banner564

Kepazelik

Birileri bir taş attı kuyuya şimdi bütün memleket o taşı çıkarmak için uğraşıyoruz. Efendim 2020 Nisanı’nda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy pusulasına muhtemel adayların isimleri ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi konulmuş. Bir tek Akıncı’nın resmi orijinal ve altında da “Evet” mührü basılmış. 
Dün bu paylaşım sosyal medyaya düştükten sonra birçok kesimden sert tepkiler yükseldi. Akşam saatlerine doğru Cumhurbaşkanlığı İletişim Koordinatörü Ali Bizden’den konuya dair bir açıklama geldi. 
Bizden “Cumhurbaşkanımızın kesinlikle hiçbir ilgisi olmayan bu paylaşımın kaldırılması ilgili kişiden de talep edilmiştir” dedi. Kısacası ilgili paylaşım kaynağından kaldırıldı ama sosyal medyada ciddi bir şekilde yayıldı.
Kısacası birileri kaş yapayım derken göz çıkartıyordu az kalsın. Türkiye’nin bu kadar güçlendiği bir ortamda Türkiye ile ilişkilerin bozulmasını aklı başında kaç Kıbrıslı Türk ister ki? 

DP’de genel sekreterlik yarışı
Geçtiğimiz hafta sonu DP’deki kurultay sonrası şimdi gözler partinin iki numaralı isminin kim olacağına çevrildi. Uzun süreden bu yana bu görevi yürüten Afet Özcafer’in yanı sıra yeni dönemde birçok isimin gözünde Genel Sekreterlik makamı var.
Genel Başkan Gazimağusa’dan olunca mevcut genel sekreter ile aynı bölgeden olması dezavantaj olarak ortaya çıktı. Zaten partinin yenilenmesi adına parti üst yönetiminin de yenilenmesi fikri ortaya çıkarıldı.
Dün bu konuda kulisleri biraz yokladık ve bazı isimlere ulaştık. İşte DP’nin olası genel sekreter adayları:
Afet Özcafer: Hali hazırda partinin genel sekreteri ama dediğimiz gibi yenilenme istenci ve genel başkanla aynı bölgeden oluşu önünde bir dezavantaj oluşturuyor. 
Ali Tunçtaşlı: Yeni genel başkanın da çalışmak istediği isimlerin başında geliyor. Ancak seçilebilmesi için bir mutabakat gerekiyor.
Tözün Tunalı: Uzun bir aradan sonra yeniden yuvaya dönen Tözün Tunalı’nın da gözü bu makamda ve en az diğer adaylar kadar şansı var.
Enver Hoca: Hali hazırda Girne ilçe başkanlığı görevini de yürüten Enver Hoca’nın en büyük handikapı yerine bir isim bulunamayacak olması. Yani ilçe başkanlığında kalması şimdilik herkesin işine geliyor gibi. 
Okyay Sadıkoğlu: Serdar Denktaş’ın da desteğini alan Okyay Sadıkoğlu ismi de bu makama çok yakın. Ancak partinin yenilenmesini düşünen kesim biraz soğuk bakıyor bu isme. 
Ozan Erenay: Genel sekreterlik için DP’de adı geçen bir başka isim de Ozan Erenay. Daha önce DP’nin yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuş deneyimli isimlerden bir tanesi. 
Kısacası Demokrat Parti’de şuan için bu altı isim arasından birisi genel sekreterlik makamına oturacak yeni dönemde. Çok geçmeden genel sekreterlik işinin çözülmesini bekliyoruz DP’de. 

Güneyde Omega lider
Eskiden bizde de yapılan anketlerde gazetelerin okunma alışkanlığı ile hangi televizyon kanalların izlendiği soruluyordu. Dün benzer bir araştırma Güneydeki televizyon kanalları için yapılmış. 
Buna göre geçen hafta boyunca birinciliğin yüzde 16,9’la Omega televizyonunda olduğunu yazan Rum basını, bunu yüzde 15,4 ile RIK-1, yüzde 14,8’le ANT-1, yüzde 13’le Alpha Kıbrıs, yüzde 10,5’le de Sigma’nın izlediğini belirtti.
Hazır Güneyde bu sonuçlar açıklanmış ilen Kuzeyde de benzer bir araştırma yapılsa ve kimin ne kadar izlendiği açıklansa. 

MESAJLAR

Sanlı ÇOBAN: Beşiktaş’ın son galibiyetleri sonrası yüzünüz gülmeye başlamış. Bu arada devre arasında takımın güçlenmesi adına birkaç transferin yapılması şart gibi gözüküyor. 

Hasan SEFAOĞLU: Yani siz şaka yapınca tamam başkası yapınca olmuyor mu? Madem siz de şaka yapıyorsunuz başkalarının da size şaka yapmasına izin vereceksiniz. 

Hasan EREN: Aman hocam biraz dikkat, önceki akşam bir toplantıya geç kalınca merdivenleri hızla tırmanmaya çalışmışsınız ve ufak bir kaza geçirmişsiniz. Allah’tan bir şey olmamış, varsın 5 dakika geç kalın bir şey olmaz. Sakin, sakin. 

Tolga ATAKAN: Bugün, yarın Ankara’ya gideceğinizi duyduk. Giderken de yanınızda ülkede yarım kalan yolların raporları ile bazı yeni projelerin bilgileri de olacakmış. Hadi bakalım gazanız mübarek olsun. 

Mesut GENÇ: Sustunuz kimse anlamadı, sakal bıraktınız gene kimse anlamadı acaba başka bir yöntem mi deneseniz diyoruz. Neyse bu konuda hafta sonunda size birkaç tüyo vereceğiz. Artık yapıp yapmamak sizin kararınızda. 

Hüseyin Çavuş KELLE: Bir aydan bu yana devam eden arpa ve diğer tahılları ekme dönemini başarı ile bitirmişsiniz ve yeniden başkentte görülmüşsünüz. Çiftçilerin bazı sıkıntıları için bakanlıkları da gezmeye başlamışsınız.

Kudret ÖZERSAY: Formda kalmak için şu meşhur diyet bisküvilerden yemeye başlamışsınız. Valla şimdiden form tutmakta fayda var. Nasılsa seçim zamanı bol bol yemekli toplantılar olacak zaten. 

Hamza Ersan SANER: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün sizin için mecliste hem partili vekil arkadaşlarınız hem de diğer vekiller küçük bir kutlama yapmışlar. 

Fikri ATAOĞLU: Kurultaydan sonra şimdi gözler genel sekreterlik seçiminizde. Biraz kulisleri araştırdık ve bu makama göz koyan altı isme ulaştık. Bakalım hangisi ipi göğüsleyecek. 

Cemal ÖZYİĞİT: Partinin gençleşmesi için yeni bir proje üzerinde çalışıyormuşsunuz. Özellikle genç nesile önem verip partinin üst yönetiminde de görev almalarının önünü açacakmışsınız. 

Ali BİZDEN: Siz uzun zamandır sosyal medyadan uzak duruyorsunuz ama artık bence daha fazla sosyal medyaya bakmanız gerekecek. Çünkü seçim sathında neler neler çıkacak daha. 

Dr. Ali PİLLİ: Şu yolda ambulansın önünü kesen maganda için bakanlık olarak bir şikâyette bulunacak mısınız? Zira bir daha böyle bir olay olmaması için bakanlık olarak harekete geçmeniz gerekiyor. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: “Bazı özel günler 365 gün devam etmeli” dediniz ama hangi özel günler olduğunu dile getirmediniz. Bence kafa karışıklığı olmaması adına bunları belirtmekte fayda var yoksa her şey gibi bununda b..k.. çıkarırız memlekette. 

Ersin TATAR: Dün ilçe başkanlarınız ile sessiz sedasız bir araya gelmişsiniz ve bazı konularda ilçe başkanlarından fikir almışsınız. Kulislerde şimdi bu yemek konuşuluyor. 

Olsan ORAN: Başbakanla olan yemekte özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin görüş alış-verişinde bulunmuşsunuz ve bu konudaki kendi düşüncelerinizi aktarmışsınız.   

YORUM EKLE

banner471

banner474