banner564

Hesaplar mercek altında

Mali Polis, 246 bin TL’lik havale çerçevesinde başlattığı ‘Kara Para’ soruşturmasını genişletti

Hesaplar mercek altında
banner598

 Suna ERDEN

Gazimağusa’da başlayan Girne’de devam eden kara para soruşturması sürüyor. Başka şahısların hesaplarını kullanarak suç gelirlerini akladığı öne sürülen İrfan Tan’ın tutukluluğu sürerken, polis başka zanlılara da ulaştı. 
İrfan Tan’ın, Selim Özdemir ve Kasım Bozdağ’ın banka hesaplarını kullanarak yüklü miktarlarda havale işlemi yaptırdığı ortaya çıktı. 
Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli ekipleri tarafından gözaltına alınan Selim Özdemir ve Kasım Bozdağ dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Selim Özdemir ve Kasım Bozdağ’ın “Suç Gelirinin Aklanması” suçundan tutuklandığını söyledi. 
Polis, Selim Özdemir ve Kasım Bozdağ’ın banka hesaplarından 246 bin TL’lik havale işlemi gerçekleştiğini ancak zanlıların bu işlemlerle ile ilgili izahat veremediğini dile getirdi. 
Polis,  zanlılar aleyhine yürütülen soruşturmanın halen devam ettiğini belirterek, serbest kalmaları halinde yürütülen geniş çaplı soruşturmaya etki etme olasılığı yüksek olan zanlıların tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk kararı verdi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473