banner564

Larnaka- İstanbul: 450 TL - Ercan-İstanbul: 603 TL

Biranın sütten ucuz olduğu KKTC’de şimdi de bir başka gerçekle yüz yüzeyiz sevgili okurlar. KKTC’nin tek direkt uçabildiği Türkiye Havalimanlarına Güney Kıbrıs’tan uçmak artık daha ucuz.
Şaka değil, gerçek…
İnternette ucuz bilet arama siteleri var. Bunlardan bir tanesi de En Uygun. Com diye bir site. Dün akşam bir bakalım dedik. Eğer bugün ani bir işimiz çıksa ve İstanbul’a gitmeye kalksak kaça gideriz diye.
En uygun bilet fiyatları 450 TL’den başlıyor 1290 TL’ye kadar gidiyor. Eğer İstanbul’a Ercan’dan değil de Güney’den yani Larnaka’dan gitmek isterseniz cebinizden çıkacak para 450 TL civarında.
Larnaka’dan önce Atina’ya uçuyorsunuz, Atina’dan da aktarma yapıp İstanbul’a. Yani iki uçak değiştirerek gideceğiniz İstanbul, tek uçakla gidilen İstanbul’dan daha ucuz.
Eskiden Rumlar, İstanbul’a gitmek için Ercan’a gelip Türk şirketleri ile uçuyorlardı. Rumlara Ercan’dan gitmek ucuza geliyordu. Anlaşılan şimdi Türkler, daha ucuza İstanbul’a gitmek isterlerse Ercan yerine Larnaka Havalimanını tercih edebilirler. 
Belki yolculuk biraz uzun sürecek ama zaten İstanbul’da yoğun hava trafiğine girdiğinizde 1 saat 15 dakika sürmesi gereken yolculuk bazen iki, iki buçuk saati bulabiliyor. 
Atina’yı görüp oradan da İstanbul’a gitmenin bedeli bu kadar düşük iken daha yazın henüz başlarındayken uçmuş olan bu bilet fiyatları bakalım ileride dediğimiz gibi Ercan yerine Larnaka’yı daha cazip bir yer haline getirecek mi?

Futbol
Hayırlısı ile ligi bitirdik, hem lig şampiyonu hem kupa şampiyonu belli oldu. Bu sene ligde Yenicami fırtınası esti. Puan farkı çok da olunca aslında ligin heyecanı son haftalara sarkmadı.
Kupada ise final süper bir heyecana ev sahipliği yaptı. Direkten dönen toplar verilmeyen penaltılar ile unutulmaz bir gece yaşadık Gazimağusa’da.
Gece maçlarına da alıştık, iyi mi? Daha düne kadar sadece Lefkoşa’da Atatürk Stadında gece maçları oynanabiliyor iken, bugün Girne’de, Güzelyurt’ta ve Gazimağusa’da gece maçları oynanabiliyor.
Tamam, her şeyi mükemmel yapan bir hükümetimiz yok, belki bazı noktalarda eksik veya yavaş kalıyorlar ama bugün ülkenin her bir köşesinde herkesin eşiyle çocuğu ile maç izleyebileceği sahalar var.
Geçen gece sadece ben değil, binlerce kişi eşiyle, omuzlarında çocuğuyla geldi kupa final maçına.
Hem Spor Dairesi müdürü ve çalışanlarına hem de kendisi de iyi bir sporcu olan Başbakan Hüseyin Özgürgün’e bir teşekkür gerekiyor, bize bu güzellikleri yaşattıkları için. 

Anneler Günü
Dün sosyal medya resmen annelerin fotoğrafları ile dolup taştı. Herkes anası ile bir resim çekip sosyal medya hesabından paylaştı. Tabii annesi ebediyete göçenler de eski resimlerle yetinmek zorunda kaldı.
Allah, herkesin gölüne göre versin. Allah anaları başımızdan eksik etmesin. Ebediyete göçen anaların da mekânı cennet olsun. 
Ancak bu kadar analı paylaşımdan sonra insan merak ediyor, madem annelerimizi bu kadar seviyoruz neden hızlı araba kullanıyoruz, neden araba kullanırken cep telefonları ile görüşüyoruz, neden alkol- sigara gibi kötü alışkanlıklarımız var. Yoksa sizin ananız size tembih etmiyor mu? Dikkatli sür arabayı diye? 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Dün Dipkarpaz’a kadar gitmişsiniz. Oralara kadar gitmiş iken bizim Hector’u da görebildiniz mi? Daha modern daha hoş bir sit alanı için bir şeyler yapmak gerekiyor değil mi? 
Serdar DENKTAŞ: Biraz korkuttunuz bizi ama neyse şimdi iyisiniz. Bu arada doktorlar dinlenmek kaydı ile sizi dün hastaneden taburcu etmişler. Çok geçmiş olsun, birkaç gün istirahat iyi gelecektir. 
Fikri ATAOĞLU: Hafta sonu Ersin Tatar ve Zorlu Töre’yi geride bırakıp Yeşilırmak’tan Karpaz’a kadar hemen her yere uğradınız. Uzun zamandır kimse bu rekoru kıramıyordu. 
Sonay ADEM: Genel Sekreter olarak TKP’nin güvercini artık size emanet. Daha sık ekranlarda ve Lefkoşa’da göreceğiz demek ki artık sizi. 
Mehmet HARMANCI: Anneler gününde mezarlıklara giden vatandaşlar suların akmamasından şikâyetçi olmuş. Bir baktırın bakalım neden sular akmıyor mezarlıkta. 
Hasan SADIKOĞLU: İskele’de Evlendirme Memurluğu binası hizmete açılmış. Hayırlı ve uğurlu olsun. Bölgenin önemli bir eksikliği de böylece giderilmiş oldu. Emeği geçenleri kutluyoruz. 
Av. Savaş ATAKAN: Hafta sonu tavlada İçişleri-Dışişleri Bakanlarını yenmişsiniz ve şampiyonluğunuzu ilan etmişsiniz. Ancak bu hafta sonu Girne Karması geliyormuş, idmanlara ara vermeyin deriz. 
Faika ÖZNACAR: Nazara gelmişsiniz ve hastalanıp yataklara düşmüşsünüz. Neyse bu sayede belki de birkaç gün dinlenebilme şansı doğar. Tütünmeyi de unutmayın olur mu? 
Emine SİVRİ: Hangi arada İzmir’e gidip tatil yaptınız? Valla hiç sezdirmeden gidip tatilinizi yapıp ülkeye geri dönmüşsünüz. İzmir’de mide-kokoreç de yaptınız mı bari? 
Güvenç CANTAŞ: Hafta sonu minik prenses torununuzun yaş gününü dostlarınız ile birlikte yapmışsınız. Çocuklar için özel dikilen kostümler şahaneydi ama bu defa dedeler ve babalar için de özel kıyafetler hazırlanmasını istiyoruz. 
Redif NUREL: Süper lige çıkan Merit Alsancak Yeşilova için birbirinden ünlü oyuncuları ülkeye getirmeye başladığınıza göre bu yıl hedefleri yüksek tutuyorsunuz. 
Gürkan KARA: Siz hafta sonu Girne semalarında gezerken Lefkoşa’da kıran kırana tavla karşılaşmaları vardı. Neyse bu hafta sonu tüm ekibi toplayıp Lefkoşa’ya konuk olacakmışsınız. 
Salih KAYIM: Ülkeye Çin’den çok önemli yatırımcıları davet etmişsiniz. Hayırdır Çinliler ne yapmayı planlıyor KKTC’de? 
Çiğdem AYDIN: Yılın annesi ödülü bu yıl size verilmiş. Kolay değil bu zamanda hem haber peşinde koşup hem anne olmak değil mi? 
Hande Kayasal ÇELİKDEN: Yerel seçimler yaklaştıkça adınızdan sıkça söz edilmeye başlanıldı. Hayırdır inşallah, ateş olmayan yerden duman çıkmaz dermiş eskiler. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “11 yıldır kamuya tek engelli alınmamıştır. Devletin suçu yok, yönetenleri suçluyoruz. Çıkan yasalar maalesef yürürlüğe de giremiyor. Bu konuda en vurucu örnek ortada: BM tarafından kabul edilmiş Engelli İnsan Hakları Bildirgesi, meclisimizden 2010’da geçti ama tozlu raflarda duruyor ve buna ek olarak alt tüzükleri de duruyor. Bu bildirge, engellilerin yol haritasıdır ama tüzükleri bile yok.”
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk
YORUM EKLE

banner471

banner473