banner564

Kazanmak güzel

  Ligde son haftalara girildikçe takımların yaşadıkları stres ve puan kaybı endişeleri çok daha fazla olmaya başladı.

  Özellikle ilk yarıda her 23 takım da vasatı aşamayan bir oyun oynadılar. Play-out oynamak istemeyen takım sayısının fazlalığı da dikkat çekerken kalan haftalarda maçların çok daha sıkıntılı geçeceğini gösteriyor.
  Gönyeli de T. Ocağı da bu bölgeden uzaklaşmak isteyen takımlarımızdan. T. Ocağı geçen hafta aldığı galibiyetten sonra Gönyeli karşısında kritik bir galibiyet alarak rakiplerinin neredeyse tümünün puan kaybettiği haftada en karlı takım oldu.
  Gönyeli ise bu maçla birlikte son 4 haftada puan alamadı ve kendini her geçen hafta play-out potasına daha da yaklaştırdı.
  Evinde oynayan Gönyeli, bir an önce gol bulup maçı elinde tutmak istedi. Haftalardır kazanamamanın verdiği moralsizlik ve kötü gidişe dur demek istiyordu. Öne geçecek fırsatı ise Serkan ile değerlendiremeyince çok geçmeden golü de kalesinde gördü. 
  Maçın ilk yarısında yaptığı defans hataları onlara daha ilk yarıdan çok pahalıya patlayabilirdi. Rakip futbolcu Tonbara’nın sağ taraftan getirdiği toplara alamadığı önlemlerle çok zor durumlara düştüler.  İkinci yarıya mutlak gol için bazı değişikliklerle başladı. Kahraman’ı oyuna alırken defansta oynayan Kehinde’yi de orta alana aldı. Kehinde, Raif ve J. Okoli üçlüsü ile daha etkili olmayı amaçladı. Ancak kalesinde golü gören de onlar oldu. 
  Bu golden sonra uyanarak rakip kalede etkili olmaya başladılar. J. Okoli oynamadığı zaman Gönyeli pozisyona dahi giremiyordu. Bu maçta ben golcüyüm diyerek takımı adına 2 gol atarak beraberliği yakalamalarına rağmen yine defans ve kalecinin ortak hataları nedeniyle belki de 1 puan alabilecekleri maçı puansız tamamladılar. 
  Yapılan değişiklikte oyundan çıkan oyuncuların gösterdiği tepkiler bu maçta da devam etti. Bu durum onlar için hiç de iyi bir gelişme değildir.
  T.Ocağı son maçta aldığı galibiyete çok değerli bir galibiyet daha ekledi. Üstelik de play-out oynamama mücadelesi veren bir rakibini mağlup etti. Sıkıntılı olan tüm takımların kayıplarının olduğu haftada kazanarak rahat bir nefes aldı diyebiliriz. 
  Maçın ilk yarısında Tonbara’nın süratini değerlendirerek sağ taraftan etkili oldular. Rakibinin yaptığı defans hatalarını da affetmedi. Genç Doğukan biraz daha dikkatli olsa maçı ilk yarıda kopartabilirlerdi. 
  İkinci yarıya da golle başlayınca ben maçı kazandım düşüncesi oluştu. Ancak bu onlara pahalıya patladı ve J. Okoli’yi kontrol edemeyince de skora dengenin gelmesini önleyemediler. 
  Onlar için belki de 1 puan da önemliydi. Ancak 2 farklı öndeyken beraberliğe gelmek çok da değerli 1 puan olmazdı. Ancak onları hayata döndüren yine rakip defans ve kaleci Kemal olunca 3 puandan fazlası olan bir galibiyet aldılar. 

YORUM EKLE

banner608

banner474