banner564

Kritik galibiyet

TOL ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma Yalova için olmazsa olmaz bir mücadeleydi. Olası bir mağlubiyette hem takım 2 haftadır süregelen yenilgilere bir yenisini daha ekleyecek hem de alt sıralardan kurtulma ümitleri azalacaktı. TOL ise rakibine oranla daha rahat bir konumda sahaya çıktı ancak onların da inişli çıkışlı grafikleri kesin favori olarak gösterilmelerini engelliyordu. TOL karşılaşmaya oyunu kontrol eden ve daha atak bir görünümde başladı. Yalova ise daha kontrolü ve kontra atak üzerine oyununu kurdu. TOL daha etkin gözükürken planı tutan taraf Yalova oldu ve Mithat'ın kişisel becerisiyle öne geçmeyi başardılar. TOL kalesinde gördüğü golden sonra oyunu rakip kaleye yığsa da ceza sahası dışından vurulan birkaç şut dışında pozisyon üretemedi. Bu şutların birinde de Dinopeter üst direğe takıldı. İkinci yarıda TOL'un vites artırmasını beklerken rakip kalede tehlikeler yaratan ekip Yalova oldu. Üstelik bu kez Uche ile direğe takılan taraf da onlardı. Mehmet Bolkan takımına müdahale ederek durumu değiştirmek istediyse de yapılan değişiklikler beklenen etkiyi yaratmadı. Yalova özellikle Uche'nin müthiş oyunuyla orta sahayı kontrol eden taraf oldu. Yalova maçın son bölümlerinde bulduğu pozisyonları değerlendirebilse daha da farklı bir skorla karşılaşmadan ayrılabilirdi. 
TOL'un inişli çıkışlı grafiği devam ediyor. Yalova karşısında oyunu kontrol ediyor gibi görünseler de üretken değildiler. Dinopeter ve Hasan Yaşınses'in çabalarına takım arkadaşları ayak uyduramayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
Yalova akıllıca mücadele ettiği TOL deplasmanından kritik bir galibiyetle dönmeyi başardı. Uche takımın maestrosuydu. Mithat attığı golün dışında savunmadan gelip top çıkardı, orta sahaya gelip top alıp oyun kurdu kısacası takımı adına her şeyi yaptı. 
Karşılaşmanın hakemi Mustafa Öztugay ve yardımcıları kritik bir hataya imza attılar. Mücadelenin 58.dakikasında Reşat, Bilal'in müdahalesiyle ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Ancak hakem Mustafa Öztugay pozisyonun dışarıda olduğunu ifade ederek penaltı kararı almadı. Bu pozisyon kesinlikle ceza sahası içerisindeydi.
YORUM EKLE

banner471

banner473