapılan araştırmalara göre. Acaba sizce bunun nedeni ne olabilir ki? Neden kadınlar daha uzun yaşıyor bu ada üzerinde. 

Buket ÖZATAY: Lefkoşa Rum Mahkemesi’nde telif hakkı için dava açmışsınız ve hakkınız için mücadele ediyormuşsunuz. Bakalım nasıl bir karar verecek Rum Mahkemesi.  

YORUM EKLE

banner608

banner474