banner564

Meclis mafiş

Dün dörtlü koalisyon mecliste güvenoyu alarak “resmileşti.” Güven oylaması ile birlikte artık gözler yeni bütçenin geçmesinde. Tüm bu gelişmeler yaşanırken dün beklenmedik bir gelişme daha yaşandı. 
Hükümet, bütçenin hazırlanabilmesi adına ay sonuna kadar Meclis oturumlarının yapılmasını önerdi. İyi de seçimlerden önce söylenen neydi, bütçe hazır bütçeyi geçirelim de öyle seçime gidelim.
Şimdi anladık ki bütçe falan hazır değilmiş. Ve yeni hükümet kendi bütçesini yapabilmek adına meclis çalışmalarının durdurulmasını talep ediyor.
7 Ocak erken genel seçimlerinden bu yana bir kez Yemin Töreni 3 kez de 10 dakikalık toplantılar ve son olarak Hükümet Programının tartışıldığı gün haricinde toplanıp öyle 3-4 saatlik bir çalışma olmadı.
Hükümet Programında yapılan uzun konuşmaları eleştiren Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, meclisin 2 ayda sadece bir gün tam anlamıyla çalışmasını, halk adına işlemesini “uzun” ve “gereksiz” bulmuş oldu.
Kısacası ay sonuna kadar meclis yok, ay sonuna kadar yasa masa da yok. Bekleyeceğiz ki yeni hükümetimiz bütçesini tamamlasın, meclise getirsin ve mecliste de tartışılmasının ardından da oylanıp yasallaşsın. 
Bu durumda Mart ayının ortasına kadar sürecek bir takvim bekliyor bizi. Mart’ın ortasından sonra geriye 20 gün gibi bir süre kalacak ve ardından da seçim yasakları yeniden başlamış olacak.

UBP yuttu
Malum şahıs “Geri zekâlı” dedi, malum şahıs “katiller” dedi ve dün tüm gözler mecliste Güven Oylaması öncesi UBP’deydi. Acaba bu konuyu mecliste gündeme getirecekler mi?
UBP grup toplantısı yaptı ama maalesef “Dağ Fare Doğurdu.” 21 Milletvekilli UBP hükümet programı görüşmeleri sırasında malum şahıs tarafından sarf edilen sözler için hiçbir şey demedi. 
Yedi, yuttu adeta.
Bir özür bile talep etmedi, helal olsun koskoca UBP’ye… 

Polis arabası
Dünkü Diyalog gazetesinde vardı resim ve haberi. Girne Belediyesi Girne Polis Müdürlüğüne verilmek üzere birisi lüks olmak üzere 4 araç hibe etmiş.
Elbette canımızı malımızı emanet ettiğimiz Polisimize en iyi arabalar yakışır. Ancak, Girne hızla büyüyen ve gelişen bir ilçemiz. Ve bariz bir şekilde Girne’de polis eksikliği hissediliyor. Var olan az sayıdaki polis ile birçok şeye yetişmeye çalışıyorlar.
Şimdi bu kadar lüks ve spor türünde olan araçlarla hem yakıt masrafları artmış olacak hem tamir durumlarında eldeki bütçe bunu karşılamayacak.
Ha keşke 4 değil de 8 araç alınmış olsaydı ve daha dayanıklı ve daha az yakıt tüketen ve parçası daha ucuz olan araçlar tercih edilmiş olsaydı. 

Sevgi 
Diyalog gazetesi merak etmiş ve First Lady’lere sormuş, “14 Şubat Sevgililer Gününü” sordu. Sağ olsun Çiğdem Aydın merak etmiş ve sormuş. 
Üç First Lady’den Meral Akıncı, “Her günümüz sevgi ile başlar” derken Oya Talat, sevgililer günü için “Sevgililer Günü kapitalizmin ürünü” dedi. Meral Eroğlu ise “Hiçbir zaman sevgililer gününü kutlamadıklarını” açıkladı.
Bence önemli bir haber. Zira sevginin gününde Fisrt Lady’lerin yaklaşımlarını toplumca öğrenmiş olduk. Güzel haber yapmış sevgili Çiğdem Aydın.

MESAJLAR:
Mustafa AKINCI: Akdeniz’de gerilim hızla artarken ve seçimler de geride kalmış iken artık Rum liderle bu konularda görüşmeniz gerekecek gibi. 
Tufan ERHÜRMAN: Şu devlet dairelerine resim asılmaması işini tuttum gibi. Zira 40 yılda neredeyse her yıl bir başbakan görev yaptı ve her seferinde çerçeve parası ödemekten devlet bütçesi sarsılıyordu. 
Kudret ÖZERSAY: Seçim biteli iki ay oldu siz bir güne bile sabredemediniz mecliste ve zaman kaybı dediniz. Şimdi meclis kapalı, buna ne diyeceksiniz? 
Serdar DENKTAŞ: Seçimlerden önce bütçe hazır, bütçeyi geçirelim seçime öyle gidelim demiştiniz. Ne oldu da şimdi bütçe için ay sonuna kadar süre istiyorsunuz. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Önceki gece 40 kadar yakınız ve vekilleriniz ile birlikte ikinci bir düğün daha yapmışsınız. Allah bir yastıkta kocatsın. Bu arada davet edilmeyenler sitem ediyor haberiniz olsun. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: İki gündür Özgürgün’ün yanından ayrılmıyorsunuz, hayırdır merak ettik bu işin sırrı ne diye?
Ayşegül BAYBARS: Yakında bir belediye daha size anahtarları teslime gelecekmiş. Bak bu sefer haberiniz de var, gene heyecana kapılıp gelenleri kapıdan göndermeyin. 
Tolga ATAKAN: Alsancak ziyaretinizden bu yana bir hafta geçti. Ne oldu, yol ne zaman başlıyor? Bir iki ay içinde bitecek demiştiniz aha bir hafta geçti bile. 
Zeki ÇELER: Eski folklorcu olunca sahnede oynamak sırıtmadı. Zira gayet güzel oynadınız. Bakalım diğer huzur evlerini ziyaretlerde de aynı performansı gösterebilecek misiniz? 
Kutlu EVREN: Uzun bir aradan sonra dün gece Girne’de bir mekânda yakın dostlarınızla birlikte yemek yerken görülmüşsünüz. Bu sıralar pek göremiyorduk sizi dışarlarda. 
İzlem Gürçağ ALTUĞRA: Bir kez daha grip olmuşsunuz, aman dikkatli olun zira şu an ciddi bir salgın var. Neyse tekrardan geçmiş olsun.
Bertan ZAROĞLU: Bu hafta önemli bir etkinliğe imza atmak için hazırlık yapıyormuşsunuz. Anlaşılan meclisin kapalı olduğu günlerde de gündemde kalmayı hedefliyorsunuz.
Nihat BERKAN: Kaya Grubu’nun en yeni oteli gelecek ay itibari ile Girne’de kapılarını açıyormuş. Bu yöndeki reklamlar Türkiye kanallarında gösterime girmiş bile. 
Türel ÖKSÜZOĞLU: Bakan basın önüne çıkamayınca topu size attı ama siz bu konularda daha tecrübeli olunca işin üstesinden gelmeyi de bildiniz. 
Güven ARIKLI: Tatilden dün geldiniz ama bugün de Bakü’ye gidiyormuşsunuz. Valla hayat size güzel, bir yerinizde durmuyorsunuz.

POLEMİX
“Hükümetimiz bugün güvenoyu aldı. Öncelikle Meclis'e teşekkür eder, bugünden itibaren, hiçbir ayrım gözetmeksizin halkımızın tüm kesimlerine hizmet için canla başla çalışacağımıza söz veririz...”
Başbakan Tufan Erhürman
YORUM EKLE

banner608

banner473