banner564

Mazerete gerek yok

Ligde artık puan kayıplarına tahammülün olmadığı maçlar oynanmaya başlandı. Özellikle kümede kalabilme mücadelesi veren takımlar arasındaki maçlar o takımların kaderini belirleyen maçlar olmaya başladı.
İşte böyle maçlardan biri de dün Yalova’nın cezası nedeniyle Çatalköy’de oynandı. Yalova rakibi ile olan 3 puanlık farkı 6’ya çıkarmak ve play-out’ta kalabilme şansını artırmak istiyordu. Aynı şekilde Y.Boğaziçi de aradaki 3 puan farkı kapatmak ve alacağı skora göre de son 2 sıradan kurtulmak istiyordu. 
Kazandığı zaman çok şeyler kazanacağını bilen Yalova bu maça geçmiş maçlarda devamlı yer alan defans oyuncusu Reşat’ın yerine Çağan, ileride de Ali Azouz’un yerine de Mithat’a görev vererek başladı. İlk dakikalarda rakibinin değerlendiremediği pozisyondan sonra rakip kalede sürekli gol aradı. Uche ve Batshi ile de istediği golleri buldu. Bu devrede takımın en iyileri de bu iki oyuncuydu.
İkinci yarıda rakibinin baskısı artıp sürekli pozisyonlar bulmaya başlaması ile bu kez Raşat’ı oyuna alarak hava toplarında etkili olmak istedi. İleride yorulan Batshi ve bekleneni veremeyen Mithat’ı tutarken rakibinin de oyunu kendi alanlarına yıkmasına neden oldu. Çok fazla geriye çekilmeleri de onlara pahalıya mal oldu.
Kaleci İrfan’ın yediği ilk gol Yalova’nın sahada demoralize olmasına neden oldu. Ousmane’nin gollerine engel olamadılar.
Rakiplerinin kaybettiği haftada bu şansı kullanamamaları onları bundan sonraki haftalar adına çok zor durumlara sokabilir.
Y.Boğaziçi umutlarını daha yukarılara taşımak için kazanmak zorunda olduğu bir maça çıktı. Kazandığı zaman rakibini yakalayacaktı. Kaybederse belki de tüm ümitlerini de kaybedecekti.     Ancak maçın ilk yarısında kötü bir oyun ortaya koydular ve kalesinde golleri gördüler.  Maçın başındaki pozisyonu değerlendirseler belki de ilk yarı adına skor da farklı olurdu. 
İkinci yarıya çıkar pabucun çok pahalı olduğunu düşünerek Ousmane’yi de oyuna alarak, riskleri de kullanarak oynamaya başladı. Rüzgarın etkisini de kullanarak kanatlardan hava topları ile etkili olmaya başladılar. Bunun karşılığını da rakibinin çok fazla geriye çekilmesiyle aldılar.
Buldukları ilk golden sonra daha da umutlandılar. İkinci golü de bulduktan sonra Armond ile öyle bir gol kaçırdılar ki kaçırması atılmasından daha zordu.
Yine de mağlup olup tamamen kaybolabilecek umutlarını berabere kalarak ilerleyen haftalara taşıdılar. Bu oyun onlara bundan sonraki haftalar için hiç de yeterli değil. 


 

YORUM EKLE

banner608

banner474