banner564

KIB-TEK’e 12 bin TL’ye Basın Danışmanı

Memleket, KIBTEK tarifesi adı altında son yapılan zamlarla oturdu kalktı. Bu yetmezmiş gibi şimdi de KIBTEK ayda 12 Bin Türk Lirası Basın Danışmanlığı Hizmeti satın alımı gerçekleştirdi.
Dün katıldığı bir programda durumdan haberdar olduklarını söyleyen El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, kurumun ihtiyaçları doğrultusunda böyle bir hizmet alımının yapıldığını doğruladı.
Sevgili okurlar, elbette KIBTEK gibi kurumsal bir şirketin Basın Yayın Hizmeti Satın almasının karşısında duracak değilim aynı sektörden ekmeğini kazanan birisi olarak.
Ancak toplumun inim inlediği şu günlerde 4 asgari ücretli kişinin bir ayda alacağı parayı bir kişiye vermek sizin vicdanına sığıyorsa ben hiçbir yorum yapmayacağım.
Artık bu memlekette tuz koktu. Hem de öyle böyle değil. Hiç kimse kusura bakmasın. Geçmiş hükümetleri suçlayanlar, geçmişteki hükümetlerin yaptığı hataları bize aratır oldular.
Kurumun hızla batırılmaya çalışıldığı bir dönemde, üstelik hayat pahalılığı yüzünden inim inim inleyen insanlarımızın feryatları her kesimce seslendirilirken, bu Hizmet Alımının mali boyutuna açıkça karşıyım. Elbette farklı bir dönemde olunsa ve kurumda bu hizmeti karşılayabilecek bir yapıda olsa inanın böylesi bir konuyu gündeme dahi almak istemezdim.
50 Bin TL’ye yeni tarife reklamı hazırlatılması
50 BİN TL’ye billboard, gazete ve TV reklamları 
12 BİN TL’ye Basın Danışmanlığı Hizmeti 
Allah aşkına millet gece yarıları ütü yapmaya,  çamaşır, bulaşık yıkamaya hazırlanırken bu toplumla daha fazla alay etmeyin. Bu toplumun sinir uçları ile daha fazla oynamayın. Rica ediyorum, arz ediyorum, halkım adına talep ediyorum. Lütfen…

Bir ihtimal… 
Mademki Maliye Bakanımız espri yapabiliyor mademki Ana muhalefet lideri espri yapabiliyor, ben onlardan geri mi kalacağım? İkisine de buradan açık açık söylüyorum, “işiniz rakiplerinize kaldı ise vay halinize…” 
Efendim konum malumunuz, geçen gece Yenicami Ağdelen Spor Kulübü dayanışma gecesinde Serdar Denktaş “ben Cumhurbaşkanı olacağım” derken Ersin Tatar ise “başbakanlık” ile yetinmişti.   
İkisinin durumu da aslında şöyle;
S.Denktaş: Maliye Bakanlığında tüm sıkıntılara rağmen gemiyi yüzdürmek için elinden gelen tüm çabayı sarf etse de vaktinin büyük birçoğunu bakanlıkta geçirdiği için partinin tabanında hızlı bir erime var. Cumhurbaşkanı olabilmesi için UBP’nin DP’nin hatta YDP’nin oylarına ihtiyacı olduğu kesin. Ancak UBP’den intikam alışı biçimi ve sonrasında yaşananlar şimdilik bunu imkânsız kılıyor. Kaldı ki YDP zaten kendi adayını çıkaracağını çoktan açıkladı bile. Dolasıyla Serdar Denktaş’ın Cumhurbaşkanı Seçilme ihtimali Fenerbahçe’nin bu yıl şampiyon olabilme ihtimali kadardır.
E.Tatar:  Kurultaydan buyana 5 ay geçmesine karşın henüz Ersin Tatar’ın başkanlık koltuğuna tam ısınamadığını görüyoruz. Tatar, Genel Merkez’deki koltuğuna geride bıraktığımız 5 ayda 50 saat falan oturmamıştır. O derece yani. Tatar, bir türlü hızını kesmiyor ve ülkeyi bir baştan öbür başa dolaşmaya devam ediyor. Eskiden UBP’liler genel başkanı göremediklerinden şikayet ederken şimdi de içeride oturmayan bir genel başkandan şikayet ediyorlar. Tatar’ın Başbakan olabilmesi için Hükümetin bir şekilde devrilmesi gerekiyor. Ama görüntü hükümetin birbirine dört elle sarıldığı şeklinde. Öyle ki bu ortamda 4’lün hiç biri hükümetten ayrılma riskini göze alamaz. Yine de Serdar Beye göre Ersin Tatar’ın Başbakanlık ihtimali Beşiktaş’ın şampiyon olma ihtimali kadar yüksek.  
Elbette siyasette her an her şey olabilir. Tarih bunun örnekleri ile doludur. Ancak bugün itibari ile ne Serdar Beyin Cumhurbaşkanlığı nede Ersin Tatar’ın Başbakanlığı kolay değildir. Konjektür en azından bugün böyle diyor… 

İki gün müsaade 
Malum Türkiye sıradan bir yerel seçim olacak ama iş öyle bir hale geldi ki devlet-millet meselesi gibi bir hal aldı. Seçimleri yerinde izleyebilmek, bölgelerde neler olup bittiğini yakından takip etmek üzere bugün Ada’dan ayrılıyorum. Pazartesi ve Salı günü köşemiz kapalı olacak. Çarşamba’ya Türkiye’nin nabzı ile yine bu köşede olmak üzere, hoşçakalın… (hoş bu ortamda buda pek mümkün değil ya neyse) 

MESAJLAR

Tufan ERHÜRMAN: Dün sosyal medyada gezerken bir internet sitesinde Başbakan icraatlarını açıkladı diye haber gördüm. Haberin altındaki yorumları ben okudum, sizin de okumanızı tavsiye ederim. 

Kudret ÖZERSAY: “KIBTEK iyi yönetilmiyor “dediniz, ben size başka bir şey söyleyeyim Sayın Başkan, “tuz koktu, tuz”. Vatandaş inim inlerken KIBTEK’te harcananlara bir bakın. 

Nazmiye ÇELEBİ: Baharın gelmesine karşın bu yıl biraz tembelleşip henüz hiçbir yazlık sebzenin ekilmediğini öğrendik. Kışlık olarak ektikleriniz de otların içinde kalmış. Hayırdır, kötü bir şey yok ya? 

Ahmet ARSLAN: Geçen gün bakanlıktaki bir personel sizi tanımamış ya. Demek ki bakanlık içerisinde yeteri kadar dolaşıp personele kendinizi tanıtmıyorsunuz. Hiç vakit kaybetmeden bugün tüm odaları dolaşmaya başlayın. 

Kubilay ÖZKIRAÇ: Diyalog Medya her türden görüşe, her kesime ses veren bir gazete olduğu için bugün zirveye yerleşti. Gerçekten kötü ve art niyetli olsa bu gerçekleşebilir miydi? 

Bülent KUTAY: Girne gecelerine ara verip artık Lefkoşa gecelerinde de boy göstermeye başlamışsınız. Neyse henüz yaz gelmediğine göre Lefkoşa fena sayılmaz. Ama yazda Girne’nin yeri doldurulamaz değil mi? 

Ersin TATAR: Bir ara Lefkoşa Sanayi Bölgesine de uğrayın. Buradaki esnafın sorunlarını dinleyin. İnanın çok şey öğreneceksiniz Lefkoşa’daki sanayi esnafından. 

Erhan ARIKLI: Yarın seçim olacakmış ve YDP tek başına iktidara gelecekmiş gibi dört elle çalışıyorsunuz. Hemen her hafta sonu bir etkinlik planlıyorsunuz. Yoksa bizim bilmediğimiz bir şey mi var ufukta? 

Salih SARPTEN: Eğitim planlamalarının tümünü gözden geçirip uzun vadeli stratejik planlama için çalışma başlatmışsınız. Belki de eğitim sisteminin tümünü gözden geçirmek gerekecek. 

Metin BİLMEM: Önceki gün yeni yapılan Merkezi Cezaevini ziyaret etmiş ve çalışmalar hakkına yetkililerden bilgi almışsınız. Mahkumlardan daha önce siz geçmek istiyorsunuz anlaşılan yeni cezaevine. 

Binnur Kırmızı SAYMAZ: Eğitim sektörü ile birlikte eş zamanlı olarak basın sektörüne de el atmışsınız ve bir dergide editörlüğün yanı sıra bir internet kanalında da programlara başlamışsınız. 

Özdil NAMİ: Vatandaşın ekonomik olmasını istiyorsunuz, tamam olalım sizi mi kıracağız. Ama devlette biraz ekonomik davransa olmaz mı? KIBTEK’te bu kadar ödeme normal mi? 

Serdar DENKTAŞ:  Ersin Bey ile oturup anlaştıysanız sorun değil. Elbette sizden iyi bir cumhurbaşkanı olur. Ama bunun için UBP’nin ve YDP’nin gönlünü almanız gerekecek. 

Mustafa AKINCI: YDP bile sizi tebrik ediyorsa demek ki geçen günkü açıklama tuttu ve sağ oylar size göz kırptı. Gerçi soldan bazı kimseler sizi topa tutsa da siz oy oranlarına bakın. 

Zeki ÇELER: 1 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde, +1 farklı gençlerimizin pizza servisi yaptığı Little Italy’de yine farkınızı gösterdiniz. O çoraplarda çok yakıştı ayağınıza.  

YORUM EKLE

banner608

banner474