banner564

Maunacı Başkan

 Ekrem İmamoğlu’nun dün sabah saatlerinde İstanbul’da yarışı önde götürdüğü haberinin gelmesi ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ciddi bir hareketlilik yaşandı sosyal medyada. Ne de olsa İstanbul’un yeni başkanı geçmişte Maunacıların (Türk Ocağı Limasol) kalecisiydi.
Bir dönemler TOL’da kalecilik yapan Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafı dün sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı adeta. İmamoğlu’nun KKTC’deki geçmişi Kıbrıs haber sitelerine konu oldu.
Maunacılar’da İstanbul’da zaferini ilan eden eski kalecilerine kayıtsız kalamadı. TOL’un sosyal medya hesaplarından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini önde götüren Ekrem İmamoğlu için kutlama ve tebrik mesajı yayınladılar.
Diyalog TV’ye bağlanan TOL Başkanı Şükrü Karakaya “Sayın Başkanla ve danışmanları ile seçim sürecinden buyana irtibat halindeyiz. Kendisi bize söz verdi. Seçilmesi halinde mazbatasını alır almaz ilk resmi ziyaretini Kıbrıs’a ve kulübümüze yapacak” dedi.
Bir “maunacı”nın Türkiye’nin en büyük ilinin başkanı olmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Karakaya “Biz kendisi ile gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl Girne derbisi için davet etmiştik ve masterler maçında kalemizi korumuştu. Bizim ile ilişkileri hep üst seviyede oldu, bundan sonrada böyle olacağına inancımız tamdır” dedi.

 Erbaş “TC-KKTC arasında köprü oluşturacağız”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde eğitim ve turizm alanlarında yatırımları olan ve son seçimlerde MHP’den Kütahya Milletvekili seçilen Ahmet Erbaş’ta dünkü seçim sonuçlarını Diyalog TV’deki programımıza bağlanarak değerlendirdi.
Kütahya’da geçen dönem AK Partili Belediye Başkanı görev başında iken bu dönem belediye el değiştirdi ve Ahmet Erbaş’ın da görev yaptığı MHP’ye geçti Kütahya Belediyesi.
Kütahya’nın üniversite şehri olması nedeni ile KKTC’ye çok benzediğini söyleyen Erbaş, Kütahya’da hem merkezi hem de merkeze bağlı ilçe ve beldeleri MHP’nin kazanmasını değerlendiren Ahmet Erbaş, “Ben bir yıldır TC-KKTC Meclis Dostluk Grubunda yer alıyorum. Ayrıca sık sıkta KKTC’ye gelip gidiyorum. Ada’daki sıkıntıları yakından biliyorum. Yeni bir dönem başlıyor Türkiye’de. Bu sıkıntıların aşılması adına neler yapabileceğimize önümüzdeki dönemde bakacağız. Kütahya veya MHP’nin kazandığı başka şehir ve belediyelerden Kıbrıs’taki belediyeler ile kardeşlik ilişkilerinin kurulması adına ön ayak olacağım.  İki devlet kardeş ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesi adına çalışacağım. Ayrıca bu çalışmalarımızı TBMM çatısı altında da devam ettireceğiz” dedi.
Ahmet Erbaş, “Türkiye’nin önemli bir dönemden geçtiğini ve böylesine önemli bir dönemde Türkiye’de MHP’nin oylarını arttırması ve elindeki belediye sayısını katlamasının son derece önemli olduğunu” da sözlerine ekledi.

 Seçmen ne mesaj verdi?
25 yıldır el değiştirmeyen İstanbul’da Ankara’da CHP’li adaylar yarışı önde götürüyorsa demek ki seçmenin bir mesajı oldu AK Parti iktidarına. 
Zaten oylara bakıldığında bu dediğimi çok rahat görürsünüz. Örneğin Yalova’da seçmen CHP adayı Vefa Salman’a oy vermeyi tercih ederken aynı seçmen il meclis üyeliği seçimlerinde tercihini AK Partiden yana kullandı.
Örnek olarak verdiğim bu tablo Türkiye genelinde çok yaygın bir şekilde sandıklara yansıdı. Zira AK Parti Türkiye Genelinde en çok il meclis üyeliğini kazanan parti oldu açık ara fark ile. 
Dolasıyla seçmenin verdiği mesajı iyi okumak gerekiyor. Seçmen AK Parti iktidarından memnun ama bir uyarı olarak bu yerel seçimleri değerlendirmek istedi.
Son dönemde ekonomide yaşanan daralma, yerel seçim sonuçlarına direk etki etti. Bakın AK Partinin kaybettiği tüm sahil kesimleri Türkiye ekonomisinin can damarının olduğu yerler. Turizm ve fabrikaların olduğu bölgeleri kaybetti AK Parti. 
Bunun nedeni de Türkiye ekonomisinde yaşanan daralmadır. Seçim sonuçlarını bu gözle değerlendirmekte fayda var. 

MESAJLAR

Şükrü KARAKAYA:  TOL Başkanı olarak dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını önde götüren eski kaleciniz Ekram İmamoğlu’na açıktan destek vermişsiniz. Kendisi de ilk ziyaretini size yapma sözü vermiş. 

Ahmet ERBAŞ: Türkiye ile KKTC arasında ki ilişkilerin daha iyi seviyeye gelmesi için gönüllü olarak elçi olmaya karar vermişsiniz. Zaten TBMM’de de bütçe konuşmaları sırasında Kıbrıs’ın ekonomisine de vurgu yaptınız konuşmanızda. 

Songuç KÜRŞAD: Türk Ocağı kalesini koruyan Ekrem İmamoğlu 16 milyonluk İstanbul belediye başkanı olması sizi cesaretlendirmiş. Bu bağlamda ilk yerel seçimlerde Lefkoşa’da aday olmaya karar vermişsiniz. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Yeniden Hayvan Üreticileri Birliği Başkanlığına seçilmenizden ötürü tebrik ediyoruz. Yalnız bu aralar epey formdan düşmüş gibi gördük sizi, acaba biraz diyet mi yapsanız?

Mehmet HASGÜLER: Türkiye’den gelen öğrencilerin burada daha memnun edilmesi görüşünüze aynen katılmak ile birlikte YÖDAK’ın okulları şehir dışına taşımasına ne diyorsunuz. Bu öğrenciler ovalarda ne bulacaklar ki? 

Özdil NAMİ: Yedi ay sonra emekliye çıkacak bir şube müdür muavini terfi için sizi hayli sıkıştırıyormuş. Aman dikkat edin, bu konuda dairede tüm gözler üzerinizde. 

Tufan ERHÜRMAN: Devlet üretmeli, toplum üretmeli diyorsunuz ama istihdamlara tam gaz devam ediyorsunuz. KIBTEK’ten sonra Başbakanlık Basın birimine yeni istihdamlar yapmışsınız. Hayırlı olsun. 

Erhan ARIKLI: Girne Belediye Meclis üyeniz Mehmet Nur Ateş’in vefatı bizleri derinden üzdü. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Gürkan KARA: Yıllar sonra yeniden okula dönmeye karar vermişsiniz ve GAÜ’ye kayıt olmuşsunuz. Eğer tavla öğrenmek için üniversiteye yazıldıysanız adres yanlış. Atilla Mahmutoğlu veya bana gelmeniz gerekiyordu.

Harper ORHON: Kıbrıs’ta sol yok diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldunuz. Yıllardır solcu diye bildiklerimiz peki ne oluyorlar şimdi? Bu konuda da bir açıklama yapında bizde öğrenelim. 

Orkun KARAGÖZLÜ: Dün yakın dostlarınız ile birlikte Lefkoşa’da ünlü bir kebapçıda görülmüşsünüz. Anlaşılan siyasete kaldığınız yerden devam kararı verdiniz. Afiyet olsun. 

Mustafa DEVECİ: Yaş günü kutlamaları neredeyse bir haftayı bulmuş. Mum üflemekten hayli yorgun düşmüşsünüz. Bu arada üflediğiniz tüm pastalarda tek bir mumun olması da hayli ilginç geldi bize. 

Serhat İNCİRLİ: Dün gerçekleştirdiğiniz Donald Trump röportajı çok tuttuğuna göre sırada Rus lider Putin olmalı. Bakalım onunla ne zaman röportaj yapacaksınız?  

YORUM EKLE

banner471

banner473