banner564

Kazanma alışkanlığı

 Kupada beklenmedik bir şekilde elenen ve sadece ligde üst sıralara çıkmaya çalışan Merit Alsancak Yeşilova ve ligde üst sıralarda olan ancak liderin uzağında kalan ve kupa için mücadele eden Cihangir karşı karşıya geldi.
 Yeşilova kazandığı zaman rakibinin üzerine çıkacaktı. Bu hedefine de ilk yarının ve ikinci yarının başlarında bulduğu 2 golle ulaşmasını bildi. 
 Takımda Frides ve İlyas cezaları nedeniyle görev alamadılar. Bu eksiklerine rağmen sahada iyi bir takım vardı. Ancak yedek kulübesinde Yasin dışında oyuna etki edecek başka oyuncusu yok gibiydi. Cezalılar olduğu zaman bunun sıkıntısını yaşayacaklar.
 Maça rakibine göre daha iyi başladılar ve golü de buldular. Ancak bunu koruyamayarak 2 dakika sonra golü yediler. Bu gol rakibinin de oyunu dengelemesini sağladı. Oyunu kanatlara taşıyarak etkili olan ev sahibi bu maçta da bunu denedi. Rakibinin defanstaki dikkatli oyunu onlara bu şansı vermedi.
 İlk yarının ortalarından sonra Cihangir takımı daha organize ataklar geliştirdi. İlerideki yabancıları onlara zor dakikalar yaşatmasına rağmen devreyi beraberlikle tamamlamayı başardılar.
 İkinci yarıya tıpkı ilk yarıdaki gibi daha iyi başladı. Çok iyi yaptığı kanat ataklarında etkili oldular. Rakiplerini çok fazla sıkıştırdıkları dakikalarda Mustafa ile çok güzel bir gol bularak öne geçtiler. 

 Defansta Vakkas ve Emin dikkatliydiler, Mustafa Salk görevini yaptı, Burak sürekli rakip defansı zorlayan adamdı. Mbah ve B.Osman daha önceki maçlara göre beklenenden uzaktaydılar. 
 Merit Alsancak Yeşilova kazanma alışkanlığını sürdürerek onları bekleyen zor haftalar öncesi önemli bir galibiyet aldı.
 Cihangir oturmuş ve bir birini iyi tamamlayan bir takım ve topladığı puanlarla hep üst sıralarda kalmayı başardı. Bu maçın ilk yarısında yediği gole çok çabuk cevap vererek maçta kalmayı bildi. Hatta ne yaptığını daha iyi bilen, iyi ataklar geliştiren de onlardı. Ancak bunları golle sonuçlandıramadılar.
 İlerideki Ismael arkadaşı Donatos gibi fazla hareketli değildi. Donatos attığı golde çabukluğunu kullanarak golü atarken rakip defansı da en fazla yoran adamlardandı.
 Genç ama hızlı futbolculardan A.Öztürk oyuna hiç dahil olmadı. Onu kullanabilmiş olsalar çabukluğu ile katkı koyacak oyuncu olabilirdi. 
 Defansın önünde oynayan Gökhan ilk yarıda defansına çok yardım ederek rakibinin pozisyon bulmasını önledi. İkinci yarıda yedikleri gole kadar çok geride kaldılar. Hata yapma şansları artınca kalesinde golü gördü.
 Kenarlardan daha çok Musa ile getirmek istediği toplarda kale önünde başarılı olamadılar. Bunda rakip defansın da etkili oyunu vardı. Rakibinin skoru korumak için oyunu biraz daha geride kabul etmesinden sonra rakip alanda fazla görünmelerine rağmen istedikleri golü bulamadılar. 
 Mağlup olmalarına rağmen oyundan kopmadılar, beraberlik için çok çalışmalarına rağmen bunu başaramadılar. Belki de akılları kupa maçındaydı. 

YORUM EKLE

banner471

banner474