banner564

Limasollu, Girne’de aday

Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği'nin hali hazırdaki başkanlarından iş adamı Aziz Limasollu, Girne’de Bağımsız Belediye Başkan adayı olma yolunda.
Dörtlü koalisyon hükümetinin de “Çatı Aday” olarak teklif götürmeye hazırlandığı Aziz Limasollu, Girne’de sevilen ve sayılan iş insanların başında geliyor. 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası üyesi de olan Limasollu, eşi ile birlikte aile şirketi olan Just Limited’i 1986 yılında kurdu. O günden sonra hem iş hayatında hem de kendi meslek sektörleri olan Elektrik Müteahhitleri Birliği'nin gelişmesi adına önemli roller üstlendi.
Girne’nin en büyük müteahhitlerinden en küçük müteahhitlerine kadar birçok iş insanının destek verdiği Aziz Limasollu, bu konudaki kesin kararını hafta sonu verecek. Zira bu süre zarfında başta CTP olmak üzere şimdiden kapısını çalan partiler de son kararını vermiş olacak.
Bağımsız aday olarak yarışa girmek noktasında istekli olduğu öğrenilen Aziz Limasollu’nun gerek sağ kesimden gerekse sol kesimden oy alabilecek birisi olması, iş çevrelerinin kendisine destek verecek olması, yaklaşan yerel seçimler öncesi şansını Girne’de daha da arttırıyor. 

Eski Erenköy! 
Hükümet Erenköy’ü hem Karpaz’a bağlamayı düşünüyor hem de çalışanlarını kapı önüne koymayı. Çok yakında Yenierenköy Belediyesinde 112 çalışan kıdem tazminatları ödenip, işten durdurulacak. Belediyenin 26 milyonluk borcu da devlet sırtına ekstra yük olarak bindirilip Yenierenköy konusuna hükümet çözüm getirmiş olacak.
Bu konuda çok şey söylemek geçse de içimden çok fazla bir şey söylemeyeceğim. Yarın batacak başka belediyeleri de benzer yöntemlerle yanlarındaki komşu belediyenin üstüne atmayı yeni bir gelenek haline getireceğimizden de kimsenin kuşkusu olmasın.

Parayla oynuyorlar!
Bütçelere örtülü ödenek diye 5’er yüz bin liracık koyan hükümetimiz, her alanda para ile oynamaya devam ediyor. Başkanların emrine verilen 500 Bin TL’den sonra vekillerimize de aylık 900 TL’lik zam yapılıverdi.
Yetti mi? Yetmedi tabili ki… 
KIB-TEK Sözleşmeli istihdam yapıldı. Hem de barem 18 B’den,  yani Müdür Muavini bareminden. Ama bu da yeterli gelmemiş olacak ki ek olarak da %1 ödenek verilmesine karar verildi. 
Ohhhhhhh
13 Bin 500 lira maaşla başlayan ve ek olarak ta tahsisat konan dostumuza “yede gorkma” diyoruz. 
Sadece devlet eli ile de yetinilmedi. KİT’ler üzerinden de yenilmesi için düğmeye basıldı. Dome Hotel’den bir gazeteciye 12 bin liracık bir çek kesiliverdi dün.
Ohhhhhhh, suyundan da koy….
Başbakan dün katılığı bir etkinlikte ne dedi?  "Doğru yolda gitmiyoruz. Hepimiz daha çok çalışmalıyız"
Yalan mı? 


MESAJLAR

Cafer GÜRCAFER: Ercan Havaalanı ihalesinin incelemeye alınmasını ve neticelerin kamuoyu ile paylaşılmasını talep etmeniz son derece yerinde oldu. Bu arada bu konuda elinizdeki kaseti ne zaman piyasaya süreceğiniz merak konusu olmuş. 

Zeki ÇELER: Personelin motivasyonunu artırmak için onlara doğum günlerinde özel sürprizler yapmaya başlamışsınız. Gerçekten te güzel bir uygulama, herkese örnek olmasını dileriz. 

Tufan ERHÜRMAN: Bu hafta içinde tüm atamaları hazırlayıp onay için Saray’a gönderecekmişsiniz. Atamaların bitmesi ile de bir takvim üzerinde bazı önemli hamleleri atmanız bekleniyor. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Dünkü 6-4’lük tavla hezimetinden sonra sinirinizi akşama kadar tekne boyayarak atmışsınız. Ee boşuna dememişler usta;  boynuz kulağı geçer diye… 

Aziz LİMASOLLU: Girne Belediye Başkan adayı olmak için artık son kararınızı vermek üzereymişsiniz. Bu konuda gelecek hafta içinde geniş kapsamlı bir basın toplantısı ile adaylığınızı ilan edecekmişsiniz. 

Özel TAHSİN: Pek muhterem valideniz hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Ceyhun ÜMİTER: Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Anlaşılan Filiz hanım gerçekten bakanlıkta çok güçlü bir ekip kurmak istiyor, yanına sizi de aldığına göre..

Züleyha KARAMAN: Başbakanlık’tan ayrılıp Saray’a doğru yola çıktığınız yönde haberler geliyor. Bakalım Saray’dan sonra nereye çıkacaksınız? İşin şakası bir yana hayırlı olsun. 

Evrim HINCAL: İhtiyat Saldığı Yönetim Kurulu Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Başta yeni bina olmak üzere birçok konu masanızsa olacak, kolay gelsin, başarılar diliyoruz. 

Tayfun BALIKCI: Bu hafta sonu gökten dünyaya uydu düşecekmiş,  acaba bu uydu bizim başımıza denk gelir mi? Zira bu aralar havaya taş atsak bizim başımıza denk geliyor. 

Derya BÖKEYHAN: Yeni arabanızı kazasız belasız sürün. Ancak malum adettendir, yeni bir araba aldınız mı arkadaşlarınızla ıslatmanız gerekir, bir alo yeter bize. 

Bayram KARAMAN: Şu kamuoyunda derin yankı bulan 12 Bin TL’lik çek konusunda bir açıklama yapacak mısınız? Yoksa bizde bazı defterleri karıştırmaya başlayalım mı Dome Otel konusunda. 

Güven ARIKLI: Genç TV ile yollarınızı ayırmışsınız. Hayırdır ne oldu da ayrıldınız kanaldan. Neyse vardır her halde bir bildiğiniz, her iki tarafa da hayırlı olsun demek düşer bize. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Yeni Erenköy Belediye Başkanlığınızı dün sosyal medyadan ilan etmişsiniz ve birçok destek mesajı gelmiş paylaşımınıza. Ama üzgünüz, hükümetin başka planları var bu konuda. 

Mahmut KANBER: Ülkede şoförlerin seviye veya sınıflandırılması çerçevesinde eğitim, test, denetim yapılmamasından şikâyet ediyorsunuz. Oysa bu arkadaşların ellerinde belge olması gerekmez mi bu işi yapabileceklerine dair. 

POLEMİX
 “Suriye sınırı boyunca Türk Ordusu ve ÖSO’nun kaydedeceği ilerleme ABD ve Avrupa ülkelerini mutlaka harekete geçirecek. Bu kapsamda Kıbrıs’ı, Ege’yi ve Kafkasları kaşıyarak farklı sinir uçlarından zafiyet üretmeye çalışacaklar”
Emekli General Beyazıt Karataş

YORUM EKLE

banner471

banner473