banner564

Kriz ve program

Çiçeği burnunda UBP-HP koalisyon hükümetinin programı dün Meclis’te okundu ve kamuoyunun bilgisine de gelmiş oldu. Ancak iş bu noktaya gelmeden önce her iki partide de ciddi sıkıntılar var.
UBP’de Kutlu Evren ve küskün vekiller, Genel Sekreterlikten istifa etmeyeceğini açıklayan Hasan Taçoy ve diğer atama konuları başlı başına ileriki günler için sıkıntılı konu başlıkları.
HP’de de malum her gün ikişer üçer PM’den veya üyelikten istifalar gündemdeki yerini koruyor. HP’de iki milletvekilinin bakanlıkların değişmemesine gösterdikleri tepkilerde hala hazırda devam ediyor. 
Hükümet programına gelince, 
Öncelikle programda hedef konulması uzun süredir görmediğimiz bir durumdu Hükümet programlarında.  Geçmişte turizmde 1 milyon hedefini yine UBP koymuş ve bu hedefe ulaşmıştı. Şimdi ki hedef yeni Hükümet Programında "Hedef 2 milyon turist, 2 milyar Dolar gelir" olarak kaleme alınmış. Bunun gibi bazı örnekler var yeni programda.
Ana muhalefet lideri pozisyonuna düşen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, "Hükümet programında çok fazla yeni konu görmedim, biraz daha yeni şeyler duymayı beklerdik" dedi. Elbette Ana muhalefet lideri eleştirisinde haklıdır. Ancak şunu unutmamak gerekir 15 ay önce kendisinin açıkladığı Hükümet programında yer alan icraatlarından kaç tanesi geçtiğimiz hükümet döneminde hayat buldu?
Şu an devam eden projelerin birçoğu bu hükümet döneminde de devam ettirilip bitirilmeye çalışılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Çeler, hükümet programına ilişkin yaptığı paylaşımda, "Umarım vizyonumuzu devam ettirme konusu sadece kâğıt üzerinde kalmaz çünkü tohumları hale hazırda ekilmiş filizlenmiş ve meyvelerini veriyor halde bırakmıştık" ifadelerini kullandı. Aslında Çeler de kendisinden bir önce ekilen tohumları toplamak ile geçirdi geride kalan 15 ayı.. 

Ayarı mı kaçtı? 
Cumhurbaşkanı Akıncı'nın organize ettiği cep telefonlarındaki son hazırlıkların ele alındığı toplantıya, ilgili taraflar davet edilirken, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan davet edilmemiş.
Neden? 
Çok basit bir soru soruyoruz. Neden? Daha önce benzer 3 toplantıya ilgili bakanlar davet edilirken Neden Tolga Atakan bu toplantıya davet edilmiyor?
Cumhurbaşkanı Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar arasında yeni kabinenin sunulduğu gün başlayan “ayar” geriliminin ikinci perdesi mi bu? Yoksa Cumhurbaşkanı yeni hükümete “ayar “ mı vermeye başladı daha ilk günden.
Akıncı, daha önce elektrik bağlantıları ile ilgili toplantıya eski bakanlar Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami’yi, Kültürel Mirasla ilgili toplantıya da Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit'i davet etmişti.

 Önemli toplantı
UBP’de Genel Sekreterlik ve atamalar konusunda ciddi sıkıntılar yaşanırken 6 ilçe başkanı ile Genel Sekreter Hasan Taçoy bu akşam Yenişehir örgütündeki iftardan sonra Lefkoşa İlçe Başkanlığında bir araya gelip özel bir durum değerlendirme toplantısı yapacaklar. 
Toplantıya sadece İlçe Başkanları ve Genel Sekreterin davet edilmiş olması ve toplantının zamanlanması bakımından son derece önemli.  Gerek bekleyen atamalar konusu gerekse Genel Sekreterliğe ilişkin son günlerde yaşanan tartışmaların bu toplantıda ele alınması bekleniyor. 
 
Başbakanlık Müsteşarları 
Ersin Tatar’ın çalışma ekibi yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor. Buna göre Başbakanlıkta görev almasına kesin gözü ile bakılan iki müsteşarda belli oldu.
Başbakanlık eski Müsteşarlarından Ömer Köseoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı eski müsteşarı Suat Yeldener yeni dönemde Ersin Beyin yeni ekip arkadaşları olacak. 

MESAJLAR

Turgay AVCI: Herkes DAÜ VYK için bastırırken sizden çıt çıkmıyor, hayırdır yoksa bu dönemde her hangi bir sorumluluk almaktan mı kaçınıyorsunuz yoksa başka başka planlarınız mı var? 

Hasan TAÇOY: Genel Sekreterlik konusunu anlaşılan birileri sürekli kaşıyor. Bu konuda dünkü açıklama yerinde oldu ama geçmişten de örnekler verseniz konu daha da iyi anlaşılacak gibi. 

Özdil NAMİ: KIB-TEK’te sadece geçen ay 3’lü tarifeden dolayı yaşanan zarardan haberiniz var mı? Neyse zaten yakında bu konu hem yargıya hem basına düşmüş olacak. 

Ramazan ERBATU: Son günlerde mobilya üretim atölyenizden çıkmadığınız yönde haberler geliyor. Ufaktan ufaktan mobilyacılığa merak salmışsınız ve el işi masalar yapmaya başlamışsınız. 

Ahmet DİNÇER: Senelerdir kesmediğiniz sakalları bir günde kestiğinize göre kesin bir atama falan sözü aldınız. Dün damat traşı olup takımları çekmişsiniz üstünüze. 

Kadri BÜRÜNCÜK: Bakanınız davet edilmemiş olmasına karşın sizin o toplantıya katılmış olmanız hem de toplantı için usulen Bakana danışmadan orada olmanız pekte kabul edilebilir bir durum mu? Ne dersiniz? 

Sadık GARDİYANOĞLU: Kilo vermeye devam edince dolaptaki yenileme harekatı devam etmiş. Dün Zeliş Hanımın aldığı ceket hayli fiyakalıydı, güle güle giyin, üstünüzde paralansın. 

Ulaş BARIŞ: Pazar günü yapılan seçimlerde ELAM’a 14 oy çıkmış. Acaba kim verdi bu oyları, bir tahmininiz var mı? zira bizim kulağımıza bir şeyler geldi ama işin uzmanına soralım istedik.  

Ozan CEYHUN: Güney Kıbrıs’tan AP’ye giden Niyazi Hoca için yorumun ne olacak? Sanki de ilk kez bir Türk AP’de olacakmış gibi yaygara koparılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Aziz KARAAZİZ: BRT stüdyolarında klimaların çalışmamasını protesto etmek için bugün bir kalıp buz alıp koltuğa koyup, üstüne oturarak program yapmayı deneyecekmişsiniz. Bakalım sesinizi duyabilecekler mi? 

Naim PINAR: İçişleri Bakanlığı’na atanmışsınız, yeni görevinizde başarılar diliyoruz, sayenizde Aral Moral kardeşimizde bir nebze olsun nefes alabilecek artık. 

Prof. Dr. Akile BÜKE: Nihayet güzel bir haber duyduk Yükseköğretim ile. YÖK ile kontenjanlar konusunda anlaşmaya varmanız bu dönem için hayatı rol oynayacak. 

Oğuzhan Abdulkadir YİGİT: Namık Kemal Meydanı’ndaki yeni ofisiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Artık Bayramdan sonra bir ziyaretinize geliriz yeni mekânınızın. 

Gürsel UZUN: Keklikleri kafes olmadan doğal ortamda yetiştirmeye başlamışsınız çiftlikte. Şu çiftliğin konumunu bir atar mısınız bize. Zira bu sene ava gitmeye karar verdim de. 

Kemal Eşref OKTAR: Elma dersem çık armut dersem çıkma. Şimdilik armut diyorum da başka bir şey demiyorum. Anladınız siz onu. 

YORUM EKLE

banner608

banner474