banner564

KIB-TEK borçla borç ödüyor.

 Geçtiğimiz yıl vergi rekortmeni olan ve en çok gelir gösteren kurum olan KIB-TEK bir yıl içinde borçla, borç öder duruma geldi. Kurum, dövizin düşmesine rağmen elektrik fiyatlarında uzun bir süreden bu yana indirime gitmiyor. 
KTHY, CAS gibi şirketlerin batmasından sonra gözler şimdi de KIB-TEK’te.  KKTC’nin son kalesi konumunda olan KIB-TEK batırılmak mı isteniyor?
Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu kararı ile 60 milyon Türk lirası borçlandırılması için onay verilen KIB-TEK’te güncel borç miktarı tarihi rekora doğru gidiyor. Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiye göre 400 Milyon TL’ nin üzerinde bir borç yükü var kurumun üstünde.    
Son alınan 60 milyon liralık borçlanma yetkisinin ne kadar faizle alındığı da henüz açıklanmadı. Bu faiz miktarı özellikle kamuoyundan gizleniyor mu? Faizlerin yüzde 25’lerde olduğu bir ortamda 60 milyon için KIB-TEK ne kadar faiz ödeyecek?
Son yaptığı zammı üstlenen maliye, devlet tarifesini 1.29 TL/KW dan 19 TL/KW ye çıkararak, maliyeye bunu sübvanse ettirerek hükümet KIB-TEK’i acımasız politikalarına alet etti.
Bakanlıkların elektrik faturalarını ödeme günü geldiği zaman kendilerine ayrılan bütçenin buna yetersiz olduğu ve bunun için Maliye Bakanlığından ek kaynak istediklerini öğrendik. Bütçe de böyle bir ek kaynak olmadığı için Maliye Bakanı Serdar Denktaş “faturaları eski tarifeye çevirin, getirin ödeyim” dediği öğrenildi. 
2018 yılının son haftasında tüm devlet kurum ve kuruluşlarının ekletirik faturaları eski tarife olan 1.29 a çevrilip maliyeye gönderildi ve maliye o faturaları ödeyip arada doğan 130 milyon TL fark ta kurumun gelir kaybı olarak hesaplara yansıtıldı. Bakalım bu zarar ile ilgili olarak Sayıştay’lık ne yapacak? 
 

Çok manidar
“Başbakan yurtdışına çıkan devlet memurlarının KKTC ve TC pasaportlarının kullanılması ve uçuşların TC üzerinden gerçekleşmesi için 6’nolu genelge yayınlamıştı. Aralık sonu yayınlanan 7’nolu yurtdışına çıkışlarla ilgili genelgeyle KKTC limanları kullanıldıktan sonra artık istedikleri pasaportu kullanabilecekler. Vicdani ret söylemlerinden sonra manidar bir uygulama değil mi?”
 M.S.

 O tırlar nereden geçecek?
Narenciye sezonu başlıyor. Güzelyurt- Gönyeli yolunda bir yıldır bir eziyet durumu var. Şimdi koskoca tırlar bu yolu kullanmak durumunda.
Mahkeme henüz nihai kararı vermedi, yol öyle bekliyor, binlerce kişi her gün sabah ve akşam o bölgeden geçerken hükümete, o yolu yapanlara, “rahmet” okuyor.
Ve o kaosa şimdi birde narenciye taşıyan tır kamyonları eklenecek. Demek ki artık her gün sabah ve akşam okunan rahmet yeterli kalmayacak, birkaç güç içinde artık vatandaş yedi ceddinize rahmet okumaya başlayacak… 

MESAJLAR

Gökhan SARAÇ: Dün yağan dolu bölgedeki narenciye bahçelerini de etkiledi diye haberler geliyor. Son durum ne? Tamda hasat öncesi yağan dolu narenciyeyi etkiledi mi? 

Tümgeneral Yılmaz YILDIRIM: Ercan Havalimanı’nda bekleyen askerler için yeni düzenlemeler yapılması için karar aldığınızı memnuniyetle öğrendik. Zira bizim için vatan beklemeye gelen Mehmetçikler çok değerli. 

Aybars KUTLUBA:  Personeliniz için gazete çıkartmışsınız. Eh artık yakında sizde o gazetede köşe yazıp bize rakip çıkacaksınız demek ki. Neyse biz şimdiden tedbirleri alalım, rekabet güzel şeydir. Hayırlı olsun Merit Gazetesi. 

Dr. Kudret ÇAĞLAR: Pek muhterem babanız hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Bülent KAYA: Girne’de son 7 ay içinde arabasına arkadan çarpmadığınız kimse kalmamış. Öyle ki artık sigorta şirketleri bile sizin arabaya sigorta yapmama kararı almış. Acaba sizin arabanın önüne lastik falan mı bağlasak. 

Erhan ARIKLI: Hem Türkiye’de hem KKTC’de askerlik yapan ve iki yerden tezkeresi olan her halde ender kişilerin başında geliyorsunuz. Hazır başlamışken keşke Azerbaycan’da falan da yapsaydınız bari. 

Serdar DENKTAŞ: Son günlerde sesiniz hayli kısılmış. Hayırdır soğuk havalardan dolayı mı? Bu arada bu soğuklarda da işe bisikletle gelip gitmeye devam ederseniz yakında sesinizden başka yerlerde kısılacak. 

Dr. Özlem GÜRKUT:  Dr. Salih Ramadan Tanul için gerekli duyarlığı göstermiş ve Tabipler Birliği olarak gerekli ilanları verdiğinizi memnuniyetle öğrendik. Merhumun adının da yaşatılması için önümüzdeki günlerde birde seminer düzenleyecekmişsiniz. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Öyle iddialar ortaya attınız ki her bir tanesi başlı başına skandal. Bakalım sizin bu iddialarınıza karşı taraflar ne yanıt verecek? Gerçekten de bu konuyu mercek altına almakta fayda var. 

Ayşegül BAYBARS: Yolsuzluktan tutunda başka başka şeylere kadar birçok iddiayı arka arkaya sıraladı Yenierenköy’ün genç başkanı. Bakanlık olarak ne cevap vereceksiniz tüm bunlara. Merak içerisindeyiz. 

Biray HAMZAOĞULLARI: Yine kaş yapayım derken göz çıkarttınız. Valla siz hiç uslanmayacaksınız, neyse şimdi ayıklayın bakalım pirincin taşını ayıklayabilirseniz. Ortalık fena karıştı. 

Tufan ERHÜRMAN: Dome Otel ve Cumhurbaşkanlığı konusu, Şubat ayına doğru hızla giderken önünüzdeki iki ciddi engel. Bu engelleri başarıp geçebilirseniz Şubat ayını rahat geçirirsiniz, yoksa Şubat’ta sürprizlere hazırlıklı olun. 

Şahap AŞIKOĞLU: Memleket daha dibe vurmadı, dibe Mart ayından sonra vuracak tespitinizi bir kenara not ettik. Bakalım Mart ayına kadar bizi yönettiğini zannedenler gerekli tedbirleri alacaklar mı? 

Erkut ŞAHALİ: Artık bu yıl kimse kapınıza gelip kuraklık parası isteyemeyecek. Bundan dolayı rahat olabilirsiniz ama yakında Hayvancı ve çiftçiler, eylem için gün sayıyorlar. 

Oğuz CEYDA: Son yağışlar Meserya’ya yaradı mı? Hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor bu son günlerde. Bakalım bu yağmurlar sonrası hasat istediğiniz gibi olacak mı? 

 POLEMİX
 “Vicdani ret tartışmasını farklı zemine çekmeye çalışan, kandan gözyaşından beslenen işbirlikçi bazı örgüt ve siyasi partiler neden bu konuda ses veriyor, bunu sorgulamakta yarar var.  Meclise bu konuda bir yasa tasarısı gelmesi onları neden rahatsız ediyor? Bedelli askerlikten yararlanan veya hiç askerlik yapmayan ama militarizmden beslenen sahte milliyetçilerin arkasında kimler var? Askeri makamların bu konudaki düşüncesi nedir?”
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil 

YORUM EKLE

banner608

banner474