banner564

“Milliyetçiyim” diyenlere öneriler

 Ülke olarak çok hassas ve özel bir süreçten geçiyoruz. Toplum fena halde kırılma noktasında. İçerden ve dışardan bazı kesimlerde yanan ateşin üzerine benzin dökmek için adeta yarışıyorlar.
İşte böyle bir ortamda en çokta “milliyetçiyim” diye geçinen kesimlerin daha sağ duyarlı olması gerekiyor. Neden mi?
Birincisi: Eğer gerçekten de milliyetçi isen, bu dönem, Anavatan-Yavru vatan ilişkilerinin hiç olmadığı kadar iyi olduğunu söylemek zorunda olmalısın ki, senin anavatan diye kabul ettiğini şuan görevde olup da kabul etmeyenler, bunun ezikliğini yaşasın.  
İkincisi: Özellikle bu dönemde Türkiye-KKTC krizi, bazılarının da tam da beklediği bir ortamın oluşması adına son derece önemli. İşte bu ortamın oluşmaması adına en çok da senin sağduyulu olman gerekiyor milliyetçi kardeşim.
Üçüncüsü: Yaşanan ekonomik krizi bahane edip bundan yeni yeni anlamlar çıkartmak isteyenlere fırsat verilmemesi adına en çok da senin bu dönemde yaşananları sırtlanman gerekiyor. Çünkü milliyetçilik özünde bunu gerektiriyor. 
Dördüncüsü: Son günlerde Türkiye’de temaslarda bulunan KKTC yetkililerinin bu ziyaretlerini eleştirmek değil, daha da teşvik edilmesi senin milli düşünce yapının temel taşı olduğunu unutma milliyetçi kardeşim. 
Beşincisi: Eğer gerçekten de milliyetçi isen her dönemdekinden daha fazla sağduyulu olmak görevi sana düşüyor. Zira canını, vatanı için seve seve feda edeceğini de söyleyen bizzat sensin sevgili milliyetçi kardeşim… 


Üretici farkını gösterdi.
Anladık ki artık bu ülkede birileri eylem yapacaksa, bu ne sendikalar ne başka kurum ve kuruluşlar. Artık eylem denildiğinde akla bir tek Hayvan Üreticileri ve çiftçiler geliyor.
Gerçi eskiden de Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği sokağa indi mi ortalık inim inlerdi. Şimdi bu rolü Hayvan Üreticileri üstlenmiş gibi gözüküyor. Gerçekten de her yaptıkları eylemde ağırlıklarını çok net hissettiriyorlar. 
Dünkü eylemle bir kez daha gördük ki, üretici hakkını söke söke alma noktasında gözünü fena halde karartmış durumda. 

Bahçe parası nereye gitti? 
 Elime ilginç bir yazışma geçti.  Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın imzası ile Maliye Bakanlığına gönderilen yazıda; Meclis bahçe duvarının yapım işlerinde kullanılmak üzere bütçede ayrılan 300 Bin TL tutarındaki ödeneğin, Maliye Bakanlığına devredilmesi isteniyor. 
Aynı yazının devamında ise bu kez Maliye Bakanı Serdar Denktaş; Maliye Bakanlığına gelen 300 Bin TL’lik ödeneğin “Devam eden acil yardım projeleri ödeneğine” aktarılmasını istiyor. 
Şimdi merak ediyoruz, bu 300 bin TL’nin akıbeti ne? 

MESAJLAR 

Mustafa AKINCI: Şu hükümete gönderdiğiniz ekonomik tedbirler paketini kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? Zira vatandaş sizin bu konuda çok sessiz kaldığınızdan yana şikâyetçi. 

Şenol BEYOĞLU: Hayırlısı ile küçük oğlanı da ay ortasında dünya evine sokmaya hazırlanıyormuşsunuz.  Son günlerde elinizde liste tekrar tekrar eşi dostu ziyaret edip davetiye bırakıyormuşsunuz. 

Teberrüken ULUÇAY: Şu yeni alınan makam arabası ve sizin maliye bakanlığına geri gönderdiğiniz 300 bin TL ile bir alakası yok değil mi? Bu konuda kısa bir açıklama bekliyoruz sizden. 

Gökhan GÜLER: Türk zirvesi için gittiğiniz Kırgızistan’dan bolca kımız ile ülkeye geri dönmüşsünüz. Ee bizim payımızı lütfen bir ara gönderin. Bizde bakalım şu kımızın tadına. 

Tufan ERHÜRMAN: Ankara’da son derece olumlu bir havada geçmiş görüşmeniz ve beklenenden de daha uzun sürmüş. Ekonomi kadar güvenlik konusu masadaymış. 

Buray BÜSKÜVÜTCÜ:  Dün gittiğiniz bir mekanda Barbaros ile karşılaşmış ve yüzüne bazı gerçekleri hatırlatmışsınız. Ama o size tek kelime bile cevap vermemiş. Şimdi, sırf siz bunları söylediniz diye düne kadar onu sevmeyen birçok kişi yanında saf alacak. 

Serdar DENKTAŞ: Memur Gazeteci diye BRT çalışanlarını mı kast ettiniz. O zaman TAK çalışanları da aynı. Onlara da mı aynı şekilde davranacaksınız? 

Kudret ÖZERSAY: İskele bölgesinde bir deniz üssü kurulması konusunda Ankara ile antlaşma sağlanmış ve çok yakında İskele’de bir Deniz Üs Komutanlığı kurulacakmış. 

Cemal ÖZYİĞİT: Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanı dün sizi arayıp görüşme iptali ile ilgili çıkan haberlerden duyduğu üzüntüyü dile getirmiş. Bu arada yakında bir araya gelecekmişsiniz ilgili bakanla. 

Emine DİZDARLI: Bir önceki hükümet döneminde sesiniz daha gür daha mı çok çıkıyordu, yoksa bize mi öyle geliyordu. Özellikle bazı konular var ki hiç sesinizin çıkmaması hayret verici bir durum. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Yani kadere bak, 9 ay evvel siz vekil seçilmiş olsaydınız dün bastığınız Tarım Bakanlığı koltuğunda muhtemelen siz oturuyor olacaktınız. Amma iş ha. 

Abdullah AKTOLGALI: Karpaz’daki eşek arkadaşlarımın taşınması ve daha iyi bir ortamda kalmaları adına son yıllardaki en güzel çalışmalardan bir tanesini yapıyorsunuz. Sizi sevgili dostum Hector ve ailesi adına tebrik etmek istiyorum. 

Aytug TÜRKKAN: Dün Lefkoşa’yı inleten ve yaptıkları eylemler ile ses getiren Hayvan üreticilerinin eylemini canlı yayınla izleyiciye aktararak önemli bir yayıncılığa imza attınız Diyalog TV olarak, tebrik ediyoruz. 

Metin ATAN: Yakında bazı şok eylemelere hazırlık yapıyormuşsunuz siz de sendika olarak. Bakalım ne gibi şok eylemlerle çıkacaksınız halkın karşısına. 

POLEMİX
“Olumlu bir görüşme oldu. Genel olarak sorunları aktardık. Zaten onlar da pek çok şeyin farkında. Bu sorunlar üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Eldeki kaynaklar çerçevesinde neler yapılabileceğini değerlendirdik. Esas teknik çalışmayı Başkan Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ile yapacağız. Fuat Bey'le görüşmelere devam edeceğiz.”
Başbakan Tufan Erhürman 

YORUM EKLE

banner608

banner473