banner564

Kurultaydan ittifak çıktı

Siyasetin hafta sonu mesaisinde Yeniden Doğuş Partisi’nin olağanüstü kurultayı vardı. Sizler için dün gerçekleşen kurultayı baştan sona izledik ve çok özel notlar aldık. İşte dün gerçekleşen YDP kurultayına ilişkin izlenimlerimiz.
Kalabalık; UBP ve CTP kadardı
UBP ve CTP’nin son yıllarda kurultayları Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılıyordu. Şimdi artık aynı salonda YDP de kurultay yapıyor. Bu salon büyük ve doldurulması biraz zor KKTC şartlarında. Hele de seçimsiz bir kurultay yapılıyor ise gerçekten koltuklar dolu mu, boş mu? Sorusu hep sorulurdu.
Seçim olmamasına karşın dün salon doluydu, yanlar dahil boş yer yoktu, az bir kalabalık da salonun dışında beklemeyi tercih etti. Aynı salonda UBP ve CTP kurultaylarını da izlemiş birisi olarak diyebiliriz ki YDP kurultayı da en az UBP ve CTP kurultayı kadar kalabalıktı.
Sahne ve organizasyona tam puan
YDP’nin renkleri olan turkuaz bir sahne ve platform oluşturulmuş. Sahnenin tam ortasında dev bir ekran vardı. Ses ve ışık sistemleri ile salon süslemesine tam puan verdik. Gerçekten YDP’ye yakışan bir sahne kurulmuştu.
CMR ve çiğ köfte
CMR Gruop Direktörü ve Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Asiltürk, kurultaya gelen herkese bedava çiğ köfte sundu. Kurultay alanına CMR standı kuran Asiltürk, 300 kiloya yakın çiğ köfte dağıtırken 10 bin adet şişe suyu ile 3 bin de ayran dağıttı.
Dikkat çeken isimler
YDP kurultayına pek çok sivil toplum örgütünün başkanı ve temsilcileri katılması gözlerden kaçmadı. Ayrıca Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da kurultaydaki yerini aldı. Erdoğan’ın yakın bir dönemde YDP’ye geçeği konuşuluyor siyasi kulislerde. Böylece 2 milletvekili olan YDP’nin de bir belediyesi olmuş olacak. 
İŞAD, Kamu-İş, Çukurovalılar, Emekliler Derneği, Kamu-Sen, Esnaf Sanatkârlar Merkez Birliği, Adıyamanlılar Derneği, Vatanseverler Derneği, Karadeniz Kültür Derneği, Gaziantepliler Derneği, Hataylılar Derneği gibi pek çok dernek ve sivil toplum örgütü başkanları, temsilcileri kurultayı yakından takip etti.
Esas kurultay Mart’ta
Partisinin Olağanüstü Kurultayında konuşma yapan YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz, “Kurultay kararı, güven tazelemek, önümüzü görmek için alınmış bir karardı. YDP’nin bugünlere gelmesini hiçbirimiz hayal edemiyorduk, asıl önemli olan YDP’nin neden kurulduğudur. YDP bir isyanın sesiydi. Adaletsizlik vardı, gariban vatandaşın sesi yoktu ve parlamento onları eziyordu. Bizleri yönetenlere sesleniyoruz; adalet diyoruz” dedi.
Büyükyılmaz, olağan kurultayın 2021’in Mart ayında yapılacağını ve bu kurultayda yarış ve çekişme olacağını bunun için de hazırlıklara hemen bugünden başlayacaklarını söyledi.
Kurultaya Ankara gezisi damga vurdu
Geçen hafta UBP, DP ve YDP başkanlarının Ankara’ya davet edilmesi dünkü YDP kurultayında gündem olmaya devam etti. Kurultayda ilk sözü olan DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu; “Anavatana gittim, yeniden çağrılsam yine giderim” dedi ve Ankara’ya davet edilmesine rağmen gitmeyen Kudret Özersay’a göndermede bulundu.
UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar da “Ankara ziyaretinde birtakım görüşmeler oldu ama Ankara’nın KKTC’ye müdahalesi söz konusu dahi değildir” dedi. 
Ev sahibi konumunda olan Erhan Arıklı da konuşmasında Ankara ziyaretine değindi ve “Anavatana ancak Anavatana inananlar gidebilir, ABD bir plan yapsa Arıklı’yı çağırabilir mi? Çağıramaz” dedi.

Arıklı çok iddialı konuştu 
YDP Olağanüstü Kurultayı’nda konuşan Genel Başkan Erhan Arıklı, “Daha ne vereceksin Sayın Akıncı, hangi tavizleri vereceksin? Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2 zihniyet yarışacak, 50 yıldır federasyonu getiremediler, bıraksınlar biz başaralım” ifadelerini kullandı. Erhan Arıklı, “Şu anda üye sayımız 7 bin 500, yılsonuna kadar yeni bir kampanya ile üye sayımızı 10 bine çıkaracağız” dedi. Başbakan’a hitap eden Arıklı, “Şu anda Sayın Başbakan’ın partisi birinci parti ama merak etmeyin Sayın Başbakan ensenizdeyiz geliyoruz” ifadelerini kullandı.
Sağda ittifak
Dünkü kurultayın en can alıcı noktası, sağdaki üç parti genel başkanının yan yana gelmiş olması ve sıcak görüntüler verdikten sonra konuşmalarında da Cumhurbaşkanlığı ve sonrasında sağ partilerin ittifak yapması yönündeki konuşmaları oldu. 
Davetli olmalarına karşın, CTP ve TDP’den hiç kimsenin YDP kurultayına katılmaması dikkatlerden kaçmadı. 
Tatar, Ataoğlu ve Arıklı konuşmalarında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde KKTC’ye inanan ve Anavatan Türkiye ile iyi ilişkiler kurabilecek bir adayın seçilmesi gerekliği üzerinde durdular. 
Her üç genel başkan da kendilerine veya destekledikleri adayın ikinci tura kalamaması halinde 2. turda oylarının sağ bir adaya olacağını seçimlere çok az bir süre kala ilan etmiş oldular. 

MESAJLAR

Adil ÖZGEY: Pek muhterem babanız Hakk’a yürümüş. Cenaze töreni bugün Lefke’de yapılacakmış. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz. 

Reşat AKAR: Gittiği hastaneden “hiçbir şeyin yok” diye eve gönderilen ve evde de yaşamını yitiren biraderinize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu sorumsuzluğun sahiplerini ise önce Allah’a sonra da size havale ediyoruz. 

Kenan AKIN: YDP kurultayında en duygusal anları siz yaşamışsınız. İlk YDP’nin kurulduğu o yılları ve gelinen noktayı görünce hayli duygulanmışsınız. 

Fırat ATASER: Su kesintileri artınca bölgedeki yer altı sularını artırmak için yeni bir dizi tedbirler almaya karar vermişsiniz. Sizin durumunuz gene iyi, bazı belediyeler 20 gündür su veremedi. 

Suphi ASİLTÜRK: Keşke her partide sizden bir tane olsa. Kurultaya gelen herkes hem çiğ köftesini yedi hem de serinledi. Bu ara 300 kilo çiğ köfte dağıtmışsınız. 

Bülent KAYA: Yıllarca UBP kurultaylarını sundunuz, dün de YDP’nin kurultayını. Bakıyoruz da yıllar geçse de sizin performansınızdan hiçbir şey eksilmemiş tebrikler. 

Ahmet YÖNLÜER: Hocam dün yine çok şıktınız. Özellikle kravatsız modern görüntüdeki kıyafetinizi eşiniz bizzat hazırlamış. Valla ünlü modacılar sizi böyle giydiremezdi. 

Kudret ÖZERSAY: YDP kurultayında gözlerimiz sizi aradı ama göremedik. Siz yoktunuz ama en azından bir vekil de mi göndermediniz? Yoksa YDP tabanına sıcak bakmıyor musunuz?

Tufan ERHÜRMAN: Bu seçimlerde en büyük beklentiniz sağ partilerden oy almak. Özellikle YDP seçmeni üzerinde bir sevginiz olmasına karşın kurultaya katılmayışınız bence siyasi bir hata, yazın bunu bir kenara. 

Cemal ÖZYİĞİT: Normalde siz severdiniz böyle kurultayları ama dün gözlerimiz sizi de aradı ama göremedi. Neyse vardır bir bildiğiniz diyeyim. 

Fikri ATAOĞLU: YDP kurultayında neşeniz yerindeydi. Özellikle Anavatan vurgunuz kurultayda dakikalarca alkış aldı. Kurultayın en ateşli konuşmasını yaptınız. 

Ersin TATAR: YDP’nin kurultayında hem ikinci tur için istediğiniz desteği buldunuz hem de diğer genel başkanlar ile iyi bir diyalog içine girdiniz. Kurultayın kazananı sanki de siz oldunuz. 

Erhan ARIKLI: Öncelikle seçimsiz bir kurultayda o salonu böyle doldurabiliyorsanız helal olsun demek lazım. Ancak Mart ayında karşınızda rakip olacağını unutmayın, bizden söylemesi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
VATANDAŞ
VATANDAŞ - 4 yıl Önce

İCRALARLA MAZBATALARI DURDURUN .HALK BATTI.

banner471

banner474