banner564

Lefkoşa için son 58 gün 

 Yerel seçimler için artık 58 gün kaldı. Ve artık yavaş yavaş tablo da netleşmeye başladı. Başkent Lefkoşa’da şimdilik adı açıklanmış 6 aday var.
Bunlardan bir tanesi ittifak adayı, 3 tanesi parti adayı ve diğer ikisi de bağımsız aday olarak yarışa katılacak. İşte partiler ve adaylarda son durum.
•    UBP: Hasan SEROĞLU 
7 Nisan 2013’de yapılan seçimlerde UBP’den Lefkoşa Belediye Başkan adayı olan Futbol Federasyonu Başkanı ve iş adamı Hasan Sertoğlu bir kez daha UBP adayı olarak 24 Haziran’daki seçimler için aday oldu.
Parti içinde ağırlığı olan ve spor dünyasından gelen Sertoğlu için UBP büyük umutlar besliyor. Yeniden başkente sahip olabilmek adına UBP’nin Lefkoşa’da büyük bir kampanya yapacağı söyleniyor.  
Sertoğlu’nun bu seçimlerdeki handikapları ise daha önce milli cephe ile girdiği söz düellosu, sağ kökenli iki parti DP ve YDP’nin kendi adaylarını çıkaracak olması. 
•    TDP-HP-CTP: Mehmet HARMANCI 
Mevcut belediye başkanı olarak ağır bir yükün altına giren Mehmet Harmancı bu süreçte belediyeyi ayakta tutabilmek adına elinden gelen gayreti ortaya koydu. 
Seçimlere hükümeti oluşturan 4’lü koalisyonun ittifak adayı olarak girmeye hazırlanırken DP kendi adayını gösterme kararı aldı. Aslında DP’nin yaptığı taktik. Çünkü sağ tabanın oyları UBP’ye gitmesin diye DP aday gösteriyor Lefkoşa’da.
Harmancı’nın bu seçimlerdeki handikapları, bir kere ittifaktan güçlü bir destek göremeyecek gibi. Zira CTP’nin içi kaynıyor, CTP’lilerin ne kadarı sandığa gidecek ve ne kadarı Harmancı’ya oy verecek tam bir muamma konusu. Diğer bir handikap ise DP içinden bir grubun da UBP adayına gizliden çalışacak olması.

•    DP: Okyay SADIKOĞLU 
MÜSİAD KKTC temsilcisi de olan Okyay Sadıkoğlu sevilen ve sayılan bir iş insanı. Daha öncede Bizim Parti, ÖRP ve UBP’den aday oldu Lefkoşa’da. Son seçimlerde ise DP’den milletvekili adayı olmuştu Sadıkoğlu. 
Sadıkoğlu’nun çıkışı biraz taktik gibi gözüküyor. Zira başkenti UBP’ye kaptırmak istemeyen DP, Sadıkoğlu gibi sevilen bir ismi aday göstererek merkez sağın oylarını bölme niyetinde.
Sadıkoğlu’nun bu seçimlerdeki handikapları ise daha önce birçok kez seçimlere girip çıkmış olması, partisinin tek başına destekleyecek olması.
•    YDP: Kemal ALTUNCUOĞLU 
Seçimlerin sürpriz adayı YDP, zira bu seçimlerde 28 Belediye içinde sadece Lefkoşa’da kendi adayını gösterecek olması, bu kentte iyice asılacak olması anlamını taşıyor bir yerde.
Kulağıma gelen bilgilere göre hayli iddialı bir belediye meclis üyesi adayları ile seçimlere hazırlanan Altuncuoğlu esnaf kesiminin de desteğini alacak gibi gözüküyor.
Altuncuoğlu’nun bu seçimlerdeki handikapları ise partisinin kendisine ne kadar maddi ve manevi destek olacağı ile ilgili. 

•    Bağımsız: Çetin SADELİ 
Son genel seçimlerde çok iyi bir oy almasına karşın bağımsız aday olması nedeni ile milletvekili seçilemeyen Çetin Sadeli (ÇETO) bu kez rotayı yerel seçimlere çevirdi. 
Mehmet Ekin Vaiz’in yaptığı reklamlarla adını ülke geneline duyurmayı başaran Sadeli, bakalım MEV’i bu seçimlerde etkin bir biçimde kullanabilecek mi?
Sadeli’nin bu seçimlerdeki handikapları ise karşısına güçlü adayların olmuş olması. 

•    Bağımsız: Arif Salih KIRDAĞ
Daha önce 13 kez seçimlere giren Kırdağ bu seçimlerinde en renkli simalarından olacağı kuşku götürmez bir gerçek olarak ortada duruyor. 
Her seçim bir önceki seçimlere göre aldığı oy sayısını arttıran Kırdağ’ın oylarını nereye kadar arttıracağı merak konusu.
Kırdağ’ın bu seçimlerdeki handikapları ise kampanya danışmanı MEV’i rakibi Çetin Sadeliye kaptırmış olması. 

Seyrüsefer inşallah bu sefer… 
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, seyrüsefer çıkarmayı ortadan kaldıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle, her araca, benzin istasyonlarına ve seyyar tanker pompalarına çip takılacağını, böylece ülkedeki büyük akaryakıt kaçağının önüne geçileceğini söyledi.
Ne zaman söyledi, 22 Mart 2017 Çarşamba 12.06’da…
Motorlu Araç Satıcıları ve İthalatçıları Birliği Başkanı İbrahim Akın, “Artık seyrüsefer affı da seyrüsefer de olmayacak!” dedi. 
Ne zaman dedi; 1 Mart 2017, Çarşamba 07.50’de…
Peki, kalktı mı? Kalkmadı mı? kalkması için yapılan çalışma ne oldu, kadük oldu?
Peki, yeni bir çalışma var mı? 
 İnşallah bu sefere…
 

MESAJLAR

Serdar DENKTAŞ: Seyrüsefer çıkarmayı ortadan kaldıracak yasanın akıbeti hakkında bir bilgi verir misiniz? Sahi hani de kalkıyordu seyrüseferler. 

Mustafa AKINCI: Son günlerde ada çapında ziyaretlerinizi arttırdığınızı gözlemliyoruz. Acaba diyoruz yerel seçimlerden sonra bir sürpriz yapıp Başkanlık Sistemini tartışmaya açar mısınız? 

Hande TİBUK: Fenerbahçe kongreye giderken siz renginizi belli etmemekte ısrar ediyorsunuz. Bakalım kongrede oyunuzu kimden yana kullanacaksınız? Takipteyiz. 

Fuat NAMSOY: İrlanda’daki açılışlara benzer bir açılış ile Lapta sahil yolunu açmışsınız. Özellikle katılımcılar hayli ilgimi çekti, hepsi de eski dostlar değil mi? 

Akın AKTUNÇ: Duyduklarım herhalde doğru olamaz diye düşünüyorum. Dayı’nın Yerinde, Faiz Sucuoğlu’na tavlada 5-1 yenilmişsiniz. Sizinle maç yapmayı ileri bir tarihe kadar erteledim. 

Kutlu EVREN: Bakanlık sonrası biraz rahatlayınca hem işlere hem de evdeki işlere el atmışsınız. Evde tadilat başlatmışsınız ve tadilatın da bizzat başındaymışsınız. E kolay gelsin o zaman. 


Fikri ATAOĞLU: Gönyeli Belediyesi’nin vidanjörlerinin ortalık yere pislik dökerken çekilmiş videolarını herhalde gördünüz, bakalım bu konuda bakanlık olarak ne yapacaksınız? Takipçisiyiz. 

Sonay AKGÜNEY: UBP’den Alsancak Belediyesi, Belediye meclis üyesi olmak için başvurunuzu yapmışsınız. E başvurunuzu yaptığınıza göre artık aktif siyaset dönemi başlıyor sizin için, mangalları ne gün yakacaksınız? 

Ulaş GÖKÇE:  Biz sizin ne karakterde olduğunuzu biliyorduk ama şimdi bu adaylık sebebi ile tüm memleket öğrenmiş olacak. Bir vatandaş kendisini dolandırdığınız iddiası ile sizi mahkemeye vermeye hazırlanıyormuş. 

Çetin SADELİ (ÇETO):  Pazartesi günü için tüm hazırlıklarını yap, tam 17.30’da canlı yayında karşımda olacaksınız. Sosyal medyadan düelloya çağırmaya benzemez bu işler. Hadi bakalım… 

Arif Salih KIRDAĞ: Katıldığınız TV programlarına Gazi madalyanız ile çıkmaya başlamanız milli cepheden de oy beklediğinize dair yorumlanıyor. Neyse madalya çok yakışmış. 

Kemal ALTUNCUOĞLU: Parti MYK’sı da adaylığınızı onaylayınca artık sizde resmen büyük yarışa dâhil olmuş oldunuz. Bu arada belediye meclis üyelerinizden birkaç tanesini duyunca hayli şaşırdık doğrusu. 

Salih OKTAY:  CTP'li Gazimağusa Belediye Meclis üyesi olarak girdiğiniz siyasette şimdi de Gazimağusa bağımsız Belediye Başkan adayı olacağınız konuşuluyor. İyi de neden bağımsız? 

Fikret CİVİSİLLİ: Sizde kırk yıllık CTP’li olarak girdiğiniz siyasette İskele'den bağımsız belediye başkan adayı olarak çıkıyormuşsunuz.  İyi de CTP’nin çivisi mi çıktı?

Zeki ÇELER:  1 Mayıs'ta herkesin "off" olması için çalışma başlatmışsınız. Bari o gün için büyük bir piknikte düzenleyin boğazda, hep beraber yiyelim içelim… 

POLEMİX
“Şu anda Makarios’un mu hedefine yakınız? Denktaş’ın kine mi? Rahmetlinin üstün yeteneklerini, bilen biliyor ama o bile; karşısındakiler bu kadar aymaz, akılsız, hayalperest, romantik ve kompleksli olmasaydı, bu kadar yolu alamazdı… Kendileri için cehenneme giden yolun taşlarını kendileri döşeyip, cennet bulmayı umut ediyorlar… Bu son hafta olanları bir de benim gibi düşünün “
Doç. Dr. Nazım BERATLI

YORUM EKLE

banner608

banner473