banner564

Kazan kaynıyor

Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’a babasının adına kurulması planlanan üniversite ve ilgili 200 dönümlük bir arazinin tahsis edilmesi hükümet krizine dönüşmek üzere.
Çünkü UBP’li hiçbir vekil bu arazi devrini onaylamadı. UBP’li vekiller gibi bir süreden bu yana UBP ile birlikte hareket eden bağımsız vekiller de UBP’li vekiller gibi düşünüyor.
Sadece vekiller değil, birçok bakanın görüşü de tıpkı UBP’li vekiller gibi. Başta Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu olmak üzere verilen arazinin geri alınmasını talep ediyorlar.
Dün akşam UBP’den bir grup, hükümet ortakları DP’ye gidip bu kararın yeniden gözden geçirilmesini isteyecekti. Biz sayfamızı hazır edene kadar bu konu ile ilgili bir gelişme kulağımıza gelmedi.
Ancak bugün yeniden meclis var. Başta hükümete destek veren bağımsız vekiller olmak üzere bazı UBP’li vekillerin de bugün meclise gelmeyeceği ve nisabı sağlamayacağı konuşuluyor.
Bir diğer önemli husus ise bugün yapılması planlanan Bakanlar Kurulu. Tüm gözler bugünkü Bakanlar Kurulu’nda olacak. Çünkü bugünkü bakanlar kurulunda Serdar Denktaş’tan bu arazi ile tutumu gözden geçirilmesi istenecek.
Bakalım Serdar Bey mi geri adım atacak yoksa bu kararı içine sindiremediğini söyleyen UBP mi? 

Toprak
Bugüne kadar bir üniversite için 200 dönüm yer verildi mi verilmedi mi bir bakmak gerek. Bu konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak doğru değil.
Ama bildiğimiz bir gerçek var. Birçok üniversite büyümek ve genişlemek için kendi bütçeleri ile arazi satın aldı. 
Toprak konusu başta Kıbrıs konusu olmak üzere işin esasını temsil ediyor. Müzakerelerdeki en tartışmalı konuların başında geliyor. Haliyle hassas olunan bu konuda daha dikkati olmak gerekiyor. 
Bakın Kıbrıs Türk toplum lideri Dr. Fazıl Küçük, Rum kesiminden sürülen Türklerin kalacağı bir yer yapılması için Lefkoşa bölgesinde bugün Göçmenköy olarak adlandırılan yerdeki kendi aile malı toprağı, Rum tarafından gelen göçmenlere bağışlamıştı. 
O günden bugüne hala daha güney göçmenleri, kendilerine bağışlanan Göçmenköy’deki göçmen evlerinde kalmaktadırlar. Toprak almak yerine toprak veren bir anlayışı gütmüştür Dr. Küçük. 

Çöp konusu
Dün aslen Baflı olan uzun yol kaptanı Ulus Göker ile güzel ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik Diyalog TV ekranlarında. Kaptan oldunuz mu? Dünyayı gezersiniz, dünyanın tüm kültürlerini, damak tatlarını denersiniz.  Tabi gerçek mi bilmem ama her limanda da güzel bir sevgiliniz olduğu iddia edilir. 
Ulus Kaptan, geri dönüşümden ve çevreden bahsetti dünkü programda. Dünyanın birçok ülkesi artık bizim yaptığımız gibi çöpleri halının altına süpürmüyor. Toplanan çöpler geri dönüşüme tabi tutuluyor ve bundan da hem çevre yönüyle, hem ekonomik yönüyle kazanç elde ediliyor. 
Şu an YAGA bizde de artık bir geri dönüşüm tesisi kurulması için çalışma başlatmış. Hem artık çöplerimizi halı altına süpürmekten kurtulacağız, hem de çevreye ve sağlığa uygun bir hale getirmiş olacağız. Üretilecek enerji ve geri dönüşümden sağlanacak katkı ve istihdamda işin diğer bir tarafı. 

Merak 
“Yüzde 51 ile hükümetin duyduğu endişeyi, yüzde 49’la muhalefet duymuyor! Neden acaba?”
Bülent Gürcam

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Dananın kuyruğunun kopacağı bir ana daha gelinmiş olundu böylece. Bakalım nasıl bir yol çizeceksiniz? Bir taraf bıyık diğer taraf sakal.
Serdar DENKTAŞ: Arazi konusunda kesinlikle geri adım atmama konusunda kesin kararlı mısınız? Bu konu bakalım daha nerelere kadar tırmanacak. 
Tufan ERHÜRMAN: Hükümet bir erken seçim kararı alabilir. Veya erken seçin hükümeti de gündeme gelebilir. Bu durumda ana muhalefet lideri olarak nasıl bir tavır sergileyeceksiniz? 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Arazi konusunda öyle bir tavır koydunuz ki genel başkana muhalif vekiller bile sizin kadar net duramadılar. Bakalım bu işin sonu nerelere varacak.
Fikri ATAOĞLU: Güngör’deki çöplüğün arıtılması ve çöpten geri dönüşüm sağlanması için YAGA ile birlikte düğmeye basmışsınız. Hadi hayırlısı. 
Hasan TAÇOY: Bir anda ne oldu da böyle parladınız valla hiç anlayamadık. Zira son dönemde başbakanın en yakınındakilerden biriydiniz. Birden bire ne oldu? 
Doğuş DERYA: Serdar Bey dün meclis kürsüsünden size hanım efendi diye hitap edince biz de hayli şaşırdık. Siz ne diyorsunuz bu hitap şekline? 
Fazilet ÖZDENEFE:  Yani mecliste yaygara yapmak ayrı şey gerçekler ile yüzleşmek ayrı şey. CTP döneminde de verilen araziler ile ilgili bir diyeceğiniz var mı? Yoksa onlar geçmişte mi kaldı diyeceksiniz? 
Vakkas ALTINBAŞ: Girne Antik Limanı’nın içler acısı durumuna daha fazla dayanamayıp hafta sonu kendi imkanlarınız ile bölgede kapsamlı bir temizlik kampanyası yapmışsınız. 
Nalan NAZLI: Evdekilerin tüm karşı çıkmalarına inat Kaplıca’daki karavan bölgesine bir karavan alıp koymuşsunuz. Evdekiler gelmezse gelmesin, biz her hafta sonu size uğrarız nasılsa. 
Emel TEL: KTÖS seçimlerinde en yüksek oyu olarak bir kez daha dikkatleri üzerinize çektiniz. Bakalım yeni yönetimde nasıl bir görev alacaksınız. 
Baki AYGÜN: Karadeniz Kültür Derneği başkanlığınızı hafta sonu tazelemişsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun ama anladığımız kadarı ile çok uzun sürmeyecek gibi bu görev. Zira seçimlere katılacakmışsınız. 
Ziya ÖZTÜRKLER: Kızılay Güzelyurt Başkanı olarak her akşam bölgede iftar düzenliyormuşsunuz ve her akşam yüzlerce kişi sizin iftar çadırına geliyormuş. 
Harper ORHON: Bir üniversite kurmak için siz de başvuruda bulunmaya hazırlanıyormuşsunuz. Lefkoşa’da Surlariçi’nde tarihi bir mekanı da bu iş için kiralayacakmışsınız. 
Tözün TUNALI: Dün sabah Metehan çemberinde Kudret Özersay ile sizi yan yana görenler gözlerine inanamadılar. Neyse ki olay sonradan anlaşıldı sizde aynı saat aynı konu için eylemdeymişsiniz. 

GÜNÜN SÖZÜ
“Bizi doyumsuzlukla suçladılar… Allah’a havale ediyorum bu tür söylemleri. 27 yıldır ben, 50 yıl babam siyasetteydi… Neyle girdik neyle çıktık belli olacak. Tek miras o onurlu isim…” 
Serdar Denktaş 
YORUM EKLE

banner471

banner473