banner564

Kötüyken kazanmak

 Sezonun ilk yarısını istedikleri gibi tamamlamayan ve bu yarıya iyi başlamak isteyen iki takımın mücadelesi vasatın altında kalan bir mücadele oldu.
 Lefke evinde oynadığı maçı kazanıp arka arkaya çıkacağı 2 deplasman için avantaj sağlamak istiyordu. Hamitköy de ilk yarıda takımın her şeyi olan J.Ebuka’nın yokluğunda gol yollarında neler yapacağı merak ediliyordu.
 Lefke’de ilk yarıdaki 3 yabancısından sadece 1 tanesi sahadaydı. Esosa ve Peter yeni katılan yabancılar oldu. Hamitköy ise 3 yabancısını gönderip yeni 3 yabancı aldı.
 Lefke’nin yabancıları bu maçta diğer arkadaşları gibi çok çok da iyi oynamasalar da katkı koyacaklarını gösterdiler. Ancak Hamitköy’ün yabancıları iyi değillerdi. Takımlarına katkıları hiç olmadı.
 Maça golle başlayan Lefke özellikle takımın golcüsü Kasım’ın klasına yakışmayan golleri kaçırması ile maçı ilk yarıda koparamadı. Bunun sıkıntısını ikinci yarıda bulduğu penaltı golüne kadar yaşadı. Son gün transfer edilen Esosa’nın hareketliliği ve olumlu oyunu Lefke için iyi bir transfer.
 Yılmaz Şipal golünü atarken takımına penaltıyı da kazandıran adam olarak göze batan oyuncu oldu. Fakat takım olarak oyunlarını çok daha yukarıya çekmeleri gerekir. Çünkü her takım bu maçtaki Hamitköy olmayabilir.
 Hamitköy J. Ebuka’nın ayrılması ile gol yollarında adeta el frenini çekmiş gibi oldu. Maçın genelinde rakibi karşısında bu pozisyonun gol olma şansı var diyebileceğimiz pozisyonu olmadı. Kaleye attıkları birkaç şut çok cılız ve etkisiz şutlardı. 
 Çok erken bir gol yedikten sonra bunu telafi edebilecek ne atakları oldu ne de pozisyonları. Yedikleri ilk golde rakiplerine çok boş alan bıraktılar. Böyle hatalar yapılırsa gol yemek de kaçınılmaz olur. Yabancılarını belki ilk maç dolayısı ile fazla eleştiremeyiz. Ama bu takıma katkıları konusunda hiç de olumlu sinyalleri olmadı. 
 Lefke kaçırdığı golleri değerlendirebilse skor da çok farklı olurdu. İkinci yarıda ilk yarıdaki kötü oyununu tekrarlar gibiydi. Hamitköy bu maçtaki etkisiz ve sonuç almaktan çok uzaktaki oyununu tekrarlarsa bundan sonraki maçları kazanması da çok zor olacak. 

YORUM EKLE

banner471

banner474