banner564

KKTC’de “Bugün Kandil yarın Noel”

Dün sabaha kadar dua eden kamu kesimi için bugün Kandil tatili. Allah tüm memurlarımızın ettiği duaları kabul eylesin. Ve bir an önce başta 13. Maaşlar olmak üzere kamu kesiminin beklediği zamlar ve maaşlar hesaplara yatsın.
Amin...
Kandil tatilinin bitmesi ile birlikte bu haftadan itibaren kamu dairelerinde Noel kutlamaları da start alacak. Aynın son günlerine kadar sürecek Noel kutlamalarında gündüz dairede başlayıp gece meyhanede devam edecek şekilde planlanacak. Şimdiden tüm kamu kesiminin Noel’i kutlu ve mutlu olsun.
Amin...
Bu iki önemli etkinlik arasında sayıları 400’ü bulan milletvekili adayları da meze masalarındaki yeşillik gibi oradan ortaya koşturup bir iki “tikçik “ alabilmenin derdinde olacak. 
Bakın bir dışarıya, bu ülkede bir ay sonra seçim olacak. Siz hiçbir ay sonra seçim olacak gibi bir hava görüyor musunuz? Oysa vatandaşın derdi şimdiden başka başka şeyler. 
“Yılbaşına evde mi girsek, meyhanede mi? Mangal mı yaksak, yakan birilerine mi takılsak? Dairenin yemeği var, eski iş yerinden de arkadaşlar aradıydı, onların yemeğine de katılsak, yılbaşı akşamı ne giysek? 13. Maaşı hangi taksite yatırsak?“
Dolasıyla vatandaşın gündeminde henüz seçim yok, bugün için size iyi kandiller yarın için ise mutlu Noel’ler diliyoruz bizde…

Bu kaybı kim ödeyecek?
Kaya Grubu, Türkiye’de birçok bölgede oteller yapıyor, bu yatırımlarına Kıbrıs’ı da eklediler ve Bafra bölgesindeki ilk tesisi tamamlayıp turizmin hizmetine sundular. O günden bu güne ekonomiye, turizme ve bölgeye çok ama çok önemli katkıları oldu.
Bafra’dan sonra Girne bölgesine de bir otel yapma fikri ağırlık kazanınca Zeyko Bölgesini devletten alıp oraya yatırım yapmaya karar kıldılar. Siyasetçiler önce yapın dediler sonra sıkıyı görünce son yapılan katı yıktırdılar. Normalde geçen yıl İlkbahar’da açılması planlanıyordu bu yıla sarktı, bu yılda başka başka sıkıntılar baş gösterince umutlar 2018’e kaldı. 
Tam otelin açılması ile ilgili süreç tamamlanıyor derken şimdi de otelin sahile bakacak olan iskelesi bazılarına dert oldu. Girne İnisiyatifi diye üç beş kişinin kurduğu hareket sanki tüm Girne böyle düşünüyormuş gibi bu yatırımın bölgede olmaması adına ellerinden geleni ardına koymadılar.
Yasal süreçler ile otelin açılmasını geciktirmekten başka bir işe yaramayan eylemler yapıldı. İyi de bir yıl önce açılacak olan otelde 600 kişi istihdam edilecekti. 270 odada turistler kalacaktı. Bir hesaplayın bakalım Girne Belediyesi’nin, KKTC devletinin, bölge esnafının, taksicisinin, işsiz gençlerin ne kadar kaybı oldu bu arada geçen bir yılda? Kim karşılayacak bu kaybı? 
Kendi kendimize yazık ediyoruz, kaç kat yıkıldı yanına yeni bina yapıldı, olan yeşil alana oldu. Hesapsız kitapsız işler bunlar… 

Rauf Ataöv DP’den aday
Aslında ilk başta aday olmasını bekliyorduk ama Milli Eğitim Bakanlığı bakansız kalınca “Ben aday çıkmayım, bakanlık boş kalmasın” diyerek fedakarlık etmişti Eğitim Bakanlığının müsteşarı Rauf Ataöv.
Sonra DP’de sıralama oldu ve Hasan Tosunoğlu yerine beğenmeyince adaylıktan çekildi. Gerçi o başka bahaneler ileri sürse de kamuoyu gerçeğin ne olduğunu çok ama çok iyi biliyor.
Serdar Denktaş, kısa sürede Tosunoğlu’nun yerine Ataöv’ü uygun gördü. En başında olması gereken biraz zorlama ile sonradan oldu. Eğitim camiasının içinden gelen ve sevilen sayılan bir isim olarak Rauf Hoca, Tosunoğlu’ndan çok çok şeyler katacaktır DP’ye… 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Seçimlere çok az bir süre kala meclisten size gelen yasaları tek tek incelemeye başlamışsınız. Geçici memurlar ile ilgili kararı hafta başında verecekmişsiniz. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Çok ağır bir grip enfeksiyonu geçiriyormuşsunuz ve zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmıyormuşsunuz. Bol bol C vitamini ve kefir içmeyi de unutmayın. 
Ersin TATAR: Ankara temaslarınızı bugün tamamlayıp yarın Ada’ya dönecekmişsiniz. Bu arada Ankara’da havalar nasıl Ersin Bey?
Kutlu EVREN: Önceki gün Gazimağusa’da dünde Lefkoşa’da önemli ziyaretler gerçekleştirmişsiniz. Bu arada bu ziyaretleri şimdilik kimse ile paylaşmıyormuşsunuz. Demek ki var bir bildiğiniz. 
Önder SENNAROĞLU: Dün Lefkoşa’da bazı önemli isimler ile bir araya gelip seçimler öncesi son taktikleri geliştirmişsiniz. Kırsaldan sonra kentlerden de ciddi bir oy bekliyormuşsunuz. 
Abdullah AKTOLGALI: Milletvekili adaylığı için hiç de hevesli değildiniz 4-5 ay önce. Ama şimdi maşallah yenge hanım ile birlikte kapı kapı gezip oy istiyormuşsunuz. Allah yolunuzu açık etsin. 
Kadri FELLAHOĞLU: Parti içinde bazı isimler şimdiden bıçaklarını çıkartsa da siz eski seçimlerden benzer durumlara alışıksınız nasılsa. 2009’da olduğu gibi mesela. 
Zeki ZİYA: Geçen sabah Ercan’da Pegasus’un sistemi çökünce yolcular perişan olmuşlar ve 3 saat boyunca alanda kalmak zorunda kalmışlar. Bazı yolcular da bağlantılı uçaklarını kaçırmışlar. 
Tekin K.BİRİNCİ: Trabzonspor’un efsane ismi Hami Mandıralı’dan seçimler öncesi size destek videosu gelmiş. Artık tüm Trabzonluların oylarını almaya biraz daha yakınsınız. Alex’ten de mesaj gelirse bizden de oy var size. 
Nihat BERKAN: Beş yıl aradan sonra ilk kez geçen gün KTOB’a gitmişsiniz. İnsan, üyesi olduğu ve aidatını verdiği birliğe 5 yıl boyunca gitmez mi? Demek ki var bir şeyler. 
Aziz AKSARAY: Pek muhterem kardeşiniz Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Kenan AKIN: Gazimağusa’dan aday oldunuz ama İskele bölgesinde ve Lefkoşa’da özellikle Ortaköy’den çok ciddi bir oy alacağınız öngörülüyormuş, her halde buradaki dostlarınız sayesinde. 
İzzet TÜRKMEN: Bir milletvekili adayının adaylıktan düşürülmesi için siz de YSK’nın adayları kesin ilan etmesini bekliyormuşsunuz. Neyse bu vekil adayının kim olduğunu yakında öğreneceğiz zaten. 
Muhabbet MEVSİMLER: Bir Özel Kalem Müdürü hakkında çok yakında önemli bir belgeyi kamuoyu ile paylaşacakmışsınız. Seçimler öncesi bakalım kimmiş bu şanslı müdür, valla bizde merak ediyoruz. 
Sadık GARDİYANOĞLU: Parti içindeki kesime ve liste çıkaranlarla ilgili önümüzdeki günlerde bazı önemli radikal kararlar alacağınız konuşuluyor. Anlaşılan disiplini elden bırakmayacaksınız. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Kuzey Kıbrıs'a da su götürdük. Kuzey Kıbrıs'ta da dağıtımını bizler yüklendik bizler yaptık. Bir başka başarılı olduğumuz alan ağaç dikimidir. 2023 yılına kadar inşallah 7 milyar fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Çevrecilikte bizimle kimse yarışamaz. Yok Greenpeace'ymiş onlara sormak lazım kaç ağaç diktiniz?"
TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
YORUM EKLE

banner471

banner474