banner564

Maskeli havalimanı

Hiç son günlerde havalimanına gittiniz mi, veya bir yerden bir yere uçak ile seyahat ettiniz mi? Dün bir vesile ile Ercan Havalimanı’na yolcu karşılamaya gittim.
Uçaktan inen ve gümrük kapısını geçen herkesin yüzünde maske olması dikkatimi çekti. Şuan tüm dünyayı kasıp kavuran corona virüs ile mücadele yöntemleri arasında sayılıyor maske takmak. Ve çok ciddi bir şekilde son dönemde maske satışları artmış durumda.
KKTC olarak diğer ülkelere göre biraz şanslıyız corona virüs konusunda. Zira Güney’deki havalimanlarında Rumlar ciddi bir denetim yapıyor, Ercan’a inecek uçaklar Türkiye’deki havalimanlarında çok ciddi taramalardan geçip geliyor.
Hali ile KKTC şuan dünya üzerinde en korunaklı yerler arasında yer alıyor. Biz de kendi kontrollerimizi aksatmadığımız sürece hiçbir sorun ile karşılaşmayacağımızı ümit ediyorum. 

Sezon açılışı 
İki aydan az bir süre kaldı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turuna. Ve ilk tur öncesi artık memlekette alabildiğince festivaller, alabildiğinde şenlikler kurulacak bu süre zarfı içerisinde.
2020’nin ilk festivali 1 Mart Pazar Günü, Tatlısu Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşecek olan “Ot Festivali” seçimler öncesi siyasiler için bulunmaz bir fırsata dönüşecek bu festival için artık geri sayım başladı.
Siyasilerden ilk gidiyorum mesajını ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı verdi. Görevde olduğu sürece festival festival gezmesi ile suçlanan Akıncı, kaldığı yerden festival gezmelerine anlaşılan devam edecek.

Anayasa değişikliği
Cumhurbaşkanlığında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başkanlığında Anayasa değişikliği ile ilgili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar ve Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik’in katıldığı istişare toplantısı yapıldı. 
Açıkçası seçimlere 58 gün gibi çok kısa bir süre kalmış iken Anayasa değişikliğinin çokta öncelikli olmadığını, hiçbir siyasi partinin bunun savunuculuğunu yapmayacağını, sadece belli bir gruba yönelik bir değişimin yine Anayasa’nın özüne aykırı olduğunu düşünüyorum.
O yüzden buradan siyasilere geçtiğimiz seçimlerde yaşadığımız o acı tecrübeyi de hatırlatarak bu işin bir başka bahara kalmasının en doğrusu olacağını buradan belirtelim. 

MESAJLAR

Ziya ÖZTÜRKLER: Girişimcilik ve İnovasyon Derneği’nin gerçekleştirdiği “Yapay Zeka, Girişimcilik ve İnovasyon” konulu konferansa katılım hayli yoğun olmuş. Gelecek bu tür işlerde, gençlerin ilgisi de. 

Oktay KAYALP: Pek muhterem kayınvalideniz Hakk’a yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun. 

Sabire KARAMAN: Geçen ay itibari ile emekli olmuşsunuz ve bugün bir aksilik olmazsa emekli maaşı almaya siz de hak kazanacakmışsınız. Ee nasıl bir duyguymuş emekli olmak, hayırlı olsun. 

Cemre YORGANCIOĞLU: Dün sabah kalktığınızda arabanızın ön camının çatlak olduğunu görünce gözlerinize inanamamışsınız. Valla gece yatıyoruz sabah nasıl bir sürprizle kalkacağımızı artık kestiremiyoruz. 

Muharrem ÖZDEMİR: Yaklaşan Şehitler Haftası kapsamında yeni bir belgesel için çok yoğun bir çalışmanın içine girmişsiniz. Proje için ülkemizin sanatçılarından da destek alıyormuşsunuz. 

Nihat YALÇIN: Son günlerde bir bakıyoruz Başbakanla, bir bakıyoruz Başbakan yardımcısı ile fotoğraf atıyorsunuz sosyal medyaya. Sanki hükümetin katalizörü sizsiniz. 

Mustafa AKINCI: Kimsenin sahiplenmeyeceği, halk tarafından kabul görmemesi halinde kimsenin sorumluk almayacağı bir Anayasa Değişiklik Önerisini imzalayacak mısınız? 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Dün Songuç Kürşad ile birlikte ayrelli toplamaya gitmişsiniz ve bir bağ ile dönmüşsünüz. Dönüşte de yumurta ile kavurup bir güzel yemişsiniz. Afiyet olsun da insan bir parça dostlarına ayırırdı o ayrelliden. 

Cemal ÖZYİĞİT: Sanırsam sizin kurultay bu yıl da yapılamayacak gibi geliyor bana. İsterseniz bu konuda ufak bir iddiaya da girelim sizinle. Zaten bu iddialardan epey alacaklarımız oldu, varsın bir tane de sizden olsun. 

Ersin TATAR: CAS çalışanların gözü bugün üzerinizde olacak. Günlerdir sizden müjdeli haber bekleyen bu insanları bu mübarek günlerde sevindireceğinizi ümit ediyoruz. 

Ayşegül BAYBARS: Hükümet programının bir parçası olan ve Başbakan Ersin Tatar’ın da desteği ile hayata geçecek olan Sosyal Konut Projesine vatandaş yoğun ilgi gösterdi. 

Mehmet HARMANCI: Yani UBP’li üyelerden değil de CTP’li belediye meclis üyelerinden gelen eleştirilerden hayli yorulmuş olmalısın ki dünkü paylaşımı yaptınız diye düşünüyoruz. 

Olgun OLGUNER: Başkan Harmancı sizin aklınızın karıştığını söylüyor, gerçekten bir akıl karışıklığı içerisinde misiniz? Bu arada size destek veren partili arkadaşlarınız için de aynı durum geçerli mi? 

Mustafa TOYCAN: Tanışma işlemleri için artık gün sayıyormuşsunuz. Bazı dostlarınız yeni binadaki tek özgür oda konumunda olacak makam odanızı çok merak ediyorlarmış.  

YORUM EKLE

banner471

banner473