banner564

Masa üstünde…

 Bir kez daha gündeme geldi Meclis Başkanlığı için TDP’li Hüseyin Angolemli’nin adı. Malum 7 Ocak erken genel seçimlerinden sonra 4’lü hükümet pazarlıklarında Meclis Başkanlığı TDP’ye verilecek, Angolemli’de Meclis başkanı seçilecekti.
Ancak yasalara uymadığı gerekçesi ile Angolemli seçilemedi, yerine CTP’li Teberrüken Uluçay, Meclis Başkanı seçildi. Gerekli düzenlemeleri içeren yasa önerisi için dün UBP-CTP-HP-DP li vekillerin oyları ile ivedilik kararı alındı. Hasan Taçoy ve YDP ret oyu verdi. 
Angolemli yerine Meclis Başkanlığına oturan CTP’li Teberrüken Uluçay yaşanan gelişmeyi katıldığı bir TV programında değerlendirdi. 
Uluçay “Sadece içtüzük yetmez, anayasa değişikliği gerektiği söylenmişti. Bu öneri komitede ne zaman görüşülür, başsavcılık nasıl görüş gelir? Bu konuda herhangi bir girişimim yok ama bunu hep beraber göreceğiz" dedi.
Kısacası Uluçay ‘umut yok’ demeye getirdi. TDP’nin bu konuda öfkesi her geçen gün artıyor. Gözler şimdi komitede. Bakalım komiteden ivedilikle geçip genel kurulun gündemine gelecek mi yasa değişikliği.
Ve son bir not daha, dün Diyalog TV’de söyledim, yine söylüyorum, “Bu yasa geçer ve Angolemli o koltuğa oturursa kim isterse istesin, istediği yerde, istediği gece hesaplar benden. Var mı iddiaya girmek isteyen ve kendine güvenen? 

 
İthal siyasetçi getirelim?
Şaka değil, dün bir vatandaş yolumu kesti, “Bir önerim var, lütfen buna köşenizde yer verin”  dedi. “Madem yurt dışından ithal futbolcu geliyor, madem yurt dışından ithal işçi geliyor, madem yurt dışından ithal şirket yöneticisi geliyor, neden siyasetçi gelmesin ki?
Mesela Türkiye’de son yıllarda değişimi başarı ile yapan isimler var. Şimdi bu isimler boşta. Çağıralım ve Türkiye’de ki başarılarını tekrarlasınlar Kıbrıs’ta. Sağlık alanında bir Dr. Recep Akdağ, Maliye ve Ekonomi alanında Mehmet Şimşek gibi…”
Öneriyi dinleyince kafam karıştı, bir ara “neden olmasın” bile dediğimi fark ettim. Sahi, bu konuda siz ne dersiniz sevgili okurlar?  
 
Denktaş için liste
Son 8 ayda 800 kez UBP ile hükümet kurmam diyen ve son olarak UBP ile hükümet kurmayı “vatan hainliği ile eş değer” sayan Serdar Denktaş’a bundan sonra yapacağı açıklamalarda kullanması için bir liste yapmaya karar verdim. İstediği zaman bunlardan bir tanesini patlasın…
*UBP ile hükümet kuran surdis (ishal) olsun!
*UBP ile hükümet kuranın basuru (hemoroid) azsın!
*UBP ile hükümet kuranın iki ayağında da nasır çıksın!
*UBP ile hükümet kuran Isdavroz  (haç) çıkarsın! 
*UBP ile hükümet kuran kışta tirtiri (soğuktan titremek) çeksin! 
*UBP ile hükümet kuranın agsonası (dingili) kopsun! 
 
MESAJLAR

Serdar DENKTAŞ: Sendikalar şu statüko lafından pek rahatsız olmuşlar. Anlaşılan bu konu önümüzdeki günlerde karşınıza gelecek gibi. Neyse sayenizde statüko kelimesini hatırlamış olduk. 

Teberrüken ULUÇAY: Siz fitili ateşlediniz Zorlu Töre’de üstüne benzini döktü. Bakalım bu yangın daha nereler saracak ve siyaset kurumu bu işten ne kadar yarar sağlayacak, hep beraber göreceğiz. 

Ziya ÖZTÜRKLER: Son dönemde özellikle yükseköğretim sektörü ile ilgili yazdığınız bilimsel yazılara rağmen hala toplumda bu konuda bilgisizce yapılan yazı ve yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Mehmet BURHAN: Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı müsteşarlık görevi için iş artık Cumhurbaşkanının onayına kaldı. Kısa bir süre sonra bakanlık tarihinin en genç müsteşarı olarak ateşten bir gömlek giyeceksiniz, şimdiden hayırlı olsun. 

Aysu Basri AKTER: Dün meclisten yayın yapan Meclis TV’de sürekli sıkıntılar oluştu. Bu konuda teknikçi arkadaşlarla görüşseniz fena olmaz. Haftada iki gün yayın yapan bir kanalı hazır halde tutmak zor olmasa gerek. 

Hüseyin ANGOLEMLİ: Hayvan yasa tasarısı tamamda söylediğiniz hepimiz aslında hayvanız açıklamasına bazıları fena halde bozulmuş. Neyse siz onların gönüllerini bir şekilde almasını bilirisiniz. 

Kenan AKIN: Ölüm yıl dönümünde vatan şairi Namık Kemal’i unutmamışsınız. Keşke bu önemli şair için ülkede daha anlamlı ve güzel etkinlikler yapılıyor olsa. 

Güven BENGİHAN: KTAMS olarak eylem kararı aldınız, madem eylem yapacaktınız dünkü eyleme niye katılmadınız? Böyle şey olur mu? Bu konuda doyurucu bir açıklama bekliyoruz. 

Şener ELÇİL: Bir süreden bu yana yurt dışındaymışsınız. Ve kızınızın üniversite kaydı ile uğraşıyormuşsunuz. Neyse memlekete sağ salim döndüğünüze göre sorun yok demektir, tekrardan hoş geldiniz.

Erhan ARIKLI: Yurt dışı gezilerine bu ekonomik ortamda gidilmemesi gerektiğini söyleyerek hükümeti uyardınız. Ama son bir ayın gidiş geliş tablosunu alıp incelemenizi tavsiye ederiz. 

Sunat ATUN: Dün mecliste yaptığınız konuşma uzun zamanlar hafızalardan silinmeyecek şekildeydi. Öyle ki karşınızdaki bakanlar sorduğunuz sorular karşısında kroşe yiyen boksörler gibi duruyordu. 

Kudret ÖZERSAY: Hükümet ortağı olan diğer 3 partinin dışında direk size soruyoruz, “iki buçuk saat süren bir bakanlar kurulu” sonrası neden tek kelime açıklama yok. Hani şeffaflık, bu damı yalandı? 

Hasan Yılmaz IŞIK: Tüketiciler Derneği'nden bazı işletmelere boykot kararı alınmış. İyi de kim bu işletmeler? Ve neden boykot kararı aldıklarını da gerekçeleri ile kamuoyu ile paylaşır mısınız? 

Adnan ERASLAN: Geçen gün meclis önünde eylem yapan sendikacı kardeşlerimi görünce aklıma siz ve sizin kuşak geldi. Bence bu genç arkadaşlara kısa bir kurs verseniz hiç fena olmaz. 

 
POLEMİX
“Tünelde ışık göremeyen bir başbakan bu görevi hemen bırakmalı, tünelde ışık gören birilerinin bu göreve gelmesine fırsat verilmesi gerekir. Türkiye’de ne yaptığını bilen bir lider varken KKTC’de nerede ağlayacağını bilmeyen bir başbakanla karşı karşıya kaldık. Hükümet etme ciddiyet ister. “
Sunat Atun 

YORUM EKLE

banner471

banner473