banner564

LTB’de neler yaşanıyor? 

 Lefkoşa Türk Belediyesinde geçen hafta bütçe görüşmeleri vardı. Her zaman “canlı” olarak verilen toplantı bu kez ne hikmetse canlı olarak verilmedi. Teknik arıza var denildi meclis üyelerine. 
Durumu bir belediye meclis üyesinden bize aktarmasını istedim. Sağ olsun bizim için son dönemde LTB içine yaşananları bir bir yazmış.  İsmi bizde saklı LTB Belediye Meclis üyesinin işte yazdıkları….  
“Aslında LTB’de yanlışlar çok neresinden başlamak lazım diye düşündüğümüzde şeffaflık söylemi ile başlamayı tercih ettim. Lefkoşa Belediyesinde Sayın Başkanı şeffaflık ile yönetim yaptığını söylerken, Bugün dahil halen Orijinal Banka Ekstresi sunamıyor. Bu nasıl şeffaflık!
UBP meclis üyeleri, seçimden sonra yazılı ve sözlü taleplerine rağmen alınamayan orijinal banka ekstreleri olmamasına rağmen, 12/09 Çarşamba günü 6 milyon cari hesap limitini ( overdraft)  Başkanın dönem sonuna kadar uzattılar. Hiçbir resmi orijinal banka ekstre evrakı sunulmadan neyi nasıl inceledikleri bilinmemesine rağmen TDP, CTP ve HP’nin oyları ile uzatılmıştır.  Şeffaflıktan bahseden Sayın Harmancı nedense bu evrakları vermiyor, enteresan olan ise nedense şeffaf olan Sayın Başkan, bu tartışmaların olduğu toplantıyı yayınlatmıyor. Herhalde şeffaflıktan artık görünmüyorlar, sorun bundan kaynaklanıyor.
Bununla birlikte özellikle CTP’den katılan meclis üyelerinin tek görevinin TDP ne getirirse onaylama ve UBP’ye saldırma olması da bu şeffaflığa tuz biber ekmekte. Sayın Harmancı’ya sadece koltuk değnekliği yapan CTP ve HP de şeffaflık ve evrak isteme konusunda tam olarak üç maymunu oynamaya devam etmekte, halka söylenen ile gerçeklerin bir olmadığını söylemeyi bir borç bilirim.
Konularımız bu kadar da olmadığını bu karartmalar içerisinde 6 milyonun 4 milyon daha artırarak 10 milyona çıkarılması için de çalışmalara devam ettiklerini belirteyim. Halen hiçbir orijinal banka ekstresi vermeden şeffaflıktan bahsederken TDP’ ye baston olan diğer iki partiyi de tebrik etmek gerekir...”

Ah KTHY ah!
Arnavutluk'un Türk Hava Yolları (THY) ortaklığında kurulan ilk ulusal havayolu şirketi Air Albania, ilk sembolik uçuşunu dün İstanbul'a gerçekleştirdi.
Bir zamanlar bizimde THY ile ortak Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) vardı.  Bugün ülkeyi yönettiğini zanneden zihniyet o günlerde de ülkeyi yönettiğini zannediyordu.  O kadar kendinden geçmişlerdi ki “Dünyanın bir numaralı havayolu şirketi olan THY’yi ortaklıktan attılar.” 
Ve sonrası malum, KTHY kısa bir süre sonra battı ve o günden sonra da bir daha Milli bir havayolu şirketimiz olmadı, olamadı. Dün Air Albania’nın ilk uçuş haberi aklıma gelince bir kez daha bu acıyı hissettim ve sizlere de hatırlatmak istedim. 
 

Sol mu? 
Hep diyorum ya “Bizim solcular çakma solcu, Çin malı gibiler.” Güya solcu bir Başbakan var hükümetin başında. Gidip ucuz mal satıyor diye kantinleri kapatıyor. 
Oysa marketleri uyarmalı, daha az kar edip, solun paylaşımcılığı ile vatandaşa bu dönemde yardımcı olmalarını istemeliydi. O ne yaptı, sermayenin yanında yer alıp, vatandaşı sermayenin kucağına itti.
Bu ülkede belki de ihtiyaç duyduğumuz şey, gerçek manada bir Sol parti olabilir mi? 

MESAJLAR

Savaş ATAKAN: Yahu daha denize girebilmek için bir aydan fazla bir süre var iken siz hafta sonu sezonu kapattığınızı açıklamışsınız. Durun bu kadar acele etmeyin. 

Gürsel SÖNMEZLER: Cumartesi gecesi KKTCÇAPDER olarak yönetim kurulu toplantınızı yapmış ve bir dönem daha dernek başkanı olarak kalmayı kabul etmişsiniz. Zaten siz var iken başkası kolay kolay başkanlık yapamaz. 

Enver ÖZTÜRK: Kadim dostunuz İlay Diren ile geçen gün denizde palamut bırakmamışsınız adeta. En iyi tekne arkadaşımın teknesidir mantığı ile çıktığınız deniz yolculuğu hayli bereketli geçmiş. 

Mehmet HARMANCI: LTB’de muhalif bir belediye meclis üyesinin yazdıklarını okudunuz. Elbette sizin de söz hakkınız var. Bu ortaya atılan iddialar için siz ne diyorsunuz? 

Kutlu EVREN: Geçen gece hayırlısı ile oğlanı dünya evine soktunuz. Oldukça kalabalık gecen düğün töreni sonrasında kendinizi piste atmayı da ihmal etmemişsiniz. Bu arada papyonda yakışmış size. 

Abdullah AKTOLGALI: Şu bizim yabani eşekler ile ilgili olarak yaptığınız çalışmaları yakinen izliyoruz. Bu arada onlar için bir tanıtım filmi hazırlatmak içinde düğmeye basmışsınız. 

Anıl KAYA: Dünya Temizlik Gününde farkındalık yaratmak adına Alsancak bölgemizi temizlemişsiniz, elleriniz dert görmesin. Yalnız eskiden Gazimağusa’yı temizliyordunuz. Damat olunca sizinde öncelik olarak hanım köyü tercih etmeniz gözlerden kaçmadı. 

Türkay TOKEL: Oğlunuz size Alsancak’ta havuzlu bir villa satın almış ve sizde artık Alsancaklı olmuşsunuz. Güzelyurt’tan sonra bakalım Alsancak’ın havasına alışabilecek misiniz? 

Candan AVUNDUK: Sanayi bölgelerinin KTSO’ya verilmesi için bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz? Zira sanayi bölgelerinin tek çözümü, oda olarak buraların yönetimini bizzat almanızdır. 

Turgay DENİZ: Kuzey, Güneyden daha ucuz ama vatandaş hala daha akın akın Güney’e geçiyor. Hatta bakın 2 şerit yetmeyince Ulaştırma Bakanı 3 şerit için çalışma bile başlattı. 

Teberrüken ULUÇAY: Unuttuğumuz sanmayın, şu 300 bin liranın henüz peşinden vaaz geçmedik. Bu arada şimdi de elimize 25 bin liralık bir çek geldi. Dur bakalım daha neler neler gelecek. 

Kudret ÖZERSAY: İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan Akdeniz’de çıkacak doğal gazın Avrupa’ya taşınması için imzaları atıyor. Peki, biz bu işin neresindeyiz. Hadi iç politikada sesiniz çıkmıyor ya dış politika ne olacak? 

Mehmet SUNGUR: Ay sonunda İzmir’de yapılacak emlak fuarı için KKTC’den çok güçlü bir ekip ile yola çıkmaya hazırlanıyormuşsunuz. Bu arada hazır İzmir’e kadar gitmiş iken bizim yerimize de kordonda midye bira yapmayı unutmayın. 

Cengiz ERCAĞ:  Ve sonunda sizde Dedeler kervanına katılmışsınız. Artık bundan sonra size de Dede diyeceğiz. Bu arada torununuzu Allah bağışlasın, dedeli nineli büyütmeyi nasip etsin. 
 
Ayşegül BAYBARS: Türkiye’nin de desteği ile MOBESSA kamera sistemleri için artık düğmeye basmışsınız. 

POLEMİX
“Hükümet fahiş zam yapanların peşindeymiş. Bende buradan bir ihbarda bulunayım. 4’lü koalisyon hükümeti son 6 ayda;  elektriğe, akaryakıta, süt ve süt ürünlerine, tüpe ve temel gıdaların tümüne fahiş zam yapıldı!!!”
 Barış Tilki 

YORUM EKLE

banner608

banner474