banner564

Melisa ve Dilara’dan örnek kampanya

Önümüz bayram, siyasette çok şeyler dönüyor ama bayram öncesi biraz güzel haberler verelim istedik size. Zaten yeteri kadar içimizi karartacak haberler duyuyoruz gazetelerde ve televizyonlarda.
Kanser Hastalarına Yardım Derneği kanser hastalarına yardım toplamak için her türlü etkinliğe imza atıyor. Bu etkinliklerin sonuncusu  “Bir Tutam Saç Kampanyası” 
Gönüllü bağışçılardan toplanacak olan saçlar kemoterapi sürecinde saçı dökülen kanser hastaları tarafından kullanılmak üzere peruk haline getirilecek. Ve böylece moral ve motivasyonlarının yüksek olması sağlanacak.
Kampanyaya destek hızla devam ediyor. Ülkenin dört bir yanından bağış yapmak isteyenler saçlarını kestirip Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne ulaştırıyorlar.
Derneğin web sayfasında bunlarla ilgili onca haberi bulabilirsiniz. Okulların kapanması ile birlikte Melisa ve Dilara Kayruhan da saçlarını kestirip derneğe bağışlayan isimler arasında.
Melisa 16 yaşında Atatürk Meslek Lisesi Çocuk Gelişim Bölümünde okuyor. Kardeşi Dilara 9 yaşında ve Levent İlkokulu 3. sınıf öğrencisi. Yaşları küçük ama düşünceleri büyük. Her iki kızımız da gözlerini kırpmadan saçlarını kemoterapi sürecinde saçı dökülen kanser hastaları tarafından kullanılmak üzere peruk haline getirilmesi için kampanya destek amacı ile bağışladılar. 
Toplumsal duyarlılığın artması adına bence son derece güzel bir gelişme. Umarız başkaları da Melisa ve Dilara’nın peşinden gider. 

Angolemli-Erçal ve Sucuoğlu
Doktorların döner sermayeden faydalanmalarını sağlayacak yasa dün meclisten oy birliği ile geçti. Tam 20 senedir konuşulan ama bir türlü gerçekleşmeyen bir süreç böylece tamamlanmış oldu.
Yasanın meclisten geçmesi sırasında Ana muhalefet mensubu CTP Güzelyurt milletvekili Dr. Hüseyin Erçal Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu’nu tebrik etti. Keza aynı şekilde TDP Gazimağusa milletvekili Hüseyin Angolemli de yasanın geçmesine olumlu oy verdi ve bakanı kutladı.
Çoktandır mecliste görmediğimiz bir tablo. İktidar ve muhalefet birlikte toplumun menfaatine olan bir yasayı birlikte meclisten geçirdiler ve siyaset yapmadan emeği geçen herkesi kutladılar.
Bu büyük bir olgunluk, umarız benzeri durumları siyasette görmeye devam ederiz. Mecliste hep kavga görecek değiliz ya…

Kastamonu’dan Alsancak’a
Adı Yalçın, İzmirli. Üniversite eğitimi için Kastamonu Üniversitesi’ni tercih etmiş ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümünü okuyor. Okul bitince staj ve iş kariyerine başlamak için internet üzerinden Merit Royal Premium’a başvurmuş.
Pazar günü tanıştık Yalçın ile. Merit Premium’da şu an canla başla hizmet veriyor. Okulda öğrendiği bilgileri burada pratiğe dökme fırsatı buluyor. Hem stajını yapıp yazı iyi değerlendiriyor hem meslek kariyerinde ilerde kendisine çok büyük bir katkısı olacak basamakların ilkini çıkıyor.
İzmirli Yalçın gibi gönül ister ki bu ülkedeki gençler de imkanlardan ziyadesi ile yararlansalar. Bunun için meslek okulları şart. Meslek okulları kadar üniversitelerimizde öğrencilerinde Yalçın gibi mesleğini istek ve şevkle yapması da son derece önemli. 
 
 
MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Ramazan ayı boyunca hemen her gece bir iftarda bulundunuz. Ve 30 gün boyunca farklı farklı mekanlarda iftar yaptınız. Dün akşam da Lefkoşa’da iftar yapmışsınız. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Doktorların merakla beklediği Döner Sermaye Yasası nihayet meclisten geçip onay için Saray’a gönderilmiş. Bu arada muhalefetin olumlu tepkisi de takdire şayandı.
Ahmet HAVUTÇU: Eskisi kadar puro içmiyormuşsunuz. Zaten yaz geldi, azaltmakta fayda var. Bu arada yürüyüşlere devam ediyor musunuz? 
Kemal Deniz DANA: Eşiniz dün DAÜ’de yüksek lisans diplomasını sizin elinizden almış. Herhalde büyük bir onur yaşamışsınızdır. Tebrik ediyoruz ikinizi de. 
Ramazan KARATAŞ (Erbatu): Erbatu Emlak olarak yepyeni bir projeye çok yakıda start veriyormuşsunuz. Şimdilik bu yeni proje hakkında kimseye bir sır vermiyormuşsunuz. 
Soner KARASALİH: Rum tarafından aldığınız karpuz pek hoşunuza gitmiş olacak ki dün sosyal medya hesabınızdan paylaştınız. Biz deriz ki son kararı vermeden önce bir de Ötüken’den karpuz alıp deneyin. 
Murat ŞENYİĞİT: İtalya’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda 1. olarak hem ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiniz hem de başarılarınıza bir yenisini daha eklediniz. Tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyoruz. 
Atıl AYAZ: Tam da yazın başladığı şu günlerde talihsiz bir kaza yaşamışsınız ve kolunuzu kırmışsınız. Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Ama bu sıcaklarda artık deniz ve havuz işini bir süre unutmanız gerekiyor. 
Kazım ANT: Lefkoşa Devlet Hastanesi Nöroloji Servisine kaldırıldığınızı büyük bir üzüntü ile öğrendik. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlınıza kavuşursunuz, Allah’tan acil şifalar diliyoruz. 
Ali KANSU: Lefkoşa Dostluk Derneği olarak dün akşam Başbakan Özgürgün’ün de katıldığı geniş kapsamlı bir iftar organize etmişsiniz. Artık bu iftarlar geleneksel hale geldi Lefkoşa’da. 
Ali Özmen SAFA: En iyi tekne arkadaşımın teknesidir demiş eskiler. Hazır bayramda adada olacağınıza göre artık sizin tekne ile şöyle bir açılırız demi Girne’de? 
Mustafa GÖÇER (Çatlı): Kargo işini hanımına devredip ses ve müzik işlerine girmişsiniz. Adanın en büyük ses ve müzik firmasına ortak olmuşsunuz. Artık konser konser gezersiniz değil mi?  
Erçin ÇOBAN: KKTC Fenerbahçeliler Derneği hentbol takımı final karşılaşması için büyük Başkan Aziz Yıldırım’ın KKTC’ye gelmesi hem sporculara hem derneğe büyük bir moral kaynağı olmuş. 
Ali Hacı MULLA: Son günlerde pek bir sevinçli görüyoruz sizi. Hayırdır yoksa çok müjdeli bir haber mi aldınız? Neyse vardır bir hikmeti, yakında zaten biz de duyarız değil mi? 

GÜNÜN SÖZÜ
 "Kıbrıs yönetimine tavsiyemiz ise siz müzakereyi bilmiyorsunuz. Bilseniz kendinizi ispat etmek için bu kadar yanlı gözükmeksiniz. Türkiye KKTC'nin çözüm istediğini ortaya koydu, siz neyi ispat etmek istiyorsunuz? Sağlam durun ve dik durun. Biz sizi uyarıyoruz. Sesimizi gür çıkarmasını iyi biliriz. Kıbrıs milli davamızdır ve biz burada garantör ülkeyiz ve ana muhalefet temsilcisi olarak konuşuyoruz. Hükümet bir şey olmuyor yapılmıyor gibi ortamı soğutup taviz vermeye gitmesin. Bu konu bizim kırmızıçizgimizdir."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz
YORUM EKLE

banner608

banner474