banner564

Tarihi pulları ateşe verdiler

Gazimağusa’da yangın ihbarı alan itfaiye ekipleri, Tarık Zafer Kadı ile Baran Akbal’ın konutuna girdi

Tarihi pulları ateşe verdiler
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

 Gazimağusa’da önceki gün ilginç bir olay yaşandı.
Kalliland bölgesinden dumanların yükselmesi ile bölge halkından yangın ihbarı alan İtfaiye ekipleri, olay mahalline gittiğinde, Tarık Zafer Kadı ile Baran Akbal’ı, İngiliz sömürge döneminden kalma, Birleşik Krallık’a ait eski damga pullarını yaktığı esnada suçüstü tespit etti. 
Konu pulların, Zafer Kadı tarafıdan yakmaları için zanlılara verildiğinin tespit edilmesi üzerine Zafer Kadı’da gözaltına alındı. Polis zanlıları tutuklama talebi ile nöbetçi mahkeme huzuruna çıkardı.

Suçüstü yakalandılar
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Erman Sennaroğlu, 30 Mart tarihinde, Kalliland bölgesinde bir yangın olduğu ihbarı alan itfaiye ekiplerinin olay mahalline gittiğini ve zanlı Tarık Zafer Kadı ile zanlı Baran Akbal’ı, İngiliz sömürge döneminden kalma Birleşik Krallık’a ait eski damga pullarını yakarken suçüstü tespit ettiğini söyledi. 
Kısmen yanmış pulların yanı sıra yanmamış birçok pulun emare olarak alındığını aktaran Sennaroğlu, konu pulların, zanlı Zafer Kadı tarafından zanlılara yakılması için verildiğinin tespit edildiğini söyledi.

Gemide bulmuş
Zanlı Zafer Kadı’nın konu pulları 2 yıl önce gemide bulduğunu ve sahte olduğunu öğrenmesi üzerine yakılmak üzere diğer zanlılara verdiğini iddia ettiğini belirten Sennaroğlu, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti. 
Huzurundaki şahadeti değerlendiren nöbetçi Yargıç Dilşah Karayel, zanlıların, 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473