banner564

Kim kaybetti

 Sezonun finali olan Yenicami - Mağusa Türk Gücü karşılaşması müthiş bir atmosfer önünde sahne aldı. 

Altı golün atıldığı ve 3-3’lük eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın kazananı çıkmazken, ben Yenicami’nin dünkü maçı farklı boyutuyla kaybettiğini düşünenlerdenim. Maçın başında mağlup duruma düşmesine rağmen yaptığı saha içi hamlesi ile 3-1 öne geçen Yenicami’nin, ikinci devrenin başındaki penaltı vuruşunu gole çeviremeyişi ise maçın belkide en kritik anı oldu.

İlk yarıda Yenicami kalecisi Ercan’ın yaptığı kurtarışlar takımın ayakta kalmasını sağlamakla birlikte kazanma hissini de ön plana taşıması Yenicami adına önemliydi. Ancak ikinci yarıda belkide maçın 4-1’e geleceği anda kaçan penaltı rollerin de değişmesine neden oldu. 

Yedek kulübesi olarak Mağusa Türk Gücü’nün Yenicami’ye göre çok daha iyi durumda olması maçı dengelemelerine ciddi etken sağladı. Orhan’ın sol bekte yaşadığı sıkıntıları geç de olsa anlayan Ali Oraloğlu, o bölgeye daha erken tedbir almış olsa belkide maçın da sonucu daha farklı izleme fırsatına tanıklık edebileceğimiz bir günü bizlere gösterebilirdi. 

Aminu ve Hüseyin Sadıklar’ın hem tecrübesini hem de oyun anlayışlarını dün fazlası ile hisseden Yenicami, 3-3’lük eşitlikle maçın sonunda liderlik koltuğunda kalmaya devam etse de, kalan maçalarının zorluk derecesini hesaplayarak yoluna devam etmesi gerekmektedir.

 Mağusa Türk Gücü’ne göre fikstürü daha zor olan Yenicami’nin, kredisinin olmadığını ifade etmekle birlikte ufak bir hata da neleri kaybedeceklerini en az benim kadar bilmeleri gerekiyor. 

YORUM EKLE

banner471

banner473