banner564

KKTC’nin sesi olmaya gönüllüyüm

 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde KKTC ve Kıbrıs sorunu ile ilgili konuşma ve girişimleriyle dikkati çekmeye başlayan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile dün bir kez daha bir araya geldik. Bu sefer ne Ankara’da ne de Kütahya’da buluştuk, bu sefer Lefkoşa’da aile oteli Golden Tulip Otel’de bir grup gazeteci arkadaşımız ile bir araya geldik ve kendisi ile samimi bir sohbet gerçekleştirdik. 
Ülkemizdeki Akdeniz Karpaz Üniversitesi'nin sahibi ve turizm yatırımları yapmakta olan Pasha Grubu ailesinin mensubu olan Ahmet Erbaş, milletvekili olmadan ve Kıbrıs’a gelmeden önce yıllarca Türkiye’de üst düzey bürokrat olarak değişik bakanlıklarda görev yapmış birisi.
Kıbrıs’a geldikten sonra bir müddet siyasete ara verse de bu ayrılık çok uzun sürmemiş ve 2007 seçimlerinde Kütahya’dan milletvekili adayı olmuş. Az bir oyla seçimleri kaybetmiş. Bu sürede KKTC’de üniversite ve diğer yatırımları ile uğraşmış. 2018’de ki seçimlerde bir kez daha aday olmaya karar vermiş ve bugün Kütahya milletvekili olarak TBMM’de görev yapıyor. 
KKTC-TC Meclis Dostluk Grubunun üyesi olan Erbaş zaman zaman TBMM’de yaptığı konuşmalardan Kıbrıs’tan bahsediyor ve Ankara’daki hükümetin dikkatini buraya çekmeye çalışıyor.
Dün Başbakan Tufan Erhürman’la bir görüşme gerçekleştirmiş. Görüşme talebi kendisinden gitmiş Başbakana. Bunu özellikle yazıyorum çünkü özellikle sordum. 
Maalesef bizim siyasetçilerin böyle şeyler aklına gelmiyor. Ne Başbakanın ne bir bakanın ne de muhalefettekilerin. Oysa çok önemli Ankara’da bizi ve halimizi bilen birilerinin olması.
Keşke Ahmet Erbaş gibi birkaç vekil dostumuz olsa ve buradaki bazı dertlerimizi TBMM’de Türkiye Hükümetinin ve Türkiye kamuoyunun bilgisine getirebilsek.
Erbaş, Başbakan Erhürman ile görüşmesinde “TBMM’de ve Türkiye’nin Başkenti Ankara’da KKTC’nin sesi olmaya gönüllüyüm” demiş. Daha ne olsun. Bu gibi güzel insanlardan daha çok faydalanmamız gerekiyor. Sarayönün’de siyaset yaparak ancak buraya kadar gelebiliyoruz. Böyle gönüllü elçilere daha çok ihtiyacımız var. 
Son bir not daha; Erbaş bize Kütahya’dan bahsetti, Kütahya’nın nasıl üniversite ile iç içe olduğundan. Üniversitelerin şehir ile barışık olması gerektiğini söyledi. Ve ülkedeki üniversiteleşme hareketi için çok önemli bilgiler verdi. 

 Çatlak var! 
Dörtlü hükümetin artık bir çatlağı var. Kim ne derse desin bu artık gün gibi ortada. Başbakan “Sıkıntı yok” falan dese de önceki gece gözlerimiz ile gördük o çatlağı. 
Zaten basında da sürekli okuyoruz HP’li vekillerin serzenişlerini. Son olarak HP'li Milletvekili Jale Refik Rogers de “Hükümet ilk kurulduğu günlerdeki kadar pozitif değilim" yakınmasında bulundu...
Belli ki bizim gördüğümüz sıkıntıyı CTP’nin Basın Sorumlusu Ayşemden Akın’da görmüş olmalı ki sosyal medya hesabından “HP Genel Sekreteri'nin açıklamalarının da bir son bulması gerekiyor” dedi.
HP Genel Sekreterine bir uyarıda CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe’den geldi. Özdenefe “İçeriği hakkında soruşturma ve kovuşturmaya yetkili mercileri dışındakilere bilgi verilemez” dedi ve direk HP Genel Sekreterini hedef aldı. 

 Töre bugün bypass oluyor
Geçtiğimiz hafta göğüs sıkışması nedeni ile hastaneye kaldırılan ve daha sonra anjiyo yapılan Meclis Başkanvekili Zorlu Töre, bugün devlet hastanesinde tıkalı olan iki damarı için bypass ameliyatı olacak. 
Devlet hastanesindeki doktorlarımıza kendisini emanet eden Töre’ye acil şifalar diliyoruz. Dualarımız kendisi ile....
  
MESAJLAR

Tözün TUNALI: 52 yıllık arkadaşınız Sadık Zabit dün size bir sürpriz yapmış ve ziyaretinize gelmiş. 52 yılın anılarını hatırlamaktan büyük keyif almışsınız. En çokta futbol konuşmuşsunuz dün. 

Ercan IBRAHİMOĞLU: Yeni yaşınız kutlu ve mutlu olsun. Her halde sizin için en güzel doğum günü hediyesi hafta sonu oynanacak derbide takımınız alacağı bir galibiyet olabilir. 

Ali İMAM:  Pek muhterem amcanız Hakka yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.
 
Ahmet İzzi TÜRKEL (Çetinkaya):  Dün bankacılardan oluşan bir grup ile bir meyhanede eğlenirken görülmüşsünüz. Hayırdır ne oldu da bütün bankacı dostlarınızı yemeğe davet ettiniz, yoksa büyük piyango size mi çıktı? 

Cemal ERDOĞAN: Bölgenizde kanser ölümleri hız kesmeden devam ediyormuş. Geçtiğimiz gün yine genç bir arkadaşımızı maalesef kara toprağa vermek zorunda kalmışsınız. Başınız sağ olsun.

Aktaç ATAİ:  Taşyapı Şirketinden İstanbul Bosphorus City sitesinden hediye daire alan bakanlar kim? Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız yoksa sizde ortaya bir şey atıp kenara mı çekileceksiniz? 

Dr. Filiz BESİM: Sağlık Bakanlığı’na bağlı 14 sağlık merkezi ve hastanelerde, diş hekimliği hizmetlerinde yeni bir dönem başlamış ve birçok operasyon artık yapılabilecekmiş bu merkezlerde. 

Yasemin ÖZTÜRK: Gelen tehlikeyi çok güzel özetlediniz ama maalesef kimsenin bu konuda bir adım atmaya niyeti yok. Oysa hemen her gün bir ailenin ocağına ateş düşüyor. 

Mehmet HARMANCI: Selimiye Meydanı'na donatılan şehir mobilyası konseptini pek beğenen olmadı galiba. Sosyal medyada kimi gördüysek bu mobilyaları eleştiriyor, bilginiz olsun.

Tufan ERHÜRMAN: Hükümette çatlak patlak yok diyorsunuz ama artık partililer aşağıda kavgaya tutuştu bir kere. Zaten önceki gece gerginliğinizde bunu net gösterdi. 

Ersin TATAR: Önceki gece program biter bitmez siz soluğu Trabzon’da Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yanında almışsınız. Bu kadar enerjiyi nereden buluyorsunuz?

Serdar DENKTAŞ: Yollar konusunda öyle bir açıklama yaptınız ki akşam, sizi dinleyenler şimdi seyrüsefer ruhsatını ödemekten vaz geçecekler gibi. Hadi buyurun buradan yakın şimdi.

Kudret ÖZERSAY: Akşam hükümet ortakları içinde en dengeli gitmeye çalışan siz olunca bu durum ekrandan da çok net belli oldu. Özellikle bir iki konuda Ersin Bey ile paslaşmanız dikkatlerden kaçmadı.
 
Cemal ÖZYİĞİT: Gecenin en rahat lideri her halde sizdiniz. Bir kere Ersin Beyin yanına oturarak karşısındakilere yüklenmesinden zerre kadar siz etkilenmediniz. 

Erhan ARIKLI: Son günlerde herkes sizin performansınızı överken önceki gece düşüşü anlayamadık. Ya çok yoruldunuz ya da gecenizde değildiniz anlaşılan.  

YORUM EKLE

banner471

banner473