banner564

Kulübeden gelen galibiyet

   Haftanın zirve mücadelesi adına en önemli maçlarından biri dün akşam oynandı. Yenicami kazanırsa liderliğini devam ettirecekti, Mağusa Türk Gücü kazanırsa liderliği devralacaktı.

  Yenicami’de dar olan kadroda Hascan ve Hasan’ın sakatlıkları da eklenince sıkıntıları daha da arttı. Hascan ne kadar büyük bir hata yaptığını bir kez daha düşünmeli. Rakibi 3 oyuncu değişikliğini yaparken kendileri ancak uzatma dakikalarında genç bir oyuncuyu oyuna koyabildi.
  Oyuna rakibinden çekinmeden ama tedbiri de elden bırakmadan oyuna başladı. İleride M.Altın ve S.Abaka ile gol ararken defansta Farouk ile ayakta kalmaya çalıştı. Maçın başında kaleci Ercan’ın beklenmedik hatası ile geriye düştüler. Rakibinin süratli oyuncularını zaman zaman kontrol etmekte zorlandılar. Buna karşın geliştirdikleri ataklarda ben de gol atabilirim diyordu.
  Rakibinin aradığı 2. golü bulmasına müsaade etmezlerken kaçırdıkları net pozisyonlar da vardı. İkinci yarıda rakibinden çok daha iyi oynadılar ve duran 2 toptan 2 gol bularak öne geçmeyi de başardılar. Fırat’ın etkili duran toplarında defans hatalarını affetmediler. 
  Ancak yedek kulübesinde neredeyse sahaya sürecek adam olmaması onların belki de bu maçı kaybetmesine neden oldu. Çünkü dakikalar ilerledikçe takımdaki yorgunluk kendini fazlası ile belli etti ve rakibinin baskılı oyununu kıramadı. Yine de M.Altın’ın ağır hareket edip atamadığı golün bedelini mağlubiyetle ödediler. M.Altın o golü atmış olsa belki de onlar kazanacaktı. 
  Mağusa Türk Gücü kazandığı zaman lider olacağının bilincindeydi ve erken bir dakikada öne de geçtiler. Dinopeter ve Peter ile sürekli tehlikeler yaratırlarken rakibinin gelişen ataklarında defansta yaptıkları hatalarla gol yeme sinyallerini veriyorlardı. Yenicami oyuncuları biraz daha dikkatli olsalar devreye beraberlikle girebilirlerdi.
  İkinci yarıda istedikleri 2. golü bulacak pozisyonu değerlendiremediler. Maçın 60. dakikasından sonra oyunun kontrolünü rakiplerine verdiler. Bunun bedelini de 2 duran toptan 2 gol yemekle ödediler. Bunda takımdaki bazı oyuncuların oyunu boşlamaları ve gereksiz yapılan hareketlerin de etkisi vardı. 
  Yedek kulübesinin güçlü olması onların bu maçı kazanmasındaki en önemli etkendi. Çünkü yedek kulübesinden gelenlerin katkısı çok fazla oldu. Uğur taşıdığı toplarla rakibini yorarken Justice attığı mükemmel golle galibiyeti getiren adam oldu. Ünal oyunun iki yönünü de çok iyi oynayan ve etkili olan adamdı. Attığı gol yanında galibiyet golünde de katkısı vardı.
  Her şeye rağmen alınan bu galibiyetle lider olsalar da defansta yapılan hataları her takım Yenicami gibi affetmeyebilir. Burası için önlemler almaları gerekir.    

YORUM EKLE

banner471

banner473