banner564

Kim bu PKK’ya yardım eden siyasetçi ?

Komutan söyledi, öyle iş olsun diye de söylemedi, bayağı bayağı adres vere vere söyledi. Dedi ki “PKK’lılara sol medya, sol siyaset adamları kucak açıp arka çıkıyor.”
İyi de hangi sol medya? Hangi sol siyaset, kim bu sol siyasetin adamları?
Kolordu eski Komutanı İlyas Bozkurt’un Yeniçağ Gazetesinden Ahmet Takan’a yapmış olduğu açıklamalar gündemin yoğunluğu içinde biraz gümbürtüye gitti gibi. Ancak ilk kez bir komutanın ağzından bu adar açık ve net ifadeler döküldü.
Bozkurt’un açıklamaları üzerine henüz kimse bir şey söylemedi. Var veya yok. Hiç kimse bu konuyu üstüne almadı. Oysa çok önemli mesajlar verdi komutan. Ama komutan sanki bir şey dememiş gibi kimse bu konuda aleyhte veya lehte bir şey demedi. Oysa komutan açık açık bazı yerleri adres gösterdi. 
Ayrı kutu
Özrü kabahatinden büyük
Çok severim bu deyimi, “Özrü kabahatinden büyük” hadi bir düşünün ve özrü kabahatinden büyük olmaya bir örnek bulun. Bulduğunuz örneği de sayfanın altındaki iletişim adreslerinden biri ile bize ulaştırın. 
Geçen gün Din İşleri Başkanı Talip Atalay hocamızın Rum kesiminde yayımlanan Kathimerini gazetesine verdiği demeç galiba tam da bu atasözünü çağrıştırıyor. 
“Ailem solcuydu ama ben dinci oldum” şeklindeki bir açıklamadan sonra Talip Atalay’ın tutunacak dalı da kalmamıştır. Dün bu konuda önemli bir isim Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ABD dönüşü görevden alınma kararnamesini imzalayacağını iddia etti.

Kızılbaş yolu
Önceki gün yazdığımız Kızılbaş yolu ile ilgili olarak Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’dan bir açıklama geldi. Başkan Harmancı aslında bu konuda daha önce de açıklamalarda bulunmuş ama her halde bize denk gelmedi. Zira son dönemde çok sık yurt dışı yaptık malumunuz. 
İşte Harmancı’nın açıklaması; 
“Şimdi bundan 4 ay önce yapılan bir zemin düzeltmesi idi. Çok kısa bir mesafe, sanırım 70 metre kadar belki daha da az. Buranın ihalesi 2 km. O zaman yapılan işlem geçici bir rahatlama sağlasın diye yapıldı. Aynı zamanda düz bir zemin ve koda ihtiyacımız vardı çünkü orası parke döşenecek. O gün yapılan iş bedeli yaklaşık 12 bin TL, mevcut ihale 281 gün ve yaklaşık bedeli 4,4 milyon TL.
 Burada yapılan iş: 1-Kanalizasyon 2-Yağmur suyu drenaj hattı 
3-Kaldırım 4-Çevre düzenlemesi
Ve Ağustos’ta başladı işler. Ciddi bir hızla da ilerliyor. İlk hedef okullar açılana kadar yolun kullanıma açılması idi bunu başardık. 2 hafta içinde de hedef (sadece Kızılbaş kilise ile okullar yolu çıkışına kadar) yolun tüm altyapı ve üst yapısını bitirip çıkmak."

Kamuoyuna açık mektup!
“20 Eylül 2017 tarihli bir yayın organında yayınlanan köşe yazısında “Yeni müdür ziraat mühendisi” başlıklı yazınızı hayretler içerisinde okuduk. Öncelikle bir insanın iş hayatındaki geçmişini araştırmadan, 32 yıldır bu devlete verdiği hizmetleri bilmeden ve görev yaptığı yerlerdeki kişilerde bıraktığı intibayı araştırmadan, yeni görevi ile ilgili bu şekilde yorum yapma anlayışınızı doğru bulmuyorum. Halbuki Alaniçi Köy halkına sormanız yeterli olacaktı. Bir de o dairedeki işlerin sadece “Müdür” değil bir çok deneyimli personel tarafından yapıldığını biliyor musunuz? Yorum yaparken daha fazla dikkat ve araştırmaya tarafınızı davet ediyoruz.”
Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Çalışanları

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Verilen bir vatandaşlığı başka başka alanlara çekenlere hatta bu konuda bazı yalan haberlere imza atanlara karşı bir hareket tarzınız olacak mı? 
Tufan ERHÜRMAN: Eski komutanın bahsettiği sol medya hangisi olabilir. Yine komutan sol parti olarak acaba kimi kast etti. Ve yine sol partinin siyasi yetkilileri derken komutan acaba kimleri hedef gösterdi. 
Serdar DENKTAŞ: İzmir’de uluslararası tekneden balık tutma yarışması yapılıyor. Ve tüm gözler sizi arıyor, zira tekneden balık tutma denince akla gelen isimler arasındasınız. 
Kutlu EVREN: Muhtarların maaşlarının iyileştirilmesi adına geçen akşam yapmış olduğunuz toplantı nasıl geçti? Muhtarlarımızla bir noktaya varabildiniz mi? 
Kemal DÜRÜST: Kim ne derse desin Gönyeli Çemberi Kaçış Yolları projesi amacına ulaşmış gözüküyor. Geçen süre içinde trafikte bir rahatlama olduğunu vatandaş gördü.
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Artık bazı konularda müsamaha göstermeme kararı almışsınız. Bu arada birkaç günlüğüne Alamaya’ya gitmişsiniz. 
Dr. Özdemir BEROVA: Biz sizi uyarmıştık şu jetlag olayı ile ilgili. Neyse dünkü açıklamanızdan sonra her halde bu konu tatlıya bağlanır diye düşünüyoruz. 
Burçin DÖVEÇ: Survivor ve O Ses Türkiye’nin ünlü sunucu Alp Kırşan sizin Karpaz projesinden daire almaya karar vermiş. İlk müjdeyi bizden duyun istedik. 
Ali KORALP: Ramadan Bey ve Osman Bey olmayınca meydan size kalmış. Merak etmeyin hafta başı ikisi de orada olacaklar. Pazartesiye kadar mekan sizin.
Ahmet ERBAŞ: Memlekete hoş geldiniz, uzun süredir ortalıkta gözükmediniz, bazı önemli uluslararası antlaşmalara imza atıp memlekete bu şekilde geldiğiniz yönde haberler var. Neyse yakında ziyaretinize gelir sizden dinleriz. 
Biray DELİCEIRMAK: Hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Fener maçı için iddiaya var mısınız? Size buradan açık çağrı yapıyoruz, hadi bakalım. Öyle sosyal medyada olduğu gibi atıp tutmaya benzemez bu işler. 
Mustafa BULUTOĞLULARI: Büyük yarış öncesi antrenman turlarında adeta fırtına gibi esmişsiniz. Bakalım hafta sonu yapılacak yarışta finişi birinci olarak görebilecek misiniz? 
Ali ÇINAR: Kadim dostunuz Önder Gomez ile yine dün gece açılmışsınız. Oysa biz sizden haber bekliyoruz, koca yaz geldi geçti hala daha buluşamadık. Neyse size afiyetler. 
Emrah ADAKLI: Türkiye’de eğitim sisteminde yaşanan yapbozlar rahmetli Levent Kırca’nın bu konudaki skecini hatırlatıyor değil mi? Bunu genç nesillere de göstermek gerek. 
İsmail ARTER: Salamis Yolu çevre düzenlemesi için startı vermişsiniz. Bu düzenlemenin de tamamlanması ile birlikte Kıbrıs’ın en uzun sahil yolu projesi birleşmiş olacak. 

POLEMİK
 “Sorun usulsüz ve keyfi bir şekilde verilen vatandaşlıktır! Vatandaşlık verilen kişinin biri ile sevgili olup olmaması değil! Kadının fotoğrafını da yayınlayarak "Sevgiliye Vatandaşlık" diye haber yapan gazeteleri KINIYORUM!!! Kimsenin özel hayatını bu şekilde ihlal etme hakkınız yoktur!”
CTP Milletvekili Doğuş Derya
YORUM EKLE

banner471

banner474