banner564

Koskoca TMT ne halde?

Hiç kimse kusura bakmasın, bu yazımdan ötürü de bana kızmasın. Eski komutanlarım, ağabeylerim, değerli büyüklerim; yılların teşkilatı TMT ne hallere geldi, getirildi…
Birileri TMT üzerinden bir şeyler yapmaya kalkıyor ve tüm camia adına konuşabiliyor. TMT Derneği itiraz edince “bir grup” olarak ilan değiştiriliyor. Sonra başka bir grup da çıkıp “Gerçek TMT” diye ilan veriyor.
Beni bilen biliyor, duruşum, milli davadaki çizgim belli. Ve diyorum ki ne TMT Mücahitleri, ne bir grup TMT Mücahidi ne de gerçek TMT Mücahitleri gerçek TMT ruhunu yansıtmıyor.
Reklamı yayınlayan gazete “ben paramı alırım, gerisine bakmak” mantığı ile ilanları yayınlamış olmakla birlikte en az bu ilanların yayınlanmış olması bile başlı başına bir etik sorunu. 
O zaman yarın bende bastırırım parayı ve bir konu hakkında aynı gazeteye “TMT ruhunu taşıyan gazeteci” diye ilan verebilirim. Eğer bu işler bu kadar basit ise ve TMT Derneği bu işe bir dur diyemiyorsa, çıkıp bu konuda kapsamlı bir açıklama yapamıyorsa özür dilerim ama böyle onun bunun ismini çok rahatça kullanabileceği Kanarya Sevenler Derneği gibi bir dernek olur. Ve işi özü, işin ruhu kaybolup gider. Benden söylemesi...

Kar-İş mi Tıp-iş mi?
Geçenlerde Tıp-İş eylem yaptı, ülke genelinde acil ameliyatları dahi yapmadılar. Sonra Kar-İş eylem yaptı. Ülke genelinde öğrencileri okullarına taşımadılar.
Sözlük manası olarak Eylem; 
BİRİNCİSİ: Bir şeyi yapma, gerçekleştirme gücü, fiil, aksiyon.
İKİNCİSİ: Bir durumu değiştirme ve daha ileriye götürme yönünde etkide bulunma çabası, iş, amel.
Sözlük manasına olarak bizde gerçekleşen her iki eylem de İkinci tanımdaki eyleme daha yakın duruyor. Çünkü mevcut durumu değiştirme ve daha ileriye götürme yönünde bir çaba için yapıldı. 
Ancak her iki eylemde de eylemi yapanlar kendi hakları için eylem gerçekleştirirken bir başkasının hakkını gasp ettiler.
Vatandaşın sağlık hakkı ile öğrencilerin okuma hakkı, bizzat bu işle meşgul olanlar tarafından ihlal edildi. Aslında olması gereken bir eylemi yaparken, istenilen ve hedeflenen ama ulaşması için aksiyon alınması olmalı. Yani eylem sözcüğünün sözlükte birinci manasındaki gibi olmalı.
Kar-İş de Tıp-İş de kendi eylemleri için başakların haklarını gasp ederek gerçekleştirdi. Kabul edilmesi veya hoş görülebilir bir tarafı yok, olmamalı da.

Yeni CTP yeni Tufan Hoca
Dün CTP Genel Merkezi’nde, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile bir araya geldik. Hem sohbet ettik hem Diyalog TV’de önümüzdeki Pazartesi günü yayınlanacak bir programın kaydını çektik.
Tufan Hoca’nın siyasete ilişkin değerlendirmelerini röportajımız yayınlandıktan sonra yayınlayacağız bu köşeden. Ancak dünkü ziyaretimiz sonrası izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.
BİRİNİCİSİ: Yeni bir anlayışı CTP’nin tabanına kabul ettirmeye çalışıyor Tufan Hoca. Bu anlayışa göre CTP artık sermaye gruplarına uzak olmayacak. Aksine işbirliği imkanları arttırılacak.
İKİNCİSİ: Eğitim ve turizm üzerine daha ağırlıklı bir politika izlenecek yeni CTP’de.
ÜÇÜNCÜSÜ: Emekçi kadar üretici ile de ilişkiler yeniden düzenleniyor yeni CTP’de. 
DÖRDÜNCÜSÜ: Seçim dönemi için hazırlıklar başlamış, farklı bir taktik ile seçmen önüne çıkmaya hazırlanıyor yeni CTP.
BEŞİNCİSİ: Eğer Tufan Hoca yeni politikaları eski düşüncede olan CTP’lilere empoze etmeyi başarırsa, halkı bu noktada ikna etmesi daha kolay olacak gibi ve seçimlerde bir sürprizi yaşatabilir bizlere.

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN:  Seçim sistemi konusunda artık nihai bir noktanın konulması gerekiyor. Zira planlanan seçime 10 ay gibi bir süre kaldığını düşünürsek son şeklinin verilmesi ve halka anlatılması elzem. 
Tufan ERHÜRMAN: Ülkenin değişik yerlerinden özellikle kadınların yaptığı el işlerini parti genel merkezindeki odanızda sergiliyor olmanız çok güzel. Çok değişik bir koleksiyon sahibi olmuşsunuz bu sayede. 
Mehmet ÇANGAR: Pek muhterem kayınpederiniz hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Ahmet İŞCAN: Ne olacak bu Deniz Baykal’ın durumu?Bir bakıyorsunuz siyasetin gündeminde bir bakıyorsunuz siyasetten çok uzakta. Ama son günlerde eskisi gibi gündemde. 
Rauf ATAÖV: 10 ay sonra yapılması planlanan seçimler için adınız şimdiden vekil adayları listesinde geçmeye başladı bile. Hadi hayırlısı şimdiden. 
Aydın AKKURT: Valla yaşanan tartışmada ortaya atılan iddialarla ilgili bir şey demeyeceğiz ama şu yaşını-başını almış şeklindeki eleştiriye bir cevap hakkınız doğdu sanki de. 
Mehmet ÇAKICI: Partinin 1. Olağan Kurultayı için tüm hazırlıkları tamamlamışsınız ve hafta sonu görkemli bir kurultay için gece gündüz çalışıyormuşsunuz. 
Raif ÖRTUNÇ: Son günlerde sürekli olarak İranlı güzellerle birliktesiniz. Acaba bu sezon bir de İran’a gitmeyi düşünür müsünüz? Belki de magazin gündemi için İran’da da çekimler yaparsınız. 
Ayşemden AKIN: Bebek olduktan sonra genelde kadınlar kilo alır, oysa siz aksine hayli kilo vermişsiniz. İş temposu olarak ise eski formunuzdan hiçbir şey kaybetmemişsiniz. 
Dr. Ertuğrul HASİPOĞLU: Dün Lefkoşa’da küçük bir kaza geçirmişsiniz. Kaza haberinin duyulmasından sonra çok sayıda kişi geçmiş olsun demek için telefonlara sarılmış, gün boyu geçmiş olsun telefonları almışsınız. 
Baki AYGÜN: Karadeniz Kültür Derneği olarak derneğin 25. Yılı için Cuma günü Merit Park Otel’de bir yemek organize etmişsiniz. Daha nice 25 yıllara. 
Hasan SEFAOĞLU (Cimbomlu Hasan): Cumartesi günü yeni mekanınızın açılışını yapacakmışsınız ve açılışın şeref konuğu da 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu olacakmış. 
Oktay KAYALP:  CTP ve AKEL’in Gazimağusa örgütleri Derinya’da ağaç dikimi gerçekleştirmiş. Ancak acaba bu dikim için biraz geç kalınmadı mı? Zira önümüz yaz ve yağmurlar için şanssız bir dönem başlıyor Ada’da. 
Oğuzhan Abdulkadir: Gazimağusa’ya gelen uçan balon ile gökyüzünden şehri seyretmişsiniz. Yukarından nasıl görünüyormuş Gazimağusa? 
Remziye SEVEN: Yaklaşan deniz sezonu öncesi Golden Tulip Otel’in spor merkezinde form tutmaya başlamışsınız. Desenize bu yaz denize korkmadan girebileceksiniz. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Yaptığı her hatada, "hata yaptım özür dilerim" demek yerine, "ama falanca tarihte de filanca aynı hatayı yapmıştı" diyerek kendi hatasını meşrulaştırmaya çalışan bir hükümet... Akla ziyan! Çok açık söylüyorum: CTP geçmişte hangi dönemde yapılmış olursa olsun hiçbir hatayı savunmayacak. Çıkarma Plajı'nın bulunduğu alanın herhangi bir özel kişiye kiralanmasını hiçbir zaman için doğru bulmuyoruz.”
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman
YORUM EKLE

banner471

banner473