banner564

Kazanmak

 Kamuoyunun uzun süredir beklediği davalardan bir tanesi olan Afrika davası dün karara bağlandı. Afrika Gazetesi'nin 8 Aralık 2017'de yayınladığı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan karikatüründen ötürü yargılanan Şener Levent ve Ali Osman Tabak beraat etti.
Çok zor bir mahkeme süreci yaşandı malum. Ama Yasalarımız doğrultusunda en doğru kararı mahkemelerimizin verdiğine de inancımız tamdır. 
Dün bu mahkemenin savuma kısmında oturanlarla yakında bizim “sanık” olarak yargılanacağımız bir dava başlıyor olacak. Dünkü davanın savunmasını yapanlar bu kez bizim “ceza” almamız için aynı mahkeme binasının aynı salonunda belki de aynı hakim önünde bizim “Basın özgürlüğümüzün” kısıtlanmasını talep edecekler.
Aslında yaşanan durum tamda KKTC gerçeğine uygun bir süreç. Mağdur olanlar bir başkasının mağduriyetini anlamıyorlar. Herkes kendi kazansın istiyor bu toplumda. Kendi görüşüne yakın olmayanların kendi kazanımlarından kazanması istenmeyecek bir durum. 
Bir düşünsenize dün mahkeme önünde “Basın özgürlüğü” diye basına kazanmanın mutluluğu ile fotoğraf verenler bir hafta sonra aynı noktada bir gazetecinin yargılanma sürecinin avukatlığını yapacaklar.
İşte biz bu yüzden bu memlekette bir noktaya gidemiyoruz. Bireysel kazanımları veya kendimize yakın görüşlerin kazanımlarını kazanmış olarak gördüğümüz için. Ortak nokta ortak menfaatte bulaşamadığımız sürece de bölünmüş, parçalanmış ve ötekileştirilmiş bir toplum olarak yolumuza devam edeceğiz. 

Bayramda Küba’ya
Ülkemizin başarılı tur şirketlerinden Demtur çekiliş ile kazanan bir talihliyi Küba’ya götüreceğini açıkladı. Açıkçası son yıllarda birçok arkadaşımın gittiği bu otantik ülkeyi merak edenlerdenim. 
Puro saran kadınları, Atatürk büstünün olduğu meydanı gerçekten görmek isterim. Bizim gibi bir Ada ülkesi olan ve devrim sonrasında hızla gelişen ve refah düzeyinin yükseldiği Küba'da halkın tamamına yakını okuryazardır. Bu özellikleri ile bize benzediğini düşündüğüm Küba seyahati için sizde bu çekilişe katılıp şansınızı deneyin.  
Demtur Travel Instagram hesaplarını takip eden, #demturtravel ve #farkyaratır hashtag’iyle kampanya görselini beğenen ve en az 3 arkadaşını yoruma etiketleyenler, Küba Turu çekilişine katılım hakkı kazanacaktır.
KKTC’de ilkleri başaran Demtur’un bu kampanyasını kaçırmayın ve şansınızı deneyin. Küba’da görüşmek üzere…

Bu heyecan kaçmaz 
Gülgün Süt’ün ana sponsoru olduğu, geçtiğimiz yılın en iyi organizasyon ödülüne layık görülen, KKTC Turizm Bakanlığı, Spor Dairesi ve Girne Belediyesi’nin büyük katkıları ile organize edilen Kuzey Kıbrıs Rallisi bugün başlıyor. 
Ülkemizin en önemli motorspor organizasyonu olan Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde bu yıl 44 araç mücadele edecek. 35 araç Kuzey Kıbrıs Rallisi’ndeki tüm etapları koşacakken, 11 araç ise Ralli’nin açılış günü bugün Girne’de düzenlenen özel etapta boy gösterecek.
Bu inanılmaz organizasyonu hem bu akşam hem de yarın özel etaplarda izlemeyi unutmayın. Bu heyecan kaçmaz. 

MESAJLAR

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: Son gülerde kanal kanal gezip HP’ye saldıranlara kamikaze edası ile cevap verdiğiniz gözlerden kaçmıyor. Anlaşılan bu görev size verildi ve bu konuda tek konuşan vekil sizsiniz HP’de. 

Tufan ERHÜRMAN: Dün Gülşah Hanım “Madem biliyordu neden bu işi bu kadar uzatmak için uğraştı” dedi. Gerçekten bizim de kafamız karıştı, kendisine bir cevap verecek misiniz bu konuya ilişkin?  

Kamil KAYRAL: Yüreğimizi ağzımıza getirdiniz valla. Neyse ki durumunuz gayet iyiymiş ve tıkalı damarlara başarılı bir operasyon gerçekleştirmiş doktorlarımız. Çok geçmiş olsun.

Alpay DURDURAN: Kamil Bey gibi sizde dün kalp krizi geçirip hastanede gözetim altına alınmışsınız. Umarız sizde en kısa sürede eski sağlığınıza yeniden kavuşursunuz, çok geçmiş olsun. 

Zorlu TÖRE: Ameliyat sonrası bugün Diyalog TV’de ilk canlı yayına çıkacakmışsınız. Gezilerden sonra yayınlara da başladığınıza göre eski günlerinize dönüyorsunuz demek ki. 

Hasan TAÇOY: Hafta başı çekilecek UBP araba piyangosu için elinizdeki tüm biletleri tüketmişsiniz. Son biletler dün itibari ile tükenmiş. Bakalım arabalar kimlere çıkacak? 

Önder SENNAROĞLU: Sizin gibi deneyimli bir siyasetçinin bu tür oyunlara gelmemesi gerekir. Zira siyasette sabır en önemli şeydir. Beklersin beklersin ve günü geldiğini gereğini yerine getirirsin. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Bu yaz günlerinde nasıl bir başarıdır ki grip oldunuz? Neyse çok ama çok geçmiş olsun. Umarız en kısa sürede eski sağlığınıza yeniden kavuşursunuz. Bol bol C vitamini almayı unutmayın. 

Ali POLATKAN: Yeni yaşınız kutlu ve mutlu olsun. Dün işyerinizdeki çalışanlarınız size sürpriz bir doğum günü partisi organize etmişler ve sizi hayli duygulandırmışlar. 

Ayşemden AKIN: Basın özgürlüğü konusunda verdiğiniz desteğe ancak şapka çıkartılır. Umarız bu hafta başlayacak davamızda sizi ve bu istekli halinizi yanımızda görürüz.

Melis GÜLCAN: İlklere imza atan Demtur şimdi de Küba’yı gözüne kestirmiş ve birçok kişiyi bu ülkeye tatile göndermek için çalışmaları hızlandırmışsınız. Çok özel bir tur paketi hazırlamışsınız bu güzel ve özel ülke için. 

Ödül MUHTAROĞLU: DPÖ rakamlarına bakınca aslında memleketin neye ihtiyacı var neden hangi sektör sıkıntıda bunu görmek mümkün. Ama ilgili kişilerin bu rakamları sizden alıp incelemesinde kesinlikle fayda var. 

Ersin TATAR: Siz pazarlıklara daha yeni başlıyorsunuz ama onuncudur kabine değişiyor birilerinin elinde. Biz ilk günden beri söyledik, kabine tamamdır, Ersin Bey’in kafasında. 

Ali Murat BAŞÇERİ: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bugün ülkeye gelecek ve Hala Sultan’daki iftar programına katılacak. Hayli kalabalık olması beklenen iftar hayırlara vesile olsun.   

Salahi ŞAHİNER: İktidar vekilliğine daha yeni alışmış iken şimdi muhalefet milletvekili olarak görev yapacaksınız. Muhalefet iktidara göre çok daha kolaydır. Her gün çıkıp eleştirin, olsun bitsin.  

YORUM EKLE

banner471

banner474