banner564

Kazanmanın mutluluğu

   Ligde artık hiçbir takımın puan kaybına tahammülü yok. Kazanılacak veya kaybedilecek her puan takımlarımızın sıralamadaki yerlerini değiştirebilir.

  Bu maça çıkarken 2 takımın da ne alt ne de üst sıralarla bir ilişkisi yoktu. Tek amaçları sadece kazanıp ligi en iyi yerde bitirmekti. 
  Hem T. Ocağı hem de Baf Ülkü Yurdu son 2 maçlarında sadece 1’er puan almışlardı. Kazanan T. Ocağı puanını 27 yaparak artı sadece kupayı düşünmeye başladı.
  Maçta T. Ocağı çok erken bir gol bularak oyunu tuttum derken çok kısa bir süre sonra kalesinde golü gördü. Yedikleri beraberlik golünden sonra geriye düşecek pozisyonları da rakibine verdi. 
  İlerideki Tonbara, kaçırdığı gollerle adeta saç baş yoldurttu. A. Saygı çok çalışkandı. Aynı şekilde A. Coşkun da her zamanki gibi çok özverili oynadı. Defanstaki Bilal ve T. Kaan tecrübelerini kullanırken 1’er de gol atarak görevlerini yaptılar.
  Remzi ilk golü atmasına rağmen daha sonraki dakikalarda çok etkisiz kaldı. Kaleci H. Piro kapalı köşeden gol yemesine rağmen penaltı ile birlikte yaptığı kurtarışlarla tecrübesini konuşturdu. Akande  penaltının dışında çok fazla top kaptırdığı bir maç oynadı. Hatta kaptırdığı toplarda rakibi gol pozisyonlarına da girdi. Maçın ikinci yarısında 2 dakikada bulduğu 2 penaltı golü ile rakibinin olası direncini tamamen kırmış oldu. Maçın sonlarında geriye çekilseler de rakibine gol şansı tanımayarak kendileri için çok önemli bir galibiyet aldı.
  Baf Ülkü Yurdu kazanamamanın verdiği sıkıntının bilincinde bu maça çıktı. Takım kaptanı Erdinç’in yokluğu maç boyunca kendini fazlası ile hissettirdi. Erdinç, Takımını yönlendiren, takım arkadaşlarının sahada nerede duracaklarını, neler yapacaklarını çok iyi yapan bir kaptandı. Yedikleri gole çok erken cevap vererek maçtan kopmadılar. Golden hemen sonra rakip takımın çizgi üzerinden topu uzaklaştırması vardı. Fakat defansta kaleci ile birlikte çok hatalar yaptılar. Bu anlaşmazlıklardan bir tanesini rakip değerlendirince ilk yarıyı geride tamamladılar. 
  Arka arkaya kalesinde 2 dakikada gördüğü 2 penaltı golü onları maçtan tamamen kopardı. Verilen 2’nci penaltı yine de tartışılan bir karardı diyebiliriz. 
  Joseph’in 46’ncı dakikada kaçırdığı gol, onlar adına kırılma anı oldu. Aynı Joseph penaltıdan da yararlanamadı. Bu dakikadan sonra oyunu rakiplerine verdiler. Lawal’ı da ileriye çıkararak gol aramaya başlasalar da istediklerini alamadılar. Yapılan değişikliklerde oyuna giren oyuncuların çok genç ve tecrübesiz olması da onların en büyük handikapı oldu. Çünkü fizik olarak çok aşağıda kaldılar. 
  Gol yollarında sıkıntılı olan Baf Ülkü yurdu bu sorununa mutlaka çözüm bulmalı. Yoksa her maçta bunun acısını yaşayacak. 

YORUM EKLE

banner471

banner474