banner564

Maraş konusu ve Obama

Çocuk gelişim uzmanları ve bilim insanları çocuklara özgüven aşılamanın ne kadar gerekli olduğu üzerinde son dönemde çok sık duruyorlar. İleride atılgan ve korkusuz bireyler olabilmeleri adına özgüven çok ama çok önemli.
Savaşın korkunç yüzünü yaşamış bir toplumun çocukları maalesef bu özgüvenden yoksun yetiştiği için bugün hemen her şeye tepki ve ön yargı ile yanaşıyorlar.
En basit bir konuda bile ‘temkinli’ yaklaşmak gerektiğinin ısrarla üstüne basıyorlar. Oysa hayat bazen risk almanızı gerektirebilir. Bu riski alabilmeniz içinde önce özgüveniniz tam olması gerekir. 
Hükümet, yarım asır sonra Maraş konusunda bir karar almaya çalışıyor. Ama ilk andan itibaren kendi içimizde öyle tepkiler konuldu ki ortaya gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.
Yok, efendim ‘BM’nin izni olmadan hiçbir şey olamazmış’, yok efendim öyleymiş, yok efendim böyleymiş. 
Bir dostumuz durumu şöyle özetliyor; “Durumu aleyhimize çevirmenin kılıfı aranıyor. Kendi haklarımızın korunması dışında uğraş veriliyor. Nedir arkadaşlar hedefiniz? Neyin ıspatının peşindesiniz? Kendi kendimizi haksız ve hukuksuz kılmaya çalışmakla elde edilmek istenen nedir? Teslim etme mücadelesinin arkasında yatan psikoloji nedir?” 
Bakın S-400 krizinde Erdoğan öyle dik durdu ki ABD geri adım atmak zorunda kaldı ve suçlu olarak da bir önceki Başkan Obama’ya fatura kesildi. 
Biraz dik durun arkadaşlar, ne BM ne de bir başkası gelip Maraş’ı elimizden alabilecek durumda değil. Yeter ki biz kendi içimizde bu bölgenin Vakıf Malı ve Türk Malı olduğu bilgisinden sapmayalım.

Amcaoğlu
İçişleri Bakanlık Müdürü Hüseyin Amcaoğlu için sosyal medyada bir paylaşım çılgınlığı başladı. Gören zannedecek Amcaoğlu’na büyük haksızlık yapıldı?
Bir kere henüz görevinin başındır Amcaoğlu. Evet, HP kanadından değiştirilmesi için bir beklenti var. Böyle bir durumda da elbette UBP’li bakanlıkların bir tanesinde Amcaoğlu’na yer verilecektir. 
Ama öyle bir hal aldı ki yazılanlar sanki de Ersin Tatar, Amcaoğlu’nun kellesini istedi. Yok böyle bir şey!..
Evet, mevcut bürokratların içinde çok önemli bir yere sahiptir Hüseyin Amcaoğlu. 3 yıldır neredeyse tüm İçişleri Bakanlığının yükü omuzlarında. Bakanlardan, müsteşarlardan daha iyi bir performans sergilediği de ortada.
Ama Amcaoğlu üzerinden UBP’yi ve Ersin Tatar’ı yıpratmak için başlatılan sosyal medyadaki paylaşımları ibretle izliyorum. Unutmamak gerekir ki bir başka Amcaoğlu’nu Ersin Tatar en güvendiği yere Maliye Bakanlığına atadı. 
Bu kadar basit olmamalı bu işler? Haksız mıyım? 

Olmadı Acun efendi
Yayınlanmaya başladığı günden bugüne kadar Survivor finali KKTC’de yapılıyordu. Ta ki bu son yarışmaya kadar. 
Kaçıncı sezon oldu bilmiyorum ama Acun’un Survivor finali KKTC ile özdeşti. Hatta final kısmında KKTC’deki maçları bile artık kanıksadık. O maçlarda hakemlik yapan Mustafa Cimcik (Kepo) dostumuz bile artık ekibin bir parçası gibi olmuştu.
Türkiye-Yunanistan arasındaki Survivor finali de uzun bir süreden bu yana KKTC’de yapılacak diye biliyorduk. Bir baktık ki programın yapımcısı Acun Ilıcalı finali KKTC yerine Bodrum’a almış.  
Muhtemelen Yunan oyunları, Rumların baskısından korktu, Acun’da geri adım atmak zorunda kaldı. Ama ne olursa olsun Survivor finaline yakışmadı bu durum. Finali adresi her zamanki gibi KKTC olmalıydı. 
 
MESAJLAR
Çağlar YÜKSEL: Son filminiz gişede yüzünüzü güldürünce filmin yapımcıları en kısa sürede ikincisi çekmek için karar almışlar. Üstelik ikinci filmde Kıbrıs’ta da sahneler çekilecekmiş. 

Aziz KARAAZİZ:  Geçen yıl ayaklarınızı deniz suyuna sokamamıştınız ama bu sene sezonu Kaplıca’da açmışsınız. Hade hayırlısı, madem sezonu açtınız artık her hafta sonu sizi deniz kenarlarında görebiliriz. 

Tolga ATAKAN: Ehliyet sınavlarının yazılı olması için bir girişim başlatmışsınız. Bu arada ekonomik ve mali işbirliği protokolünü en çokta siz bekliyormuşsunuz. Bu hafta olabilir o imza işi. 

Niyazi AYDENİZ: Deniz sezonun açılması ile birlikte artık tavla maçlarını deniz kenarında yapıyormuşsunuz. Mesajınızı aldık, en kısa sürede otele uğrayıp tavlada karşınıza oturacağız, hiç merakınız olmasın. 

Vedat ERBAŞ: Hafta sonu Golden Tulip Lefkoşa’da sahne alan Ebru Gündeş adeta sahnenin tozunu attırmış. Gece boyunca konser salonunda bulunanlar konseri büyük bir keyifle izlerken sizin de keyfiniz gözlerden kaçmamış 
 
Dilek Yavuz YANIK: Valla öyle paylaşımlar yapıyorsunuz ki pes dedirtiyorsunuz bazen bize bile. Belki de artık bu sosyal medya paylaşımlarını günlük bir gazetede köşeye taşımanın vakti geldi belki de. 

Aktaç ATAİ: Gördünüz mü? Acun’da sonunda çark etti ve yıllardır KKTC’de yapılan finali Bodrum’a aldırdı. Bu durum karşısında acaba ne yapmak gerek. Gidip Bodrum’da KKTC bayrağı mı açsak yarışmanın finalinde. 

Mustafa CİMCİK (Kepo): Acun yarışmayı Bodrum’a alınca sizin geleneksel hale gelen halı saha maçı da böylece yatmış oldu. Gerçi belki bir son dakika golü olur ve Acun sizi Bodrum’a davet eder. 

Şener ELCİL: Güney’deki öğretmenlerden şikâyetçi olmuşsunuz. Ahh  ah bizde Kuzey’deki bazı öğretmenler fena halde şikayetçiyiz? Ne olacak şimdi? 

Fehmi OKTAY: Klasik Pazar buluşmasında yine tüm aileyi alıp Denizkızı Otel’de küp kebabına götürmüşsünüz. Bu sıcaklarda aman dikkatli olun. Çok fazla kebap sizi hastanelik etmesin sonra. 

Ersin TATAR: Emlakçılar Birliği’nin seminerinde verdiğiniz mesajlar sektör temsilcileri tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmış. Bu arada sektörün sorunları konusunda da aynı hassasiyeti bekliyorlarmış. 

Kudret ÖZERSAY: Sizin müsteşar madem diğer tarafa geçebiliyor, madem ortak hükümet, madem her şey bir, o halde boşalan müsteşarlık için Hüseyin Amcaoğlu’nu neden değerlendirmiyorsunuz? Hem siz demediniz mi işe göre adam alacağız diye. Daha iyisi var mı? 

Asım AKANSOY: CTP’de olağanüstü kurultay tarihi belli olduğuna göre sizin kurultay için bir değerlendirmeniz olacak mı? Zira geçen gece yediğiniz yemekten sonra gözler üzerinizde. 

Jale Refik ROGERS: Geçenlerde bir törene küçük kızınız ile birlikte katılmışsınız. Anlaşılan sizi izleye izleye oda ileride belki de siyasete atılacaktır. Malum ailede var nasılsa. 

Bülent KAYA: YDP olarak Girne bölgesinde yapılanma çalışmalarını hızlandırmışsınız. Hemen her köyde bir örgüt binası oluşturulması içinde çalışma başlatmışsınız.  

YORUM EKLE

banner471

banner473