banner564

Kötü maç ve birer puan

 Lig’de ilk galibiyetini arayan Gençler Birliği kendi evinde eski hocası Hasan Topaloğlu’nun takımı Türk Ocağı’nı konuk etti. Karşılaşma ilk bölümde özellikle kaleci İrfan ve İsmet’in sakatlıklarından dolayı çok durdu. Her iki takımda kontrollü maça başlayınca maçın ilk bölümü oldukça keyifsiz ve orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 

Özellikle ilk yarıda orta alanda her iki takımda top kaybı yaşadı fakat bu top kayıplarını uzun top atarak değerlendirmek istedikleri için kayda değer pozisyon bulmakta zorlandılar. İkinci yarı her iki takım içinde tempolu ve istekli başladı. Orta sahaların düşmesi ile her iki takım hızlı atağa çıksa da gol savunmanın hatasında bom boş kalan İbrahim’in kafasından geldi. Hemen ardından tartışmalı ve birçok kişinin görmediği pozisyonda ceza sahası karambolde yerde kalan Akende, kendisine yapılan penaltıda golü attı. Penaltı pozisyonlarından eğer hakemeler emin değilse bence vermemeleri en doğru karardır. Bence hakem dahil kimse pozisyonu net olarak süzemedi.
Maçın sonlarına doğru geride neredeyse 1-2 kişi dışında hiç adam bırakmayan Ocak ciddi risk aldı fakat golü bulamadı. Ocak özellikle hücum hattında oldukça kötüydü. Akende oldukça kötü bir performans sergiledi ve aynı şekilde orta saha da kapılan toplar ileriye uzun oynamaları, hücum organizasyonu yapmalarını engelledi. Yerden pas yaparak oynamaları onlar için daha akıllıca olacak. Gençler Birliği her zamanki gibi iyi mücadele ve fena olmayan bir oyun ortaya koydu. Maçı rakibinden daha çok istedi fakat bir haftayı daha galibiyet alamadan tamamladı. 

YORUM EKLE

banner608

banner474