banner564

Mavi Vatan ittifakı

Seçimlerin 2021’in son baharında yapılması konusunda anlaşan 
3 parti (UBP-DP-YDP) hükümet kurma noktasında da imzaları koydular. Bugün kısmetse kimin hangi bakanlığa atandığını öğreneceğiz. 
Ancak ülkenin en büyük ekonomik krizi yaşadığı şu günlerde oluşturulan bu hükümet açıkladığı ilkeler ışığında genel hatları ile bize Mavi Vatan İttifakı olarak adlandırabileceğimiz bir hükümet oluşumu izlenimi veriyorlar.
Özellikle Maraş konusu, Mavi Vatan konusu, Türkiye ile ilişkiler ve KKTC ile ilgili olarak hassasiyetlere sahip bir hükümetin aynı hassasiyetlere sahip bir Cumhurbaşkanı ile uyumlu bir şekilde halkın beklentilerini karşılamasını umut ediyoruz.
Zaten karşı cenahta da bir toparlanma hareketi başladığını ve yeniden “bu memleket bizim platformunun” oluşturulması için bir gizli elin düğmeye bastığı haberleri kulağımıza geliyor. Hal böyle iken tarafların da safları belli olmuş ve önümüzdeki günlerin de hayli hareketli olmasını tahmin etmek hiçte zor olmasa gerek. 
  
HP’yi düşünmek CTP’ye mi kaldı?
Halkın Partisi’nden istifa eden 3 vekil sonrası CTP’lilerde bir panik, bir telaş, bir savunma avukatlığı edası esiyor ki sosyal medyada şaşmamak elde değil hani.
Hatta öyle ki HP’nin kurucularından Tolga Özçelik dayanamayıp sosyal medya hesabından “bizi savunmak CTP’ye mi kaldı” diye açıklama yapmak durumunda kaldı.
Gerçekten de neden CTP’li arkadaşlar HP’nin avukatı olma rolüne kendilerini kaptırdılar? Bu konuda tabi ki bir iki tahmin yapmak mümkün. En mantıklı olanı hükümeti kendilerinin kuramamış olması ve milli bir hükümetin kurulmuş olması.
Öyle ki CTP’liler bir hükümet kurabileceğine oldukça inanmışlardı ve bu hükümet ile seçime gidip UBP’yi sandığa gömmenin planları ile meşguldüler. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.  
2018 Ocak Erken Genel seçimlerinde CTP ağır bir yenilgi almıştı, 
24 Haziran 2018 deki Yerel seçimlerinde de istediği başarıyı yakalamaydı ve son olarak 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üçüncüsü olarak ilk turdan havlu attı CTP. Dolasıyla bir başarıya çok ciddi bir ihtiyaç var. Bir senelik hükümette kendi istekleri olmadan bitince bugünün psikolojisini anlamak daha kolay oluyor. 
İşte bu yüzden sosyal medyada HP’yi savunan CTP’lileri dostları görünce hiç şaşırmıyorum artık. 

Bu memleket bizim
Annan Planı döneminde oldukça önemli miting ve eylemlere adını yazdıran Bu Memleket Bizim Platformu yeniden kuruldu. Sol partiler ile sendikaların yer aldığı platform, neden şimdi kuruldu? Bu sorunun yanıtını bulmak zorundayız.
Eğer konu Cumhurbaşkanlığı seçimleri olsaydı birkaç ay önce bu yapının oluşturulması gerekirdi. O işi kaçırdılar. Şimdi önümüzde bir erken genel seçim var. Acaba bu seçim öncesi sol partilerin toparlanması veya seçimlere bir ittifak çatısı altında girmesi için mi bu yapıya yeniden ihtiyaç duyuldu?
Bu konun aydınlatılması gerekiyor. Zira durup dururken yıllar sonra yeniden bu platformunun kurulması tesadüfi bir gelişme olarak algılanamaz.  
Bugüne kadar yaptıkları eylemler ile gündeme gelen platformun önümüzdeki dönemde yeniden eylemlere başlayacağını da söylemek bu aşamada mümkün olsa gerek. 

MESAJLAR
Oğuz KÖSE: Bu işler böyle işte paşam, makama, mevkie gelene kadar kardeşiniz olur, makam geldikten sonra ne arayan olur nede soran? Bence şansınızı başka kardeşlerde denemeye devam edin. 
Ali Özmen SAFA: Ülkeye getirdiğiniz Çinli grubunun içinde masör olanların olduğunu da öğrendik. Eğer birde içlerinde aşçı bulabilirseniz tam olacak. Hele birde yayıncı bulabilirseniz değmesin kimse sizin keyfinize. 
Özel KADIOĞLU: Ah Halil’im ah neler neler oluyor bir bilsen. En kısa zamanda bir kahveni içmek uğrayacağız. Seninle görüşemediğimiz sürede olanları duyunca sen bile duyduklarına inanmayacaksın Halil’im. 
Rauf DENKTAŞ: Hükümetin kurulması ve pazarlık sürecinde çok ciddi bir katkı koyduğunuza yakinen şahit olduk. Üç partinin anlaşması konusunda çok ciddi katkı koydunuz. 
Ayfer ALTUNCUOĞLU: YDP Lefkoşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Anlaşılan siz siyasette Kemal Beyden daha emin adımlarla ilerliyorsunuz. Bence rolleri değişmenin tam zamanı. 
Serdar DENKTAŞ: Siz gene de kesin konuşmayın, belki de bu son hükümet olmaz. Gerçi bundan öncede bir kaç kez kesin konuşmuş sonra sözünüzü geri almak zorunda kalmıştınız. O yüzden siz siz olun bu memlekette kesin konuşmayın. 
Zeki ÇELER: 4’lü hükümet pazarlıklarında HP’liler ile fotoğraf çekip sosyal medyaya atıyordunuz. 4’lü hükümet olmayınca HP’lilere demediğinizi bırakmadınız. Nasıl olacak bu iş, inanırlılık için sizinle mi olmaları gerekiyor. 
Serhat AKPINAR: Covid-19’dan dolayı kardeş, anne, baba, aile büyüklerini, sevdiklerini kaybeden, öğrenciler ve mezunlar için Covid- 19 Rehabilitasyon ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi açma kararı almışsınız. Ah bir de şu hükümet ve vekiller içinde bir merkez açsanız. 
Arda GÜNDÜZ: Salı akşamları Taşkınköy Spor Kulübü’nde meyhane gecesi artık kapalı gişe olmaya başlamış. Güzel müzikler yanında fırın kebabı için millet sıraya girmeye başlamış.  
Biray DELİCEIRMAK: Bence birkaç gün sosyal medyaya girmeyin en iyisi siz. Hatta mümkün ise birkaç günlüğüne Karpaz tatiline falan çıkın. Yoksa gerçekten kırmızı alarm vermeye başladı durumunuz. 
Yenal SENİN: “Hükümetin yapacağı her şeye karşı olacağız demekte” ne demek?  Siyasi tarihimiz de görülmemiş gaflara imza atmaya devam ediyorsunuz. İyi bir şey yaparlarsa destek olacağız falan denmeli. 
Mahmut ÖZÇINAR: Yerel idarelere ( belediyelere ) 2021 bütçesinde 2020’ye oranla hemen hemen artış yok gibi. Sadece %0.43 lük bir artış öngörülüyormuş. Bu duruma Belediyeler Birliği olarak bir baktırmakta fayda var. 
Gazi GÜNEY: Gazi Bey Çiftliği olarak Ocak ayından itibaren Süt Kurumunun sağlık ve hijyen onayından geçen 100 litre sütü her ay bir köy muhtarına ihtiyaçlı ailelere vermesi için bağışta bulanacakmışsınız.

YORUM EKLE

banner608

banner474