banner564

Kendinize gelin

Başbakan Ersin Tatar’ın bir ziyaret sırasında çekilen görüntülerin sosyal medyaya düşmesi sonrasında yaşanan tartışmalar çok farklı bir yere gitmeye başladı.  Dün bu konuda sayısız telefon aldık. 
Bir kere Başbakanın böyle bir görüntünün içine girmesi onu oraya davet edenler ile bu görüntüleri çekip servis edenlerin ayıbı. Hiç kimse kusura bakmasın ama bu görüntüyü çekip sosyal medyaya adanlar Ersin Tatar’ın iyi niyetini suiistimal ettiler.
Ama tüm bunlar olurken eski arşivleri tarayıp, Kıbrıs Türk Toplumunun en önemli isimlerinden Şeyh Nazım Kıbrısi hazretlerini karıştırılması en kibar tabir ile iş bilmezlik, aymazlıktır. 
Kiminle kimi karşılaştırıyorsunuz siz?
Bugün rahmet ve özlemle andığımız Şeyh Nazım Kıbrısi hazretlerini kimler kimler ziyaret etmiştir. İkisi arasındaki fark kıyas kaldırmayacak kadar büyüktür. Bunu göremeyenler güya Ersin Tatar’ı bu işin dışında tutmak adına bir çuval inciri berbat ettikleri yetmiyormuş gibi birde o çuvalın üstüne mum dikme girişiminde bulunmuşlardır.
Aylardır söylüyoruz, Ersin Tatar bu yarışı kazanabilir. Tatar’ın kendi meziyetleri bu yarışı önde tamamlamaya yeterlidir. 
Ersin Tatar modern birisidir, laiktir ama bu inançsız olduğu anlamına gelmez. Belki günde beş vakit namaz kılmaz ama her Kıbrıslı gibi Cuma namazına veya Bayram Namazına gitmeyi bir ödev bilir. Ve bunu yaparken de içinden geldiği için yapar, dini inancı gereği bunu yapar.
Ersin Tatar’ı bir dinin sembolü veya savunucu olarak gösteremezsiniz. Bunu yapamayacağınız gibi Ersin Tatar’ı din düşmanı da ilan edemezsiniz. 
Ersin Tatar’da tıpkı sizin gibi benim gibi inancını içinde yaşayan, haftada en az bir kez olsun camiye gidip dua etmeyi kendisine ilke edinen birisi. 
Bu durumun dışında bir kalıba koyamazsınız Ersin Tatar’ı. Tatar’ı ne din düşmanı ilan edebilirisiniz nede aşırı dinci. Tatar’ın bu doğal hali. Ama sırf Tatar’ı haklı ilan edebilmek için yanında ki dalkavukların Şeyh Nazım Kıbrısi hazretlerini bu kör tartışmanın içine çekmeye çalışması kabul edilebilecek bir durum değildir. 
Buradan Sayın Tatar’ı seçimlere çeyrek kala etrafındakilerini ve kampanya ekibini uyarması için uyarıyoruz. Bu toplum Ersin Tatar’ın ne olup ne olmadığını çok yakından biliyor. Birilerinin bunu şekillendirmesine de ihtiyacı yoktur.

İlk gün kablo koptu
Şansa bakın uzaktan eğitimin ilk başladığı gün, yol çalışması yapan ekipler fiber optik kabloları kopardı ve ilk gün uzaktan eğitim yapılamadı. Çünkü Girne bölgesine dün gün boyunca internet verilemedi. 
Aslında bu gibi sıkıntıların yaşanabileceğini dün yazmıştık ve ülkenin biran önce altyapı çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Bir diğer konuda dün dile getirdiğimiz gibi bilgisayarı olmayan öğrencilere bu konuda nasıl bir çözüm bulunacağı konusudur.  Bu konuda da zaman kaybetmeden bir çözüm üretilmelidir. 
Tüm bu olanlara rağmen dün uzun bir aradan sonra birbirini bilgisayar ekranında dahi olsa gören öğrenci ve öğretmenlerin mutluluklarını görmeniz lazımdı.
Gerçekten öğretmenler öğrencilerini, öğrencilerde öğretmenleri özlemişler. Umarız ülkenin sağlık koşulları biran önce eksi haline döner ve bu ayrılık daha uzun sürmez. 

MESAJLAR
Alpan UZ: Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçilmelerine aday olmanız için yoğun bir istek varmış. Bakalım bu konuda istekli olan dostlarınız sizi ikna edebilecekler mi? Bu konuda nihai kararı bugün verecekmişsiniz. 

Ahmet HAVUTÇU: Bu yıl bahçeye ektiğiniz karpuzlardan hiç ürün alamamışsınız. Ama evin avlusunda kendi başına çıkan bir karpuz size ürün vermiş. Bir yanda kendi başına yetişip büyüyen bir karpuz diğer tarafta onca emeğe rağmen vermeyen karpuz. 

Yusuf KAÇMAZ: Uzun bir aradan sonra dün sizi Başkentte görmüşler. Hazır Lefkoşa’ya kadar gelmişken eski dostları da ziyaret edebildiniz mi bari? Zira sizi özleyen pek çok eski dostunuz var Lefkoşa’da.  

Enver MAMÜLCÜ: İŞAD’da kalıcı bir eser bırakmak için yoğun bir uğraşın içine girmişsiniz. Bu konuda artık ana taslak tamamlanmış ve iş uygulama aşamasına gelmişsiniz. İşin zor kısmı asıl şimdi başlıyor. 

Ali KARAVEZİRLER: Bölgeye yaptığınız hizmetlerden sonra şimdi de bölgenin bir çekim ve cazibe merkezi haline gelmesi için yoğun bir lobi faaliyetine başlamışsınız. Dün bu konuda önemli misafirleriniz varmış. 

Olgun ÜSTÜN: YYK olarak web TV’lerin kayıt altına alınması için gerekli yasayı hazırlayıp meclisteki alt komiteye vermişsiniz. Umarız yeni yılda bu yasa bir an önce meclisten geçer yoksa bu işin cılkı çıkmak üzere.

Fuat TOPALOĞLU:  Eğitim Bakanlığı ilkokullar için tarih verdiğine göre artık top sizde. Bu konuda toplu taşımacılık sektörünün tüm hazırlıklarını tamamlaması ve öğrencileri uygun bir şekilde okullara ulaştırması gerekiyor. 

Okyay SADIKOĞLU:  Şeyh efendinin videolarının sosyal medyaya atılması sonrası telefonlarınız sabaha kadar susmamış. Hatta bazı müritler sizden bu konuda öncülük yapmanızı ve bir eylem yapmanızı bile istemişler. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Otobüsçülerin ikiye bölünmesi sonrasında sizde ikiye bölünmüşsünüz adeta. İyi de taraf olmayan bertaraf olur atasözünü unuttunuz mu? Bizden söylemesi. 

Mesut GENÇ: UEFA’da Galatasaray, Beşiktaş ve Alanyaspor’un rakipleri belli olmuş. Sizin rakibiniz de belli oldu mu? Yoksa bu yıl halı sahada maç yapmaya devam mı edeceksiniz? 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Fenerin yeni golcüsünü nasıl buldunuz? Yoksa bu sene o sene mi? Antalya karşısında izlediğimiz Fenerbahçe uzun zamandır görmediğimiz bir takımdı.

Ödül MUHTAROĞLU: Dövizde rekorlar tazelendi. Şimdi ne olacak? Bu dövizin ateşi kısa vadede iner mi? Bu arada dövizden mağdur olanlar için hükümetin bir eylem planı olacak mı sizce? 

Kudret ÖZERSAY: İlk reklam filminiz dün vizyona girmiş. Hayli duygusal karelerin olduğu film sosyal medyaya düştükten sonra binlerce görüntülenme gerçekleşmiş. 

Tahir GÖKÇEBEL:  1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığınız mesajda tüm dünyadaki savaşların durmasını istemişsiniz. Ah keşke o işler mesajla olabilse. Ama gene de evrene olumlu mesaj vermek önemli.

YORUM EKLE

banner608

banner474