banner564

Hesapları mercek altında

Banka hesaplarındaki 3 milyonluk para hareketi hakkında makul açıklama yapamayan Azerbaycan uyruklu Elvin Hüseyinov tutuklandı

Hesapları mercek altında
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, 2017 yılı Temmuz ayı ile 2018 yılı Şubat ayı içerisinde, Türkiye İş Bankası ve Ziraat Bankası hesaplarında, toplamda 3 milyonluk para hareketi tespit edilen ve Adli Şube’ye çağrılarak izahat istenen Azerbaycan uyruklu Elvin Hüseyinov, polise makul izahatta bulunamayınca tutuklandı. Zanlı, Mali Şube tarafından dün mahkeme huzuruna çıkarılarak teminata bağlandı.
Mahkemeye  meseleyi aktaran Mali Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Yıldıran, Suç Gelirlerinin Aklanmasını Önleme Kurulu’ndan aldıkları bir yazıda, zanlının, 2017 yılı Temmuz ayı ile 2018 yılı Şubat ayı arasında, Türkiye İş Bankası Hesabı’nda 1 milyon 500 bin TL’lik para hareketi görüldüğünü, yine aynı tarihler arasında Ziraat Bankası hesabında da 1 Milyon 500 bin TL’lik para hareketi olduğunun öğrenildiğini ve zanlının Adli Şube’ye davet edilerek konu para hareketleri ile ilgili izahat istendiğini söyledi. Zanlının, konu para hareketleri ile ilgili makul izahatta bulunamadığını bildiren Yıldıran, zanlının tutuklandığını aktardı. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanmadığını ancak zanlının soruşturmaya müdahale edebilecek pozisyonda olmadığını aktaran Yıldıran, zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
7 bin TL ödedi
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının, 7 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin, lehinde, 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesi şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473