banner564

Gemide bulmuşlar

İngiltere’ye ait eski pulları yakmakla suçlanan baba ile oğul kefaletle serbest kaldı

Gemide bulmuşlar
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta eski İngiliz Sömürge İdaresinden kalma Birleşik Krallık’a ait posta pullarını yakarken yakalanan Tarık Zafer Kadı ile pulları yakması için kendisine veren babası Zafer Kadı dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. İlk etapta tutuklanan Baran Akbal, suçsuz olduğu anlaşıldığından, mahkeme huzuruna, çıkarılmadan serbest bırakıldı.
Adli Şube’de görevli polis memuru Erman Sennaroğlu, 30 Mart tarihinde, Kalliland bölgesinde bir yangın olduğu ihbarı alan itfaiye ekiplerinin olay mahalline gittiğini ve Tarık Zafer Kadı’yı İngiliz sömürge döneminden kalma Birleşik Krallık’a ait eski damga pullarını yakarken suçüstü tespit ettiğini söyledi. 
Kısmen yanmış pullar ile yanmamış birçok pulun emare olarak alındığını aktaran Sennaroğlu, pulların, zanlı Zafer Kadı tarafından yakılması için verildiğinin tespit edildiğini söyledi.

Gemide bulmuş
Zanlı Zafer Kadı’nın pulları 2 yıl önce gemide bulduğunu ve sahte olduğunu öğrenmesi üzerine yakılmak üzere diğer zanlılara verdiğini iddia ettiğini belirten Sennaroğlu, soruşturmanın tamamlandığını bildirerek, zanlıların, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. 
Yargıç Umut İnan, zanlıların KKTC vatandaşı muteber birer kefilin, lehlerinde, 20’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474