banner564

Kritik bir galibiyet

 Ligde kötü haftalar geçiren G.Gücü, bu haftaya kadar galibiyetle tanışamayan ve sadece 2 puanı olan Lefke’yi konuk etti.
 G.Gücü kazanıp hiç değilse bu haftalar adına biraz daha rahatlamak, Lefke ise geride kalan 5 haftada deplasmanlarda aldığı 2 beraberliğin üzerine galibiyet eklemek istiyordu.
 G.Gücü adeta maça mağlubiyetle başladı. Futbolcular hakem maçı başlattı mı başlatmadı mı derken kalelerinde golü gördüler. Bu golün şaşkınlığını atlatmadan 2. golü yediler. Yenen bu gollerde takım olarak özellikle defansta büyük yerleşim hataları yaptılar. Geriye düştükten sonra toparlanmaları da zor oldu ve oyunun kontrolünü rakiplerine bıraktılar.
 Lefke kalesine gitmekte çok zorlanan G.Gücü’nde orta alanda oynayan oyuncuların ne defanslarına ne de ilerideki arkadaşlarına hiç yardım etmediler. Böyle olunca da rakiplerinin kendi kalelerine gelmesini önleyemediler.
 Maçın ilk yarısında rakip kaleciyi zorlayacak tek pozisyonları olmadı derken ikinci yarı adına ümitlenmelerine Lefke defansı yardımcı oldu ve istedikleri golü buldular.
 İkinci yarıda yine değişen bir şey olmadı. Belki bir gol bulur oyuna ortak olurum derken hatalar yapmaya devam ettiler ve 3. golü penaltıdan yediler. Bu gol onları hem moral hem de oyun olarak tamamen bitirmiş oldu.
 İleride gol ümidi olarak oynayan Özgür’ün zaman zaman kanatlara geçerek oynaması etkinliğini tamamen bitirdi. Az da olsa Uche bir şeyler yapmak istemesine rağmen o da etkisizdi. Oyun olarak rakibinden kötü oynayan G.Gücü mağlubiyeti hak eden takım oldu.
 Lefke için bu maç çok kritik bir maçtı. Farklı kaybedilen Binatlı maçından sonra mutlak kazanılması gerekirdi. Mağlubiyet halinde çıkmayan sesler artık farklı çıkabilirdi.
 Kasım’ın dönmesiyle ileride daha etkili oldular. İlk 6 dakikada öne geçtikten sonra moral olarak yukarılara çıktıkları gibi daha güvenli oynamaya başladılar. Kasım attığı 2 gol yanında ilk golde de katkısı çoktu. Ancak maçın tamamını çekecek fiziksel güçte değil. 
 Rakibinin özellikle ilk yarıda kendilerini fazla zorlamazken devrenin son dakikasında yedikleri gol onlara yakışmadığı gibi rakibine de moral verdi.
 Ancak buldukları 3. golden sonra skoru korumak ve rakibinin alacağı riskleri değerlendirmek için oyunu biraz daha geride kabul ettiler. Oyun olarak da rakibinden iyi oynadılar diyebiliriz. 
 Yabancı oyuncularının çok fazla sakatlık nedeni ile yerde kalmaları düşündürücü olduğu kadar değerlendirilmesi de gerekir.
 Gençlere güvendikleri zaman daha başarılı olacaklar. Semih, Yılmaz’lar, Berk, oyuna girmeyen Mert gibi gençler bu takımın geleceğidir.
 Hak edilen bu galibiyetten sonra daha iyi haftalar yaşamak için bunun devamını getirmeleri gerekir.  

YORUM EKLE

banner471

banner474