banner564

Listeyi neden açıklamıyor sunuz?

 Hükümet adına Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamayı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay yapmıştı. Ve bir önceki hükümet döneminde yapılan vatandaşlıkların incelendiğini ve yasaya aykırı olarak tespit edilen 175 kişinin vatandaşlığının iptal edileceğini açıklamıştı.
İşte ne olduysa o saatten sonra oldu. Önce resmi olarak listeyi İçişleri Bakanı’ndan istedik, “veremeyiz” dediler. Sonra bir internet sitesine sızdırdılar. Sonra ilgili Bakanlar Kurulu Kararını Resmi Gazete’ye göndermediler.
Dünden bu yana da iptal edileceği söylenen ama hiçbirimizin resmi olarak görmediği o listedeki bazı isimlerin, listeden çıkarıldığı yönünde haberler gelmeye başladı. 
Hatta bazı bakan ve vekillerin adları ortaya atıldı. Onların girişimleri ile bazı isimler kendi isimlerini listenin dışarısına çıkmasını sağlamış diye duyduk.
İyi de kardeşim siz değil miydiniz ‘Şeffaf Hükümet’ olacağız diyen. Elinize yüzünüze bulaştırdınız bu işi de. 
Şimdi soru basit? Neden listeyi şeffafça yayınlamıyorsunuz? Neden listeyi Resmi Gazeteye göndermiyorsunuz? Ne oldu da listede adı olanlar tekrardan listeden çıkarıldı?
Neyin karşılığında geri adım atıldı? Siyasi ve maddi bir ilişki mi var adı listelerden geri alınanlarla aranızda. Çıkıp açıklayın kardeşim. Eğer susmaya devam ederseniz demek ki bu iddialar doğru? 

Akıncı’nın canı can değil mi?
Meclis Başkanı 2009’dan beri mecliste görev yapan üst düzey bürokratları görevden almak için hamle yaptı. Konu meclise gündeme gelince “ben öyle istedim, canım böyle çekti” mealinde bir açıklama yaptı.
Ama söz konusu atamalar Saray’dan dönmüş. Cumhurbaşkanı önüne konan bu kararnameleri imzalamamış, iyi de yapmış.
Teberrüken’in ki can da Mustafa’nın ki patlıcan mı? Onun canı da bu kararnameleri imzalamak istememiş. 
Hadi buyurun buradan yakın.  
Şimdi ne olacak? Yıllardır mecliste CTP’li DP’li UBP’li yönetimlere hizmet veren bu bürokrat arkadaşların yüzüne Meclis Başkanı nasıl bakacak? Gerçi aynı hükümet çatısı altında yılların siyasetçisi Hüseyin Angolemli’nin yüzüne nasıl bakıyorlarsa bu arkadaşların da yüzüne aynı şekilde bakabilirler. 

İkinci adresleri oldu
Alsancak’taki Merit Otellerinin çalışanları ve yöneticileri için ikinci adres oldu adeta Lapta Huzurevi. Son olarak Merit Royal ailesi yanlarında getirdikleri ikramları kendi elleriyle Lapta Huzur Evi sakinlerine dağıttı. 
Bakımevinde kalanlar açın artık Merit çalışanları birer evlat gibi adeta. Huzur evi sakinleri Merit Royal Otel Halkla İlişkiler müdürü Ebru’yu ve diğer personeli artık ismi ile biliyorlar, onları yakından tanıyorlar.  
Son dönemde ses getiren sosyal sorumluluk projelerinin yanında düzenli olarak da devam eden projeleri ile Merit Otelleri ve çalışanları umarım diğer kuruluşlara da örnek olur.  
  

MESAJLAR

Tolga ATAKAN: Devlet bürokrasisi sizin hızınıza yetişemeyince son çare olarak dışarıdan hizmet satın alınması yoluna gitmeye karar vermişsiniz. Bakalım yasalarımız bu duruma müsaade ediyor mu? 

Teberrüken ULUÇAY: Demek ki öyle her canınızın çektiği olmayabiliyormuş neyse artık arkadaşlarla idare edeceksiniz bir dönem daha. Belki seçim yasaklarından sonra değişirsiniz kendilerini. 

Adnan ERASLAN: Şu bakanlığın birinci katının merdivenlerinde bulunan yılanının Elye’den sizin arabanın altında geldiği yönde iddialar var. Gerçekten de yılanı siz mi getirdiniz Lefkoşa’ya? 

Mustafa AKINCI: Normalde kırmızı ışıkta bekliyorsunuz. Ama dün Girne’deki bir cenazeye geç kalınca zaten sıkışık olan başkentin trafiğini daha da karmaşık hale getirip Girne’ye gittiniz. Neyse ara sıra olur böyle durumlar da değil mi? 

Nihat BERKAN: Yani kırk yıl düşünsem sizin de bu ülkede dolandırılacağınız hiç aklımıza gelmezdi. Ev aldığınız müteahhit sizi fena halde dolandırmış. Neyse peşini bırakmayın bu terbiyesizin. 

İsmail KOFALI: Gönyeli’de bir kez daha belediye meclis üyesi olmak için UBP’den aday olmuşsunuz. Geçen seçimlerdeki genç ekibi yeniden toparlarsanız bu defa da rahatça kazanırsınız. 

İlter TEKBIYIK: Gazimağusa Belediyesi Belediye meclis üyeliği için UBP’den aday adayı olmuşsunuz. Bu konuda da çok geniş bir kadro ile seçimlere hazırlanmak içinde bir seçim ofisi tutmuşsunuz. 

Fahri KAVAN: Girne Belediyesi Belediye meclis üyeliği için sizde UBP’den aday adayı başvurusunda bulunmuşsunuz. Hayırlı olsun, demek ki siyasete girmeye sizde sonunda karar verdiniz. 

Kansu AKSU: Lefkoşa’dan belediye meclis üyeliğine aday oldunuz ama son dönemde sizi sürekli Gazimağusa’da görüyoruz. Yoksa adres değişikliği mi yapsanız ve seçimlere Gazimağusa’dan mı girseniz? 

Arzu DERİN: Emlak sektörüne hızlı bir giriş yaptıktan sonra özellikle İranlı dostlarınızı Kıbrıs’ta ağırlamaya başlamışsınız. Bazı İranlılar burada gördükleri ilgiden memnun kalmışlar ve burada yatırım yapma kararı almışlar. 

Tufan ERHÜRMAN: Gönyeli Yenikent’teki evin tamda karşısından geçen dere yüzünden hayli zor günler yaşıyormuşsunuz. Zira sinekler yüzünden akşamları uyuyamıyormuşsunuz. Neyse önümüzde seçim var, ver oyunu Mustafa Akyön’e kurtul sineklerden. 

Cemal ÖZYİĞİT: Bu yıl 19 Mayıs kutlamalarında Atatürk teması kullanılması hem çok güzel oldu hem de çok anlamlı. Bu yönde tebrik mesajları geliyormuş bakanlığa. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Dün akşam neredeyse vekillerin yarısını da yanınıza alıp Akıncılara çıkartma yapmışsınız. Bundan sonra benzer çıkartmaları diğer bölgeler içinde yapacak mısınız? 

Çetin SADELİ (Çeto): Dün doğum gününüz nedeni ile seçmenleriniz size sürpriz doğum günü partileri düzenlemişler. Akşama kadar bir orada bir burada pasta üflemekten yorgun düşmüşsünüz. 

 POLEMİX
“Filistin’de yaşanan olayları, İsrail askerlerinin göstericilere ateş ile karşılık vererek çok sayıda insanın ölümüne ve binlerce insanın yaralanmasına yol açmasını şiddetle kınarız. Bu gelişmelerde rol oynayan bütün devlet adamlarını, daha soğukkanlı ve bilinçli olarak terörün kaynaklarını kurutmaya; doğal kaynakları küresel refahın gelişmesi için hakça kullanmayı müzakereler yolu ile temin etmeye çağırırız.” 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası  

YORUM EKLE

banner608

banner473